хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Законодавча ініціатива народу.

         Законодавча ініціатива.

Кожен громадянин України, як творчий суб’єкт суспільства є суб’єктом законодавчої ініціативи і це має бути підтверджено законодавчо.

Не можна позбавляти громадянина права на конструктивну участь у розбудові власної держави.

Кожен громадянин України має право подавати свої пропозиції до законів як особисто, так і у складі групи громадян.

На допомогу народній законодавчий ініціативі має бути розроблено відповідні методичні матеріали.

«Розвантаження» ВР зробить неефективними спроби лобіювання олігархічних інтересів.

Реальний доступ громадян до законодавчої ініціативи обмежить вплив міліонерів на суспільний стан в державі.

2. ЗІНа – законодавча ініціатива народу.

Щоби коротше пояснити ЗІНа,  дам посилання на організацію винахідництва у державі.

Кожен громадянин має право і можливість запатентувати своє технічне рішення як винахід. Для цього він подає заявку за встановленою формою з оголошенням мети і шляху її досягнення у відповідний центр (інститут патентної експертизи).

Експертиза проводиться за принципами формальної логіки, тобто чи дійсно вирішує заявлену мету дана пропозиція. Серед експертів юристи, галузеві спеціалісти та ін., за потребою.

Заявку на патент подає той, кому є що запропонувати. Інші «відпочивають», але завжди мають право і можливість звернутися зі своєю пропозицією.

Пропозиції можна надавати і у співавторстві з іншими громадянами.

3. У парламент продуктивних, а не «достойних».

Уявімо, якби кращого боксера визначали голосуванням, можливо, В.Кличко не був би визнаний чемпіоном Світу. Але він здобув це звання у відкритій боротьбі – заперечте?

Мабуть більшість громадян нашої держави визнає, як і я, що найпродуктивніший законотворець ВР – Ю.Кармазін.

Можна чітко визначити першу 10-тку, 100-ню, чи 3-х сотню кращих винахідників. Їх не треба для цього обирати. Вони займуть своє справжнє місце у рейтингу винахідників наслідками своїх дій.

Таким чином при ЗІНа буде очевидною верхівка «піраміди» по результативності «законотворців».

Пряма законодавча ініціатива не наштовхуватиметься на нерозуміння сутності пропозиції якимось чиновником і спрямуванням у смітник.

 

12

Коментарі

125.02.14, 23:15

    226.02.14, 10:15

    Саме на конкурсних засадах потрібно обирати і керівників уряду - міністрів. Для обрання міністра екології вже громадські організації винесли свої критерії.

      326.02.14, 11:00

      Це класноТільки як насправдв це буде працювати і яким має бути початковий відбір депутатів, якщо мова йде про негайну люстрацію?

        426.02.14, 13:42Відповідь на 3 від Ternopol

        Це класноТільки як насправдв це буде працювати і яким має бути початковий відбір депутатів, якщо мова йде про негайну люстрацію?Законодавча ініціатива народу зробить недоцільним стремління до парламенту. "Самовідбір" депутатів полягатиме у їхній продуктивності. Наприклад немає сумнівів у продуктивності Ю.Кармазіна чи О.Міщенка. Люстрація теперішніх депутатів може виходити з питання: "Що ти запропонував для держави чи для народу як законотворець.

          526.02.14, 14:04Відповідь на 4 від tallmud

          Це класноТільки як насправдв це буде працювати і яким має бути початковий відбір депутатів, якщо мова йде про негайну люстрацію?Законодавча ініціатива народу зробить недоцільним стремління до парламенту. "Самовідбір" депутатів полягатиме у їхній продуктивності. Наприклад немає сумнівів у продуктивності Ю.Кармазіна чи О.Міщенка. Люстрація теперішніх депутатів може виходити з питання: "Що ти запропонував для держави чи для народу як законотворець.Якщо я правильно зрозумів, то все-таки частина колишніх нардепів залишається? Ну так і я теж кажу - залишити тих, які ще не зовсім покидьки, а на виборах добрати, або переобрати депутатів та президента...і звичайно контроль громадськості над дією політиків, щоб не було те, що було!

            626.02.14, 14:09Відповідь на 5 від Ternopol

            Щоб залишитись депутатам потрібно довести свою законодавчу продуктивність задля народу. А головне забезпечити народу самому опікуватись своїми законами.

              726.02.14, 14:20Відповідь на 6 від tallmud

                828.02.14, 17:24