хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Портновське правосуддя

Мабуть, це не зовсім справедливо – пов’язувати руйнацію залишків судової системи України з прізвищем людини, яка долучилась до цього процесу лише на фінальній стадії. Та й з числа тих, хто впродовж останніх 12 років «реформував» українське судочинство, Андрій Портнов, напевно, найяскравіший і найталановитішій. Але Історія – єхидна дама, якій, до того ж, не відомо почуття справедливості. Вона частенько карає невинуватих і нагороджує непричетних, роздає в’їдливі епітети та прізвиська, возвеличує одних і принижує інших, виходячи лише з їй одній відомих причин. Тож хай не ображається Андрій Володимирович, якщо з натовпу «реформаторів» української юстиції тітонька Історія увічнить на своїх скрижалях саме його прізвище – поряд з середньовічним суддею Шемякою та опричниками Басмановими. Загальновідомим є той факт, що в Україні правосуддя відсутнє взагалі. Є система загальних, господарських і адміністративних судів на чолі з вищими спеціалізованими судами, є Верховний Суд України вкупі з Конституційним Судом, є Державна судова адміністрація, є навіть таке дивне створіння, як Вища рада юстиції, а правосуддя – в загальноприйнятому сенсі – не має. А те дійство, яке щодня відбувається по всій країні в храмах Феміди, якщо і йменується «відправленням правосуддя», то лише в лапках. Якщо ж без лапок – то лише з додаванням прізвища керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України. Хай назва не вводить у оману: портновське правосуддя – це не правосуддя, а національна форма існування ринку замовних судових рішень, яка ґрунтується на специфічних процесуальних нормах. Ці норми, по-перше, заперечують об’єктивний характер суспільних правовідносин і, по-друге, максимально обмежують у доступі до судочинства більшість населення держави. Якщо звичайне правосуддя існує задля розв’язання спірних правовідносин, що виникають у суспільстві, то портновське правосуддя покликане здійснювати перерозподіл матеріальних ресурсів (грошових коштів, нерухомості, корпоративних прав тощо) шляхом оформлення від імені держави певних процесуальних документів – ухвал, постанов, рішень і вироків. Саме складання цих документів і є предметом такого різновиду підприємництва в Україні, як «суддівська діяльність».
13

Коментарі

121.02.12, 18:01

Моя справа - як приклад усього неподобства, що написано в статті. Відчула на власній шкірі "справедливість" наших судів. І те, що пересічний громадянин взагалі позбавлений доступу до правосуддя.

    221.02.12, 18:58Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

    Співчуваю. Маю надію,що не довго залишилось цим слугам народу!!!

      321.02.12, 19:55Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

      Я взагалі сумніваюсь у справедливості будь-якого суду.
      Бо хто укладав ті закони? Багатії, котрі харчуються з біди
      бідних. Тому дай Боже туду не потрапляти

        Гість: заблокований

        421.02.12, 20:00

        Тут мова йде про систему судів, зокрема адмінсуд. Ні для кого не секрет за скільки і яким чином вирішуються справи у судах.Це система не правосуддя а система комерційна де встановлені такси за позитивне вирішення різного роду справ,як і в міліції, так і в прокуратурі,так і в УБОЗі,СБУ.
        Змінено також законодавство, цивільний, кримінальний кодекс, де з ніг на голову все перевернуто і де дійсно для громадян стали суди недоступні.Там маса перепон, не буду перераховувати бо мало місця, але про одну скажу:підставою для скасування законного рішення є неповна оплата судового збору ,розмиті формулювання статтей, які можна трактувати двояко, що заборонено принципами теорії держави і права.Тому в судах твориться "беспрєдєл".Висловлю думку:всі спори народ буде вирішувати поза судом зброєю!

          521.02.12, 20:05Відповідь на 3 від М_Ірина

          А захищати свої права як?

            Гість: заблокований

            621.02.12, 20:14

            А судові збори,які виросли в 10! разів і які знову збільшилися в рази і кінця цьому не буде, бо чорнобилець,щоб подати позовну заяву повинен заплатити 1.% від ціни позову http://court.gov.ua/sud2602/20/, зловживання у судах надсиланням повісток,судовими засіданнями яки небуло,але рішення є!Судові матеріали справи,які зникають,рішення де маса помилок, приняття рішення без відома не те,що відповідача але і позивача...Я скажу, що такого судового свавілля я не пам*ятаю і фактично судова система як така, яка повинна регулюввати суспільні відносини у державі - знищена.На першому плані в так званих правоохоронних органах працюють рвачі, пристосуванці,неграмотні особи,які ці місця там купили і це не секрет ні для кого і махаючи корочками дмуть пику від своєї важності а законом повертають,як дишлом

              Гість: заблокований

              721.02.12, 20:25Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

              А захищати свої права як?Зброєю, на жаль іншого виходу нема,я вам це кажу як практик.На сьогодні відсутні всі підстави для правосуддя, але є всі підстави для кривосуддя, погляньте на ті морди, що аж чуть не тріснуть від наведення порядку та примушення до виконання законів, ось вам і відповідь. За які такі бабки мають маєтки на мільйони долларів, на зарплату?Стаття грамотна, написана гарним аналітиком,на абсолютно конкретних підставах.Ви можете,як маєте час, зайнятися перепискою по вашій справі але це може затягнутися на роки, але їх потрібно довбати може щось і вийде, хоча сумніваюсь бо є проблема у виконанні судових рішень.А це зовсім інша тема.Тепер появилися бандюги, вони повертаються ,бо ця мордата кантора не в стані вирішити проблеми людей.

                Гість: lyo Dnepr

                821.02.12, 20:31

                Не согласен только с одним тезисом. Я считаю, что Портнов прекрасно осознает, что творит. Он ведь прекрасный тактик и преследует тактические цели. Права граждан его абсолютно не беспокоят.

                  921.02.12, 20:34Відповідь на 7 від Гість: заблокований

                  Проблема в тому, кому ставати до зброї? Зараз в більшості випадках (як і в нашому) воюють баби і каліки. У чоловіків або часу немає, або мужності не вистачає.

                    Гість: заблокований

                    1021.02.12, 20:55Відповідь на 9 від ЯКриворожанка

                    Не вирішуйте питання глобально, це вам не під силу, вирішуйте безпосередньо своє діло. Система тотально гнила і ваша мрія про загальний правовий рай, на жаль, ні на йоту за вашого життя не здійсниться з "покращувачами", та і без них. Я розчарований правоохоронною системою і правосуддям.Україна надто молода чи не зріла для досконалого порядку та законів.Важлива і головна ланка тут - це механізм виконання законів, а його нема, тобто є але його здійснюють люди.Тому так висловлююсь за вендету.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна