Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Киянці

Киянці Олені Вороновій відмовили у працевлаштуванні через україномовність

Як розповідає Олена, кілька днів тому вона спробувала влаштуватись на роботу офіціанткою до кав’ярні у центрі Києва. Заповнивши російською мовою анкету-резюме і поспілкувавшись російською з керівником закладу, дівчина згодом подзвонила їй, щоб остаточно підтвердити своє працевлаштування. По телефону дівчина говорила українською, сказавши також, що українською мовою хоче розмовляти і на роботі. У відповідь дівчина почула вимогу перейти на російську, якщо вона дійсно має намір працювати в цьому закладі. “Заради справедливості слід зауважити, що керівник не лаяла і не ображала мене”, – розповіла Олена. Але висловила щире здивування з приводу того, навіщо мені “ця мова”. Наголосивши, що власник кав’ярні, вірменин за національністю, звик спілкуватись російською, а отже, україномовну офіціантку не зрозуміє і “не витримає”, керівник поставила вимогу розмовляти на роботі російською, якою, за її словами, дівчина володіє “цілком добре”. Після таких слів Олена змушена була попрощатися з цією жінкою. Сама Олена, українка за національністю, виросла в російськомовній родині на півдні Одещини. У дев’ятнадцятирічному віці, після подорожі до Прикарпаття, дівчина перейшла на українську мову спілкування.

http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13053

16

Коментарі

Гість: саддамм-пчёл

16.02.11, 20:19

Так видмовылы или "Олена змушена була попрощатися з цією жінкою."?

    Гість: ГарбуЗЕК

    26.02.11, 20:20

    это обычная ситуация.

      36.02.11, 20:20

      Со мной во взводе служили татары из Казахстана. Служба проходила в Украине. Они довольно слабо понимали русский и совершенно не понимали украинский. Например, понимали слово "хлеб", но даже слово "хліб" им уже было непонятно. Поэтому, армянин меня не удивил. )

        46.02.11, 20:21

        І вона, влада, говорить про пригнічення російської мови. Парадокс.

          56.02.11, 20:24Відповідь на 3 від Хайдер

          Чому б йому не поїхати назад в аул, там, де його "паймут"? Якщо не тямить вивчить елементар для порозуміння!

            66.02.11, 20:25Відповідь на 4 від Мрійник

            І вона, влада, говорить про пригнічення російської мови. Парадокс.Смешной ты )

            Ей влада отказала в трудоустройстве или коммерсант-армянин? Или ты имел ввиду армянскую владу?

              76.02.11, 20:33Відповідь на 5 від Mamay_

              Чому б йому не поїхати назад в аул, там, де його "паймут"? Якщо не тямить вивчить елементар для порозуміння!Во-первых аул - это тюркское поселение, а не армянское. Во-вторых, на Кавказе, где в каждом ущелье свой язык сложился вполне естественный обычай использовать русский для межнационального общения. В третьих, армянин приехал сюда и своими усилиями или своими деньгами создает рабочие места, глупо его депортировать только из-за незнания языка.

              Мне приходилось брать заказ на фирме, торгующей обувью, где основным условием для работников было знание итальянского языка.

              На турецкой дорожно-строительной фирме, которая строила дорогу Житомир-Ровно, условием для офисных работников было знание на выбор турецкого либо английского языка.

              А Олена поступила по-просту глупо...

                86.02.11, 20:33Відповідь на 6 від Хайдер

                Я маю на увазі, що з подачі влади, пригнічується українська мова, офіційна мова нашої держави. Завдяки саме таким керівникам (жінка що представляє вірменина-бізнесмена), хоча, можливво, він сам не проти того, щоб офіціфнтка розмовляла українською.

                  96.02.11, 20:37Відповідь на 8 від Мрійник

                  Я маю на увазі, що з подачі влади, пригнічується українська мова, офіційна мова нашої держави. Завдяки саме таким керівникам (жінка що представляє вірменина-бізнесмена), хоча, можливво, він сам не проти того, щоб офіціфнтка розмовляла українською.Да влада вообще не дает рекомендаций руководителям коммерческих структур относительно языка общения внутри фирмы. Видеть во всем украинофобию - это обычная паранойя.

                    106.02.11, 20:42Відповідь на 9 від Хайдер

                    Я з повагою відношусь до всих мов, і мені байдуже, на якій мові розмовляє людина. Але аби влада не політизувала мовне питання, то такого, що відбувається зараз і- не було б.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна