хочу сюди!
 

Людмила

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-45 років

Експерт: акція "Україна проти Януковича" - це технологія влади

Псевдоопозиційні акції Королевської і Яценюка спрямовані на іміджеву дискредитацію сплесків реальної незадоволеності населення владою. Ініціатива проведення цих заходів виходила від Адміністрації президента і Кабміну, щоб продемонструвати прямий зв'язок опозиції з  протестуючими "чорнобильцями" і загнати українців в рамки "керованих протестів". Таку думку висловив президент Центру інноваційного  консалтингу КДА Дмитро Корнейчук.

Як у 2010 році несанкціонований Податковий майдан, так і нинішньою осені могутні акції протестів "афганців" і "чорнобильців" сильно налякали не тільки владу, але і опозицію. Соціологи влади попереджають -у разі виконання всіх вимог протестуючих надихнувшись слабкістю влади, на вулиці можуть вийти й інші незадоволені соціальною політикою верстви населення. Тому на Банковій запустили план Б - дискредитувати саму суть спонтанних протестів і створити механізм керованого "випуску пари" незадоволеного населення", - відзначає Корнейчук.

За його словами, майже синхронно проведені акції Королевської і Яценюка  вирішили для влади відразу три тактичні завдання. Перша - тимчасово  відвернули увагу суспільства від "чорнобильців", що дійсно відстоюють  свої економічні права. Одночасно підштовхуючи українців до думки:  опозиційні мітинги стали продовженням чорнобильських, а значить - оплачуються з однієї каси.

Друге завдання, заявляє Корнейчук, це красномовна демонстрація українцям повної неспроможності і несерйозності опозиції як альтернативи влади. Краща інформаційна дискредитація опозиції, вважають в АП, це дозволити їй протестувати.

Третє завдання - це створення позитивної іміджевої картинки лояльності  влади до керованої опозиції напередодні саміту Україна-ЄС. Як повідомляє Корнійчук, недавно в черговій резолюції Європарламенту знов прозвучала  вимога до української влади відмовитися від тиску на опозицію і  гарантувати демократичні свободи в суспільстві. Інакше жорстке "закручування гайок" може вплинути на долю Асоціації з ЄС.

І буквально через декілька днів прямо в центрі Києва пройшов п'ятитисячний мітинг опозиціонера Яценюка. На мітингу звучать різкі вислови проти президента. А охороняє мітинг всього декілька десятків міліціонерів. Одним словом - свобода слова в кращих європейських традиціях. Корнейчук прогнозує, що найближчим часом лояльна до Банкової опозиція продовжить нарощувати кількість заходів для керованого "випуску пари". Це можуть бути як нові санкціоновані владою мітинги опозиції по актуальних економічних питаннях, так і активне перенесення протестів населення у віртуальний світ інтернету. Зокрема, в цьому напрямі вже працює близька до Адміністрації Королевська, готуючись запустити всеукраїнський інтернет-сайт "Влада - під контроль".

Як повідомлялося, вчора активістки руху FEMEN провели акцію "Лупцюй паразитів!" під час якої піддали мітинг Яценюка "антибактеріальній атаці". Як відомо, 3 грудня прихильники партії "Фронт змін" зібрались у Києві на Михайлівській площі на загальнонаціональний мітинг "Україна проти Януковича". Відзначимо, що в червні 2010 року під час інтерв'ю з главою АП Сергієм Льовочкіним Арсеній Яценюк отримав вельми позитивні відгуки від влади. "Є навпаки люди, які зараз набирають обороти, і в перспективі я бачу в  них потенціал, щоб в Україні чинна опозиція до влади, була дійсно  ефективною", - відзначив голова президентської адміністрації під час  інтерв'ю.

"Один з найяскравіших політиків зараз - це Арсеній Яценюк. Я думаю, що ні для кого не буде секретом, що є В'ячеслав Кириленко з хорошим потенціалом. Є і другої лінії хлоп'ята сильні - це Катеринчук, Князевич, Каськів", - розповів він. За словами Льовочкіна, "це люди, які можуть серйозно в перспективі конкурувати з провідними політиками в цій державі".
9

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

14.12.11, 16:37

Насчет Яценюка, Славка Кириленка, Катеринчука, Каськива и Князевича согласен. Насчет Королевской пока не наблюдаю фактов ее подконтрольности АП. Очень мало информации о ее движении "Вперед"

    24.12.11, 16:52

    Акция выпускания пара для пробуксовки и пиара.

      Гість: modus vivendi

      34.12.11, 17:18

      провокация..

        44.12.11, 18:23

        хороша стаття.
        дійсно, мітинг Яценюка носив відбиток абсолютної театральності, а виступ оробець, яка говорила про вибори президента в 2015 абсолютно протиричів штучній резолюції про дострокові перевибори президента, що була оголошен Пишним наприкінці. Щось у них тут не зростається. Шоу триватиме, це - точно.

          54.12.11, 18:53

          Ворогам - смерть! Буде такий час!!!

            65.12.11, 18:04

            Мне кажется, вброс провокационной информации против Королевской, как прямого последователя ЮВТ. Тоже мне - пол-литролух!