хочу сюди!
 

Наталія

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 44-52 років

ТИМОШЕНКО – В ІНШІЙ КАМЕРІ. "НЕСПОДІВАНИЙ" ВОЯЖ КОРИДОРАМИ СІЗО

Екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко терміново перевели в іншу камеру Лук’янівського СІЗО. Про це на брифінгу біля Київського слідчого ізолятора поспішив  повідомити журналістам захисник підсудної Сергій Власенко.За його  словами, ці події пов’язані із приїздом європейської комісії з протидії тортурам. Проте у Державній пенітенціарній службі запевнили, що причини  переведення Тимошенко набагато прозаїчніші – СІЗО готується до зими.

Отож, почалося все із заяви Власенка журналістам: "Сьогодні Тимошенко терміново перевели в іншу камеру Лук’янівського СІЗО. Причини цього невідомі", – наголосив С.Власенко і при цьому додав, що йому випадково стало відомо, що в Україні, зокрема у МВС, працює комісія представників європейської комісії з протидії туртурам. Наступного тижня ця комісія буде працювати в пенітенціарній системі", – сказав він. Проте у перший заступник голови Державної пенітенціарної служби України Сергій Сидоренко в ексклюзивному коментарі УНН розповів, чому Ю.Тимошенко перевели до іншої камери.

"Ми попереджаємо всі засоби масової інформації, що відбуваються планові роботи з підготовки до зими. Зараз черга дійшла до корпусу неповнолітніх і корпусу утримання жінок. Тому є часткові переселення. Вони нічого не означають з точки зору якихось  дій. Це просто тривіальне проведення теплопостачання, водопостачання та утеплення вікон до норм, які потребують сьогодні погодні умови", –  сказав С.Сидоренко.

Він зауважив, що це переведення є тимчасовим – на тиждень. Потім усіх повернуть на свої місця. За його словами, інша камера, до якої перевили Тимошенко, з нормальними умовами. С.Сидоренко також наголосив, що Юлія Володимирівна була повідомлена про переселення. "За погодженням (відбулося переселення до іншої камери – Ред.). Вона про це знає. Учора з нею відбулася розмова, усе їй було пояснено. І вважаю, що й адвокат про це знає", – резюмував співрозмовник агенства. Нагадаємо, Ю.Тимошенко перебуває в СІЗО з 5 серпня 2011 року, після того як суд змінив запобіжний захід щодо неї з підписки про невиїзд на арешт. Через деякий час після зміни запобіжного заходу стан здоров’я екс-прем’єрки погіршився, але від обстеження лікарями СІЗО вона відмовлялася.

Як повідомляв УНН, президія політради партії "Батьківщина" 18 тлистопада 2011 року звернулася з відкритим листом до Міжнародного комітету Червоного хреста, Європейського регіонального Бюро ВООЗ і Міжнародної організації "Лікарі без кордонів" із проханням  домогтися проведення необхідних заходів для належної діагностики та  лікування Юлії Тимошенко та інших політичних в’язнів в Україні. У свою чергу народний депутат з фракції "БЮТ-Батьківщина"  Андрій Павловський наголосив, що за чинним міжнародним законодавством ненадання ув’язненій людині вчасної медичної допомоги вважається  тортурами й катуванням, і передбачена відповідна міжнародна відповідальність за ці речі для причетних до цього чиновників. Джерело:  УНН

15

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

125.11.11, 18:42

Но мы слышим только то, что говорят надзиратели и не знаем, что по этому поводу думает она сама. Есть информация, что ее перевели в карцер, который находится в подвальном помещении.

    225.11.11, 18:45

      анонім

      325.11.11, 18:51

      да срать этой власти на комиссии....

        Гість: modus vivendi

        425.11.11, 19:00

        может наконец сделаем кошмарный сон проффессора о майдане реальным а?

          Гість: Лютый Гриня

          525.11.11, 19:06

          Я сьогодні коли прочитала, як Юлю возили на обстеження в лікарню, не можу цілий день до тями дійти. Зайди до мене в блог, прочитай останню замітку.

            625.11.11, 19:54

            Пора уже международным правозащитным организациям разчухиваться.

              725.11.11, 22:49

              Скільки років ремонти не робили, атут...
              "Це просто тривіальне проведення теплопостачання, водопостачання та
              утеплення вікон до норм, які потребують сьогодні погодні умови"