Мир денег

Финансовые котировки, прогнозы инфляции и девальвации, прогнозы дефолта, новинки UBR, куда используются деньги, как использовать деньги, вложения олигархов, самые богатые люди мира, как секономить деньги, как открыть свой бизнес, ...
51+ підписатися

И любите их душой

Не жалейте время на детей,

Разглядите взрослых в них людей,

Перестаньте ссориться и злиться,

Попытайтесь с ними подружиться.

Постарайтесь их не упрекать,

Вовремя послушать и понять,

Обогрейте их своим теплом,

Крепостью для них пусть станет дом.

Вместе с ними пробуйте, ищите,

Обо всем на свете говорите,

И всегда незримо направляйте.

И во всех делах им помогайте.

Научитесь детям доверять -

Каждый шаг не нужно проверять,

Мненье и совет их уважайте,

Дети – мудрецы, не забывайте

И всегда надейтесь на детей,

И любите их душою всей

Так, как невозможно описать.

Вам тогда детей не потерять!

PwC розкрила злочини економічних махінацій

Економічному шахрайству в Україні в основному схильні вищі та  середні ланки менеджменту, який  у 35,5 %  випадків вдається уникати відповідальності, з'ясувала компанія Pricewaterhouse Coopers. При цьому злочини розкриваються найчастіше не за допомогою внутрішнього аудиту,  як в інших  країнах світу,  а силами служби власної безпеки   і завдяки доносам співробітників !!!   Щоб знизити кількість махінацій топ-менеджери радять пильніше стежити за великими витратами в компаніях. 

Частка українських компаній, що зіткнулися з випадками економічних злочинів, за останні два роки становить 38,7%, з'ясувала аудиторська /російський філіал/компанія Pricewaterhouse Coopers (PwC). До такого висновку PwC прийшла, опитавши 4,7 тис. респондентів у  85 компаніях  в Україні.  Згідно з результатами дослідження, керівники українських компаній, що заявили про проблеми з економічною злочинністю, найчастіше мали справу з незаконним привласненням активів  - 73%.

 

Економічні злочини іншого роду в Україну здійснюються також часто.   60% українського бізнесу стикається з хабарництвом (у середньому у світі лише 14%).  В Україну також частіше визнаються в маніпуляціях з фінансовою звітністю  -  31%  та недобросовісною  конкуренцією  -  23%.   Але є й втішні  результати:  місцевий бізнес рідше стикається з кіберзлочинами – усього 17% (тоді як в світі - 23%). 

Реальна ж  ситуація є  ще гіршою, ніж в звіті  PwC, оскільки державні компанії не визнають факти шахрайства !!! 

Аудитори виявили ще одну особливість українського бізнесу - 40-процентна частка усіх шахрайств,скоюється вищим керівництвом (на фоні загальносвітових - 8%),  тоді як  молодший кадровий склад здійснює лише 22%  злочинів. 

Наймасштабніші злочини скоюють співробітники у віці понад 50 років, хоча типовий портрет шахрая все ж молодше. Це професіонал  у  віці  від 31 до 50 років з вищою освітою, що працює на своїй посаді від трьох до п'яти років.

 

 Примітним є  те, що в українських компаніях "не вжили жодних заходів проти злочинців  у   21% випадків".   За словами партнера юридичної фірми Astapov Lawyers Тетяни  Кузьменко,  такий  високий відсоток злочинців, які уникають покарання, можна пояснити тим, що власники компаній вважають закраще закрити очі на злочини менеджменту. "Власникам часто простіше закрити на це очі, ніж шукати новий менеджмент, цілком можливо,  що менш кваліфікований  і  схильний до ще більших правопорушень !!!", - відзначає юрист.  Воістину  бандитська  держава !!! 

Відрізняються від світових    і  українські  методи боротьби з економічними злочинами. Факти шахрайства у нас найчастіше виявляють за допомогою корпоративної служби безпеки (17%), тоді як у світі вони виявляють лише  3% злочинів. Але  найактивніше в  Україні  застосовуються «неофіційні внутрішні джерела",     що дозволяють виявити аж  17% злочинів.   Тобто  працівники  компаній  бігають до шефа  і  закладають своїх  друзів  по роботі … !!!???  До  чого ми  докотилися !!! 

В інших країнах світу  злочини найчастіше виявляються при плановому внутрішньому аудиті  - 14%,   в  Україні  це лише   3%   і  моніторингу підозрілих операцій  - 18%,   в   Україні  - 10%. 

В Україні втричі рідше знаходять порушення  -  2,7%,   ніж у світі  - 8,2%. Таку невтішну  ситуацію пан Краснянський пояснює   нерозвиненістю системи аудиту  в  Україні.  "Навіть у великих компаніях проведення аудиту підзвітне топ-менеджменту, тоді як необхідно, щоб воно було незалежне і підзвітне лише спостережній раді", - пояснив  він  українські парадокси  базового принципу  аудиту.

 

Служби внутрішньої безпеки ефективні лише для боротьби із зовнішнім шахрайством і необхідні як засіб від недружніх поглинань.  Однак в Україні за інерцією вважається, що вони здатні боротися і з внутрішніми порушеннями, однак для цієї мети вони якраз і є малоефективними", - запевняє  пані Кузьменко. 

Найефективнішим способом боротьби з економічними злочинами підприємці вважають їх профілактику. "Не можна давати маленьку зарплату професіоналу, який вміє працювати з високимиінформаційними технологіями.  Адже не всі можуть утриматися від спокуси. Ми хотіли б вирішити цю проблему, чітко визначивши, хто за що відповідає,  але  на  жаль  рівень  зарплати  в  нас  ще  дуже  низький - говорить президент УПЕК Анатолій Гіршфельд. 

"У нас були подібні проблеми, оскільки до приватизації в колективі склалася специфічна субкультура, відмінна від сучасної ділової, - розповів топ-менеджер одного з підприємств у сфері ГМК .  Так як підняти зарплату ми не можемо, то ми довгий час переконували колектив, що потурання злочинним  явищам несе збитки і їм особисто . І, врешті-решт, це дало невеличкий позитивний результат. Тобто  контроль за шахрайством має  носити  системний  характер,  а  непрофілактичний характер " … (далі буде)

Олігархи платять в 50 разів менші податки, ніж прості люди

Бідні платять в 50 разів більше податків, ніж багаті, підрахували в науково-дослідному центрі проблем оподаткування ДПА України. 

Проголошений у Податковому кодексі прогресивний податок на доходи фізичних осіб, спрямований на те, щоб багаті платили більше за бідних - не більше ніж красиві слова.   

 Заступник директора науково-дослідного центру проблем оподаткування національного університетуДПА України Костянтин Швабій підрахував, що понад 90% всіх надходжень від сплати податку Україні дає заробітна плата населення. При цьому, якщо віднести ці надходження у вигляді абсолютних величин до бази оподаткування, то виходить величезна диспропорція. Середня ефективна ставка податку на зарплату в середньому в 50 разів вище податкової ставки на підприємницькі доходи, а також в 4,5 рази вище податкової ставки податку на власність. Всі розрахунки зроблені за загальною системою оподаткування. 

 На думку експерта податкова с-ма в Україні вимагає негайного реформування. У нас відбулося ізаконодавчо закріплено зсув більшої частини податкового тягаря з оподаткування капіталу, ресурсів, майна .... - на доходи фізичних осіб  ??? 

 Після прийняття Податкового кодексу з урахуванням перекладання непрямих податків - ПДВ,акцизних зборів та єдиного соціального податку - бідні як платили так і продовжують платити більше ніж багаті. Якщо вважати податкове навантаження, з урахуванням ефекту перекладання податкового тягаря, то виходить, що у нас не прогресивна шкала, як задекларовано в кодексі, тобто багаті повинні платити більше, ніж бідні, ... а якраз навпаки ... і насправді регресивна шкала прибуткового податку ,   бо  бідні платять в 50 разів більше і розрахунки якраз це і показують. 

 За словами Костянтина Швабія, за ставкою 17% за станом на 1 листопада 2011 платило не більше 1% платників. Основна ж маса населення платить 15% ПДФО плюс в середньому 3,6%. Ви бачите, яка в нас арифметика: 15 плюс 3,6 відсотка - вже 18,6% ... . А багаті ж платять 17%. Ось і проста арифметика, яка підтверджує мої слова, що податок, загалом-то, регресивний. 

 P.S.: За офіційною статистикою Міністерства фінансів, надходження з податку на доходифізосіб не змінилися в порівнянні з 2010 роком і становить близько 4% ВВП.

Навантаження на фонд оплати праці не буде знижене

Бандитський уряд Азарова не зможе у 2012 році знизити навантаження на фонд оплати праці, і разом з тим чомусь не припиняє обговорювати можливість скорочення ставки єдиного внеску з 34,7% до 18,1%. Навіть у найкращому випадку такий крок збільшить дефіцит державних фінансів не менше ніж на 50 млрд грн, тому зміни ставки збору не буде, більш, ніж впевнені експерти. 

У моєму розпорядженні є  нова редакція поправок до закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», яку урядова група планує обговорити з соціальними партнерами. Спочатку Міністерство соціальної політики пропонувало знизити ставку єдиного внеску (СЕВ) тільки для деяких категорій платників, в першу чергу - для шахтарів, пізніше до цього списку запропонували включити платників єдиного податку. Тепер же обговорюється зниження ставки СЄВ для більшості платників з 34,7% до 18,1%. Навантаження на фонд оплати праці в бюджетних установах може знизитися на 16,6 процентних пунктів - до 19,7%, а в залежності від класу професійного ризику виробництва - відразу з 36,76-49,7% до 20,16-33,1 %.

 У міністерстві не змогли оцінити перспективи ухвалення цього закону, зазначаючи, що ще не підраховані втрати бюджету Пенсійного фонду та соціальних фондів від скорочення збору. «Якщо будуть знайдені компенсатори або хтось дасть грошей, щоб платити пенсії, ми готові це питання розглядати», - заявив директор департаменту пенсійного забезпечення міністерства Микола Шамбері. Експерт Ради підприємців при Кабміні Наталя Потапова впевнена, що компенсатором міг би стати зріст  мінімальної зарплати, з якої буде сплачена більша сума СЕВ. Однак, на думку пана Шамбері, не можна однозначно підтвердити той факт, що зниження ставки СЄВ призведе до зростання відрахувань із зарплати. 

 Директор департаменту розвитку соціального страхування Федерації роботодавців України Юрій Кузовий підрахував, що мінімальні соцстандарти мали б вирости в 1,5 рази, щоб хоч якось компенсувати втрати від зниження ставок СЕВ, а фонд оплати праці - збільшитися до понад 700 млрд грн замість запланованих на 2012 рік 443 млрд грн. За його словами, при зниженні СЕВ по ризикових класах виробництва в середньому на 15% фонд оплати праці недорахується 66 млрд грн. «На 16 млрд грн можна зекономити за рахунок програм профілактики, нефінансування програм по безробіттю, громадських робіт,   а  от 50 млрд грн за рахунок чого покривати? І це притому, що ми прагнемо до бездефіцитного Пенсійному фонду », - зазначає пан Кузовий. З цієї причини при нинішніх фінансових умовах держава не зможе піти на зниження ставки СЄВ для всіх категорій. Навіть для введення 20-відсоткової ставки для малого бізнесу необхідно знайти 3 млрд грн, але пільгові умови для окремих категорій посилять соціальну несправедливість. Провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко відзначає, що в найближчі три роки не може бути й мови прозначне зниження навантаження на фонд оплати праці. Пенсійна реформа не дасть очікуваного ефекту зі збільшення доходів Пенсійного фонду, а законопроекти про детінізацію зарплат і введення податків на багатство і офшори навряд чи будуть прийняті в найближчій перспективі, вважає експерт.

П.С.: Куди тринькають наші гроші: нагадаю, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що «держава не дозволяє собі тринькати кошти на дорогі  автомобілі. Наведіть хоч один такий приклад - немає таких прикладів »!. 

Є такий приклад! 

концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення за результатами тендеру уклав договір  з ТОВ «Форвард автоцентр» на придбання шести іномарок за 1,52 млн. грн. Про це повідомляється на сайті «Наші Гроші».  Придбано два п'ятимісних «Fiat Nuovo Doblo Panorama», а також по одному автомобілю «Шкода Октавія А5», «Skoda Superb», «Mitsubishi L200» та мікроавтобус «Volkswagen Caravelle». 

Також  і  керівник харківської ТЕЦ  придбала BMW X5  аж   за 800 тис. грн. 

Міністерство економрозвитку також повідомило про направлення в Генпрокуратуру матеріалів щодо десятка  державних підприємств і установ, які в останні дні укладали угоди на придбання дорогих іномарок !!!???

Спокойно, Дружище

12.04.10 21:33 | стихи - визбор - спокойно - дружище

Привет, дружище...!
Как твои дела?!
Давно судьба, увы нас, развела...
Ти где-то там... в далёкой стороне...
Летал... остался жив... в чужой войне.

А сколко братьев наших полегло...
Ведь вся Земля - огромный полигон.
И нам с тобою... к крови не привыкать...
Как и друзей... отчаянных... терять.

Восток... и Африка ... Везде ты побывал.
За Справедивость ты повсюду воевал.
Но иногда накатит тошнота...
В глазах - темно... и на душе - Тоска!

Ну... Бог с тобой... я завязал, давно не пью...
(Но надо ж снять ту чертову Тоску...)
Былое вспомню... и себе налью.
И выпью запом... спирта... не дыша...
Занюхав лишь... горбушкой хлебушка.

За братьев наших!
Что остались далеко...
За идеалы, проливавших ... свою кровь!
Как много времени.. с пори той утекло...
Эх, дать бы... в рожу... тех поли-ти-ков!

Привет , Дружище...
Ти прости... меня.
Тебя давно, братишка, потерял.
Лежишь... в далёкой... чуждой стороне.
Погиб ... в ненужно никому войне.

Ты защищал... теперь забытый... идеал...
Ведь... всех нас предали... Всем править капитал. 

(Валерий Степанов, Харьков)
Сторінки:
1
2
попередня
наступна