хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Висловлення власних міркувань про творчу спадщину О.П. Довженко

Висловлення власних міркувань про творчу спадщину Олександра Довженка. «Зачарована Десна», «Україна в огні», «Земля», «Щоденник»

      Олександр Петрович Довженко – митець художнього слова, який міг майстерно писати кіноповісті і кіносценарії. Його твори сповнені любов’ю до України, патріотизмом, ненавистю до ворогів-загарбників і прагненням свободи для Батьківщини. Його творча спадщина має велику цінність не тільки як взірець літературного слова, а й як історичний документ очевидця. Тому може позмагатись з будь-яким творчим здобутком українського та європейського прозаїка. Оповідання, кіноповісті, фільми, повісті, новели тощо. Їх десятки, сотні…

            Окремо хочеться звернути увагу на кіноповість «Україна в огні». На мою думку, вона є одною з перлин творчості Довженка на ряду з «Щоденником»,  «Землею» та «Зачарованою Десною». «Україна в огні» - повість, що описує роки Великої Вітчизняної війни очима присутнього, очима учасника бойових дій. Я дивився фільм за цією кіноповістю. Він мені дуже сподобався. У фільмі добре виражені почуття українців під час Другої світової війни. Я думаю, що цей фільм є одним з кращих фільмів про цю війну.

            Мені сподобався твір Олександра Петровича «Зачарована Десна». Ця автобіографічна повість майстерно описує дитинство майбутнього письменника і режисера. Я вважаю «Зачаровану Десну» кращим автобіографічним твором сорокових років. Це не просто сухий переказ подій і опис персонажів з дитинства Довженка. Це, сповнений великою любов’ю і щастям, яскравий спогад «малого Сашка», який переносить читача у той найкращий світ для кожної людини – дитячі роки…

            Записи «Щоденника» Олександра Довженка – світ переживань українського патріота. Мені сподобався цей здобуток письменника. У ньому відображено моральний розвиток і досвідченість. Для багатьох подій ХХ і ХХІ століття записи у «Щоденнику» стали пророчими, тобто, передбачили їх.

            Творчість Олександра Петровича Довженка – вагомий і важливий внесок в українську літературу ХХ століття, який ми читаємо і любимо до сьогодні.

0

Коментарі