хочу сюди!
 

Кристина

34 роки, діва, познайомиться з хлопцем у віці 30-40 років

ЄС прямим текстом заявляє-готова бути третьою. Україна не чує

Комісар Євросоюза з питань енергетики Гунтер ЕТТІНГЕР вважає, що Україна, укладаючи будь-які нові угоди з Росією в галузі енергетики, має поважати свої зобов’язання, взяті при приєднанні до угоди про Енергетичне співтовариство.  Як повідомили, у  Брюсселі у прес-службі Єврокомісії, про це Г.ЕТТІНГЕР заявив сьогодні в ході телефонної розмови з міністром енергетики України Юрієм БОЙКОМ.

“Це важливо як для енергетичної безпеки та незалежності України, так і тому, що розділ про енергетику в Угоді про асоціацію ЄС-Україна (включаючи глибоку та всебічну зону вільної торгівлі) побудований на цих зобов’язаннях”, - йдеться у повідомленні прес-служби Єврокомісії.

“ЄС бажає, якщо цього хочуть Україна та Росія, вступити до тристоронніх консультацій щодо транзиту газу у будь-який час. Комісія залишається готовою продовжувати як активну підтримку реформ українського енергетичного сектора, так і модернізовувати інфраструктуру з транзиту газу в Україні, щоб забезпечити її збереження як ключової частини Панєвропейської енергетичної мережі”, - цитує прес-служба Г.ЕТТІНГЕРА.

Комісар ЄС зазначив, що разом з українським міністром вони узгодили спільну стратегію подальшої інтеграції українського енергетичного ринку в ЄС і негайно планують розпочати роботу над її реалізацією. При цьому Г.ЕТТІНГЕР пообіцяв залишатися у контакті з Ю.БОЙКОМ щодо розвитку переговорного процесу з Росією про постачання газу.

У свою чергу, Ю.БОЙКО запевнив комісара ЄС у тому, що результат переговорів з Росією не призведе до переривань у постачаннях російського газу до Європи.

Україна 1 лютого 2011 року набула повноправного членства в Енергетичному співтоваристві. У рамках членства в Енергетичному співтоваристві Україна має підвищувати ефективність функціонування внутрішніх ринків, перш за все, ринків електроенергії та газу шляхом впровадження відповідного законодавства Євросоюзу.

Зараз Київ і Москва ведуть переговори про перегляд газових контрактів, підписаних на початку 2009 року, з метою зменшення ціни російського газу. Водночас, результатів під час переговорів досягти поки не вдалося, окрым того Росія вимагає від України виходу з  Енергетичного співтовариства.

Хочеться тут зазначити, що в 2009 році питання консорціуму розгдядалось також, але це стосувалося нових ГТС. Щодо існуючої, то мова йшла тільки про реконструкцію та модернізацію http://economics.lb.ua/other/2009/10/17/11380_Konsortsium_po_GTS_vozmozhen_tolk.html

Існуюча газотранспортна система належить народу України, а створення міжнародного консорціуму можливо тільки під будівництво нових трубопроводів, заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина. «Моя позиція в цьому питанні незмінна: те, що є в країні (мова про  ГТС), - це власність народу України. А якщо ви хочете побудувати щось нове - будь ласка. Ми готові з вами будувати. 50 на 50, як завгодно, залежно від того, хто скільки вкладе», - заявив він. Олег Дубина нагадав, що в майстер-плані, який «Нафтогаз»  підготовив до спільної конференції Євросоюз-Україна по модернізації  ГТС України, був розділ «Перспективні напрямки розширення ГТС України» за рахунок введення додаткових газотранспортних маршрутів Новопсков-Ужгород, Торжок-Долина. «Кошторис проекту - 5,5 млрд. дол. У результаті пропускна здатність української ГТС збільшилася б на 60 млрд. кубометрів у рік. Це більше пропускної здатності Nord Strim при значно менших інвестиціях в українському варіанті. На жаль, ні на згаданій конференції, ні в ході наступних контактів питання розширення ГТС України поки не знайшов однозначної підтримки», - констатував він.

   

.

7

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

113.01.12, 23:41

Юрий Бойко - фактически представитель интересов Газпрома в Украине, поэтому считаю бессмысленными контакты с ним представителей Евросоюза

    214.01.12, 07:21Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

    Юрий Бойко - фактически представитель интересов Газпрома в Украине, поэтому считаю бессмысленными контакты с ним представителей ЕвросоюзаПроффесорам закон не писаний!

      314.01.12, 08:12

      Да сдача Раше идет по полной! А якобы консорциум - просто ширма.

        414.01.12, 12:28

        Зараз Київ і Москва ведуть переговори про перегляд газових контрактів ??? Ніхто ніяких переговорів про зниження ціни на російський газ не веде, не вів і вести не буде !!! Це принципіальна позиція усіх олігархів !!!

        Висока ціна на російський газ вигідна особисто мілліардеру Бойку, адже саме він обкрадає український народ, разом з Фірташем, Льовочкіним і іншими кукловодами, які сидять на газовій трубі !!!

          516.01.12, 18:46

          Дауни з ЕС нехочуть мати ніяких звязків їм це невигідно,вони цілеспрямовано здають інтереси України клятим москалям,судити їх потрібно як зрадників.