хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Wikileaks:Горбулін розповів про“відвертих злочинців”у ПР

Володимир Горбулін, один із найповажніших стратегічних аналітиків, говорив у розмові з американським послом у 2006 році про те, що правляча нині Партія регіонів, частково складається із “відвертих злочинців”. Про це йде мова у депеші американських дипломатів, оприлюдненій нещодавно завдяки сайтові Wikileaks. На той момент Горбулін, який свого часу консультував не одного президента, був радником тодішнього голови держави Віктора Ющенка. Сам посол називав Горбуліна “далекоглядним і відносно нейтральним оглядачем із внутрішньополітичних питань”. Під час розмови, яка відбулася 31 січня 2006 року, незадовго до парламентських виборів 26 березня 2006 року, Горбулін заявив послу, що Партія регіонів є “перш за все і найбільшою мірою регіональним блоком, що представляє великі підприємства та фінансові структури Донбаського регіону”. Також за словами Горбуліна ця партія Віктора Януковича, який на той момент перебував в опозиції, “була об'єднаною, вирішила не включати до себе інші опозиційні сили та мала у своєму розпорядженні значні фінансові ресурси”, переважно з кишені “мільярдера, боса Донецька Рината Ахметова”. Проте, на думку Горбуліна, список Партії регіонів “помітний перебуванням у ньому злочинців та анти-демократичних фігур, включав також прогресивних бізнесменів, які хотіли аби партія стала сучасною та демократичною”.

Горбулін сказав, що знає особисто 50 людей із першої сотні списку “регіоналів”, і з тих п'ятдесяти він відчував, що половина бажала змін. “Хоча вони й опиралися здачі своїх бізнес-привілеїв, які забезпечували їм процвітання, вони також розуміли, що часи змінюється”, - йшлося в розмові. Горбулін назвав адекватною тактику Партії регіонів на тій парламентській кампанії, яка ґрунтувалася на заявах про те, що помаранчева влада не виконує обіцянок. Експерт прогнозував “регіоналам” перемогу на виборах, що згодом і сталося. Нині ж, перед новими парламентськими виборами, запланованими на 28 жовтня 2012 року, Партія регіонів зберігає монолітність, проте має значні проблеми із харизматичними лідерами, - кажуть експерти. “Зараз існує проблема, хто очолить партійний список [Партії регіонів]”, - розповів Володимир Фесенко, голова Голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента». "Микола Азаров [офіційний голова партії і Прем'єр-міністр] має низький рейтинг і не має харизми. Є також непублічний Андрій Клюєв та публічний але дуже своєрідний Борис Колесніков. Кого ставити?” З цим погоджується і директор Інституту глобальних стратегій Валерій Карасьов.“Впродовж 2007-2012 років Партія регіонів перетворилася на кланову партію, правлячу партію, і перетворила країну на кланову державу, закриту і позбавлену публічних осіб,” - каже він.  Михайло Чечетов, перший заступник голови парламентської фракції фракції Партії регіонів, натомість каже що його партія, складається переважно із “найкращих та найсильніших”, менеджерської, бізнесової, наукової та спортивної еліти. Так, Чечетов, прозваний "дерижером" за те що він дає "відмашку" членам фракції, як голосувати за ті чи інші законопроекти, прикладом бізнес-еліти  назвав найбагатшого українця Рината Ахметова, а управлінської — в минулому прем'єра Анатолія Кінаха. Щодо повідомлення Wikileaks, про зв'язки партії із криміналітетом Чечетов заявив, що хоча він і поважає Горбуліна, проте інформацію, опубліковану в Інтернеті вважає “вигрібною ямою”. 

6

Коментарі

Гість: Отец Онуфрий

120.01.12, 12:37

Всюду, братья , всюду есть грешники и праведники. И следует нам "отделять агнцев от козлищ" , а не судить всех одною мерою.
В выборах же нужно поддержать особ духовного звания.Ибо во главе всего стоит духовность, братья. Если же отдаёте голос ваш за партию , уверьтесь что списках партийных священнослужители и миряне канонической Православной Церкви.

    Гість: Ivanovish13

    220.01.12, 17:32Відповідь на 1 від Гість: Отец Онуфрий

    Политика - проститутка, религия - мама ея!

      320.01.12, 18:55

      Читав, погоджусь з тим. що Горбулін один з найкращих фахівців у сфері нацбезпеки. Можна сказати - широкого профілю.

        Гість: lyo Dnepr

        420.01.12, 19:57

        Кто такой Валерий Карасёв? Пачиму не привёл ни одной фамилии преступника?