Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

де та Лемківщина?

Карти --- мапи, різні-прерізні  http://www.facebook.com/album.php?aid=38220&id=100000002682287&comments=
8

Коментарі

19.11.10, 16:08

    Гість: KREILIS

    29.11.10, 18:20

    Загублений "рай"?...

      39.11.10, 22:36Відповідь на 2 від Гість: KREILIS

      Що маєте на увазі?

        Гість: KREILIS

        49.11.10, 23:20Відповідь на 3 від Рафлезія Арно

        Я маю на увазі те, що деякі обставини, або якщо хочете, історичні події розкидали лемків по різних територіях... Західна Україна, Польща, Словакія. Це видається мені сумним. А Вам?

          Гість: legardi

          510.11.10, 11:26Відповідь на 4 від Гість: KREILIS

          А вони звикли довбати одне одного, та ще сидіти на чиїм хребті, поки яка Нібіру не зітне їхні голови з лиця Землі одного прекрасного дня. Добре, що нема тут тепер "шизонутої лелітки", то хоч писати що зачали. Інколи варто і вмерти, аби люди не робили з тебе Бога та не ждали манни небесної, як придурок з Трускавця. Пише тут усім про лелітку.... на аві "Бандера прийде" і все зробе за цього жидяку. От, падло.

            Гість: legardi

            610.11.10, 11:28Відповідь на 3 від Рафлезія Арно

            Маємо те на увазі, що на фейсбуці не всі зареєстровані і коли вже робите тут сайт, то треба в межах цього сайту і робити. Щасти.

              710.11.10, 18:40Відповідь на 6 від Гість: legardi

              Панове, я не надто просунута в комп'ютерних справах, то якщо щось не так --- вибачайте. Я справді зареєстрована на фейсбуці і частіше буваю саме там, то звідти і постягала посилання. Я не комп'ютерний геній, тому, якщо хтось щось підкаже, буду вдячна.

                810.11.10, 18:53Відповідь на 4 від Гість: KREILIS

                Я маю на увазі те, що деякі обставини, або якщо хочете, історичні події розкидали лемків по різних територіях... Західна Україна, Польща, Словакія. Це видається мені сумним. А Вам?Що Вам сказати, любий пане?
                По-перше, люди, яких ми називаємо нині лемками або русинами, багато століть жили у горах і передгір'ях Карпат на своїй території, яка сьогодні належить до згаданих Вами держав. Отже, не були розкидані на тій території, а попросту там жили.З північної, польської частини вони були виселені в два прийоми: починаючи з 1944 р. --- у Радянську Україну, пізніше --- на північ і захід Польщі (останнє називалось акцією "Вісла". Ще наприкінці ХІХ століття почалась трудова міграція до Канади, США та в інші країни, тому частина русинів осіла там.

                  910.11.10, 19:02Відповідь на 4 від Гість: KREILIS

                  По-друге, русини, які жили в Словаччині та їх брати в Україні не були так масово депортовані і просто тихо асимілювалися.
                  По-третє, рай кожен розуміє по своєму. Це дискусійне питання, чи Лемківщина справді була раєм, хоч там дуже мальовнича природа. Але для кожної нормальної людини слово "батьківщина" є святе, а все рідне --- найкраще. Лемки дуже любили свою землю. Тому рідко хто з них, виїжджаючи сто років тому на заробітки за океан, не повертався додому.

                    Гість: KREILIS

                    1010.11.10, 19:10Відповідь на 8 від Рафлезія Арно

                    Погоджуюся з Вами, бо й мені відомо про історичні події, які Ви описали.

                    Я маю на увазі те, що деякі обставини, або якщо хочете, історичні події розкидали лемків по різних територіях... Західна Україна, Польща, Словакія. Це видається мені сумним. А Вам?Що Вам сказати, любий пане?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна