хочу сюди!
 

Наталі

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-53 років

Цугцванг:Янукович-бик,вперся рогом в землю.Правоохоронний балет


1. Нам треба зрозуміти головне: звички дворових пацанів (gangsters, якщо англійською) він пе-реніс не лише у внутрішню, але й у зовнішню політику.
Отже – не маючи ресурсів та стратегічної гнучкості, він одночасно намагається чавити і опозицію, і переважаючу частину суспільства. 
Розумні диктатори це роблять також, але не одночасно: спочатку розчав опозицію – але не ображай населення, хоча б значну його частину. 
Потім вже, після розгрому опозиції, можна чавити вже й населення. 
Але ж не одночасно!
Це ще не все: 
Режим Януковича не має можливості СТРАЧУВАТИ тисячі та мільйони людей та наганяти страх масовістю заходів. Саме тому, як ми писали – Янукович не стільки наганяє страх – лише дратує людей, тому, що нахабність дій дорівнює фактичній слабкості самої влади. 
От і виходить – чим слабкіше, тим нахабніше, і чим нахабніше – тим слабкіше.
Бо краще видно ахіллесові п’яти влади Януковича. 
Він вимушений на маленькі цілі кидати великі загони правоохоронців – щоб настрахати натовп. Але насправді виходить такий собі «правоохоронний балет», який не горить бажанням проливати ні чужу, ні свою кров. 
Саме тому усі заходи, які до того здійснив Янукович починають потроху «зависати». Адже рішучість опору зростає, «третій закон Ньютона» суспільного спротиву зростає – і ми бачимо, що ресурсів суспільства вистачає, у той час, як у режиму ліміт сил та часу вичерпується. 
Бульдозер Януковича виявився не всесильним – бо його «бензобак» має граничні розміри і серйозні вади у конструкції. 

2. Дійшло до того, що інші диктатори – Лукашенко та Путін бачать в Януковичі не рівноправного собрата, не суб’єкта світової політики – а об’єкт для власних маніпулювань. Труднощі Януковича викликають не співчуття, а презирство та намагання скористатися цими труднощами режиму для своїх власних режимів. 
Такий винятковий егоїзм одних диктаторів до інших об’єктивно на користь нашій демократичній опозиції – але то не наша справа!
Адже в світі усі диктатори однакові: ісламісти більш завзято підривають чужі мечеті, ніж церкви та синагоги…
Саме тому Януковичу доводиться не так спиратися на путінську Росію – як боятися її. 
В самій Україні немає ЖОДНОЇ соціальної групи, яка б пов’язувала своє майбутнє саме з режимом Януковича. Навіть олігархи відчувають крихкість своєї політичної опори: Фірташ(!) хоче продати свій бізнес в Україні. 
Тільки купляти ніхто не хоче!

3. Цей режим рятує поки що лише роздрібненість опозиції та муляжні сили, які своїми гучними ностальгічними заявами відволікають увагу від сьогоденних проблем. 
Ми вже писали, що влада Януковича поки що безпомилково визначає справжніх ворогів від удаваних. Хто сидить як політв’язень – той і є справжній. Не випадково Арсеній Яценюк просто мріє, щоб його притягли до Генпрокуратури! Інакше його ніхто не сприймає як керівника опозиції.
Будь влада розумніше – зімітувала б політичне переслідування Ющенка-2 – і відволікла б увагу від Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. 

4. Усі якось зрозуміли, що пікетами та демонстраціями нічого не вдієш. Але й розпачу та страху теж немає – отже, стихійно, влада наштовхнулася на фізичний опір то афганців, то мешканців наметового містечка біля Печерського суду, то шахтарів. 
Вже біля наметового містечка лунала команда:
«жінки – назад, чоловіки – вперед!».
Тому на місці Фесенка та Карасьова я б згадав, що соціологія – то не просто набір статистики. Настрої в суспільстві визначаються не лише кількістю опитаних та відповідями, але й безтілесними сутностями, такими як «ядро колективу», центри зараження» та таке інше.
Але ж для цього ж треба бути фахівцями…

5. Так що пропрезидентські політолухи та журналюги шкодять передусім саме прибічникам влади, бо продукують ілюзії саме в її середовищі. 
Адже з інтелектом та вихованням у владному середовищі не дуже.
Хіба що Лариса Скорик чи Забужко захоплюються Януковичем як «справжнім мужчиною».
Отже для декого побутове враження знищило здатність до фахового аналізу, який бачить не завжди очевидні речі. 

6. Нещодавно я написав про Форум громадських організацій, де спокійно говорять про усунення нелегітимної влади Верховної Ради. Усім було зрозуміло, що Верховна Рада – як тренувальний майданчик для революційного перетворення України. 
Влада зараз є напіввладою, з напівресурсами, напіврішучістю. 
Але головне – з напівінтелектом. 
Тому упертість довела Януковича до цуцвангу.

http://svetiteni.com.ua/10181-cucvangyanukovich-yak-bik-vpersya-rogom-u-zemlyu-pravoohoronniy-balet.html
12

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

118.10.11, 22:42

Все это понятно. Уже и бывшие сторонники Януковича согласны выйти на забастовки и захватывать властные коридоры, а протывсихи, тягныбоковцы, костенковцы и ющерофилы все еще стоят на страже бандитского режима

    218.10.11, 22:52

    ПАЦан и пОЦан....разные по понятиям.....он второй, и этим все сказано.Не передергивай

      319.10.11, 00:10

      Зате яке щире здивування і обурення викликала у завгара реакція Європи на рішення суду! Як це, якась Європа буде вказувати як йому керувати країною? І зовсім він тут ні до чого - то все суд вирішив!

        Гість: Лютый Гриня

        419.10.11, 00:37Відповідь на 3 від ЯКриворожанка

        Зате яке щире здивування і обурення викликала у завгара реакція Європи на рішення суду! Як це, якась Європа буде вказувати як йому керувати країною? І зовсім він тут ні до чого - то все суд вирішив!Не суд, а цирк на дроті..

          519.10.11, 13:12

          дворовая дипломатия

            619.10.11, 13:52Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

            ющерофилы

              анонім

              719.10.11, 14:11

              Социология - это как раз статистика. А вот практическая политология или политтехнологии - работают с эгрегорами ("ядро коллективов", фокус-группы и т.п) через генерация общественно-значимых смыслов. С дискредитацией коммунизма (теоретической и практической) эти смыслы с одной стороны утратили реальную основу - выражение интересов социальных групп (классов - говорить не модно). Читайте Пелевина и Бодрийара - как это работает и что оно такое. С другой стороны, политические смысловирусы стали безинтеллектуальными и ощутимо более вульгарными, приземленными, варварскими: пожрать, забрать, унизить=уничтожить - вот их основная эмоциональная подложка. Пример: смысловируса - СПС. Попадание прямо в десятку. Как шлягер. Делать смыслы стоит денег. Поэтому - порочный круг, к сожалению.

                819.10.11, 18:52Відповідь на 7 від анонім

                Пане, ви добре намудрили з термінами, посилаючи нас до порочного кола.
                Але піднімаються цілі СЕЛА! Це не гніла інтелігенція міст.
                Читайте газ."Селянська правда від Івана Бокого", як селяни відстоювають
                свої права. Не почують - на вили