Про співтовариство

Історично-розважальне співтовариство

Статті і цікавинки про український націоналізм і культуру, українську боротьбу і незалежність, про наших героїв, і ворогів, сучасне та минуле

Важливі замітки

Вид:
короткий
повний

Бандерівці

Про війну

  • 14.09.21, 06:46
Фейсбук нагадав. Артефакт з 2014-го. Сім років тому росіяни хотіли весь наш південь і схід зробити суцільною пожежею. Слава всім, хто не дав їм тішитись наслідками катастрофи - у Одесі, Миколаєві, Херсоні, Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Маріуполі. Відтоді кожен політик чи обиватель, який каже "не всьо так однозначно", "гражданская война", "ето політіка, а я за мір", "зачєм всьо українізіровать" - або ідіот, який не здатний аналізувати елементарні речі, або ворог.

ФБ Вахтанга Кіпіані


Как палятся пропагандисты ЛДНР

  • 12.09.21, 16:10
Прилетевший в Старобешево 24 августа 2014 "Ураган"  называют "украинским снарядом". Однако в тот момент в Старобешево находились ВСУ. И огонь по ним вели "ихтамнеты". Старобешево было захвачено россиянами только 30 августа. 

Эти дебилы еще и сохранили этот российский "Ураган". То есть поставили памятник своим же преступлениям, да ещё и заботливо его ПОБЕЛИЛИ. 

Это правильно. Пусть стоит и напоминает о том, как Россия "защищала жителей Донбасса"

ФБ Дениса Казанского

Як у Львові вчинили замах на президента

  • 05.09.21, 08:29

5 вересня 1924-го, Українська Військова Організація (УВО) вчинила замах на Станіслава Войцеховського, президента Польщі, яка незаконно загарбала Галичину. Але саморобна бомба не вибухнула, й Войцеховський не розділив долі свого попередника – першого президента ІІ Речі Посполитої Ґабріеля Нарутовича, застреленого 16 грудня 1922 року у Варшаві польським націоналістом, знаним митцем Еліґіушем Нєвядомським (1869–1923).

Станіслав ВойцеховськийСтаніслав Войцеховський

[ Читати далі ]

https://photo-lviv.in.ua/yak-u-lvovi-vchynyly-zamah-na-prezydenta/