Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лана

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 40-57 років

Десять подій року, які нас шокували

  Кожен із нас переступає річний відрізок часу двічі. Один раз на власний день народження, другий раз на Новий рік. І є щось дивовижне в тому, що це свято стало таким великим і улюбленим зовсім не завдяки маркетологам і фахівцям із масової психології. Новий рік усім важливий. Можливо тому, що цього дня ми разом із Землею проходимо її повне коло, а можливо, тому що ми відчуваємо, що пройшли це коло всією країною і всі разом щось пережили.

УНІАН виділив найважливіші події року, що минає, і дуже втішений тим, що ми як і раніше можемо робити це чесно, без зайвої обережності і озирання на політиків. 

ВИРОК ТИМОШЕНКО

Юлія Тимошенко за гратами у вікні Лук’янівського СІЗО. Київ, 4 листопадаЦя подія стала ляпасом не тільки нашим співвітчизникам, половина яких голосувала за Тимошенко. Не тільки європейському політикуму, для яких суд на опозицією – головна ознака згортання демократичних свобод. Вона оголила страшні виразки української судової системи. Журналісти, які по п`ятнадцять годин працювали на судовому процесі над Тимошенко, спостерігаючи етичний, інтелектуальний і професійний рівень звинувачення і суддів, з особливою гостротою відчули, наскільки легко формується репресивна державна машина, і наскільки незахищені перед нею, і ВІП-в’язні, і прості люди.


ЗРИВ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

Герман ван Ромпей, Віктор Янукович і Жозе Мануель Баррозу перед початком XV Саміту Україна - ЄС. Київ, 19 грудня Українці, які розділяють європейські цінності, розраховували на диво, адже економічна частина  Договору про асоціацію (по ЗВТ з Європою) зусиллями влади був готовий, а незалежні аналітики підкреслювали, що ніколи двері в європейське співтовариство не були відкриті для України так широко. Але посли європейських держав не дарма разом із журналістами просиджували на процесі над Тимошенко. Вони не висловлювали своєї думки публічно, але пізніше за глав їхніх держав майже просили наших керівників: реформуйте судову систему. Лідери західних держав пояснювали українському керівництву, що до Європи не можна йти частинами, спочатку економічно, а потім політично. Головний їх стандарт – демократія. Наше керівництво не послухало. Чи закрилися двері в ЄС? Ніхто не скаже точно. Хочеться вірити, що від нас із вами ще щось залежить.

ЛІКВІДАЦІЯ ПІЛЬГ І БУНТ БІЛЯ ПАРЛАМЕНТУ

Колишні воїни-афганці під час акції протесту проти скорочення пільг для 16 категорій громадян. Київ, 20 вересня 2011 рік став роком боротьби з соціальними пільгами. Влада всіляко прагнула зробити журналістів своїми союзниками, пояснюючи, що система не реформувалася з радянських часів, що там панує корупція, що потрібна серйозна інвентаризація й урізання. Чому найвдумливіші видання (паркетна журналістика не рахується) не стали союзниками влади? - Тому що реформи пільговиків проходили на тлі зростаючої розкоші перших осіб держави. Урізання пільг проходило в декілька етапів, із застосуванням різних законопроектів та інстанцій, останньою з яких став давно безвідмовний Конституційний суд, який дозволив своїм рішенням фактично розподіляти пільги в ручному режимі.  Статтю Конституції, згідно з якою джерелом влади в країні є народ, теж можна було переглянути. Якби не одне «АЛЕ». Цей рік став роком, коли після одного з головних народних протестів 20 вересня народні обранці з числа тих, які до крові билися з опозицією за ратифікацію Харківських угод, відвойовуючи російському флоту право ще 25 років сидіти в Севастополі, дуже злякалися людей під парламентом. Так злякалися, що навіть бігом зняли й заховали депутатські значки.

12

Коментарі

130.12.11, 09:30

Ще пограбування в донецьких банках. Загинуло 5 людей

    230.12.11, 09:44

    Головне і ЄДИНЕ, що шокує, це абсолютна байдужість до України, самих себе і до долі нащадків. Як і було за сересере, проїдали майбутнє.
    Тільки тоді, коли біль твого сусіда, співвітчизника , ближнього стане тобі боліти більше, ніж твій власний біль, ми будемо ставати Божим творінням, народом. А поки що, ПРОБАЧТЕ ВСІ - ми і є тим, чим є

      анонім

      330.12.11, 10:06

      а сколько осталось за кадром? и всплывет со временем?

        430.12.11, 10:39

        что можно было засохатить, власть справилась

          анонім

          530.12.11, 10:57

          Самый худший год за последнее 10-летие. Скоро вся Украина будет ненавидеть Донбасс.

            630.12.11, 11:45

              730.12.11, 15:18Відповідь на 5 від анонім

              Самый худший год за последнее 10-летие. Скоро вся Украина будет ненавидеть Донбасс.Думаю так же

                830.12.11, 17:36

                А ГТС таки здали.