хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Азарову в Польщі таки нагадали про Тимошенко

Не тільки про Євро-2012 ішла мова

Польща і далі працюватиме задля зближення між Україною і Європою - заявив польський прем'єр-міністр Дональд Туск після переговорів з Миколою Азаровим.

Однак пан Туск чітко зазначив, що поступ у євроінтеграції Києва нерозривно пов'язаний з тим, як у Брюсселі сприймають дії української влади щодо ув'язненої Юлії Тимошенко та інших опозиційних лідерів.

"Я дуже радий, що 30 березня - за умови, що не станеться чогось надзвичайного, - буде парафовано угоду про асоціацію між ЄС і Україною", - сказав польський прем'єр на спільній з його українським колегою прес-конференції.

Але тут же додав, що Польща, як і решта країн ЄС, стурбована ув'язненням Тимошенко, бо ця ситуація, за словами Дональда Туска, "непокоїть польську і європейську громадську думку".

"З точки зору Польщі і наших партнерів у ЄС, і навіть усіляко намагаючись зрозуміти обставини і аргументи українського уряду, - ми висловлюємо нашу стурбованість цією ситуацією", - сказав Дональд Туск.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров, який перебував у Варшаві з дводенним візитом, змушений був відповідати на численні запитання журналістів про згортання демократії в Україні.

Опозиція в Польщі критикувала урядову партію "Громадянська платформа" за те, що під час головування Польщі у ЄС в у другій половині минулого року угода про асоціацію між Україною і ЄС не була підписана. За словами кореспондента ВВС Україна в Польщі, критики польського уряду називали це дипломатичним провалом Варшави під час польського головування у ЄС.

І про футбол...

Офіційним приводом для візиту була заява про готовність обох країн до чемпіонату з футболу Євро-2012 цього літа.

Прем'єр-міністри зробили цю заяву на спільній прес-конференції у Варшаві.

"Обидві країни завершили всі роботи для проведення цього важливого заходу", - сказав Микола Азаров.

Пан Азаров зазначив, що, незважаючи на труднощі, пов'язані з фінансово-економічною кризою, Україна і Польща зуміли добре підготуватися до чемпіонату.

Його польський колега Дональд Туск відзначив "неймовірну рішучість" обох країн і урядів, а також спортивних і ділових кіл, які, за словами пана Туска, дають можливість обом прем'єр-міністрам сказати, що Україна і Польща готові провести Євро-2012.

Пан Туск, як повідомляє польська інформаційна агенція ПАП, згадав про проекти, зокрема, інфраструктурні, які українській стороні, за його словами, не вдалося реалізувати.

Нещодавно Футбольна Асоціація Англії висловила стурбованість тим, що англійські вболівальники не викупили квитки на матчі Євро-2012, побоюючись зависоких цін на житло, особливо в Донецьку.

bbc

8

Коментарі

123.03.12, 08:09

Поляки ніколи не були дружніми для українців. І по великому рахунку, окрім українців українці не потрібні нікому, всім потрібні наші національні багатства;
вода, земля, корисні копалини, сучасна наука і техніка, тощо.

    224.03.12, 04:20

    А мені здається полякі нам значно ближче та дружніше ніж росіянє... В усякому разі зараз...

      324.03.12, 07:37Відповідь на 1 від Округ 31

      Поляки ніколи не були дружніми для українців. І по великому рахунку, окрім українців українці не потрібні нікому, всім потрібні наші національні багатства;
      вода, земля, корисні копалини, сучасна наука і техніка, тощо.
      Поляки дуже швидко знайшли об"єднуюючі моменти та відкоригували своє ставлення до України ще двадцять років тому. Шкода, якщо Ви цього не знаєте.

        424.03.12, 15:50Відповідь на 2 від The Strong!

        Бо поляки і українці - брати-слов'яни (біла раса), а московити - фіно-угро-тюркська мордва (жовта раса).

          524.03.12, 19:12

          Поляки це словянський народ так як і Українці,а ворог у словян один спільний це мацкальський кацап,який не мае спільного з словянами нічого.