Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Російські інвестиції: експансія чи провал?

Дивно, що при такій значній кількості тривожних сигналів власники українських активів досі не зрозуміли: ступінь захищеності їх майна залежить від рівня політичної незалежності держави. Найбільші промисловці України за російськими мірками - гравці другої ліги. У разі прискорення інтеграції країн там вони і опиняться

Геополітичне прагнення Росії інтегрувати в себе Україну добре відоме. Значна частина політичної еліти сусідньої країни за 20 років так і не звикла до того, що Україна - окрема держава. Політичних заяв і дій, які підтверджують цю тезу, чимало.

Настав час проаналізувати, як такі настрої були реалізовані в Україні в економічній площині. А вони таки були реалізовані, хоча і не завжди вдало.При об'єктивному аналізі навіть приватні російські інвестиції в Україну потрібно розглядати як наполовину державні: право ведення хоч якогось помітного бізнесу у себе на батьківщині російські бізнесмени отримують в Москві на рівні президента і прем'єра, і керівникам РФ компанії часто більш підзвітні, ніж власним акціонерам.

Хто більше  Почати варто з даних офіційної статистики російських інвестицій в Україну. У ситуації, коли найбільшим інвестором України є Кіпр, називати російськими інвестиціями лише гроші, які прийшли з території Росії, некоректно. Більш-менш точну цифру російських інвестицій в Україну зможуть назвати хіба що компетентні органи, тому правильніше буде проаналізувати явище російської присутності в економіці на прикладі низки знакових підприємств країни. Крім аналізу фінансового стану куплених росіянами підприємств і їх відносин з державою, слід проаналізувати культуру ведення справ, принесену інвесторами.

4

Коментарі

126.07.11, 20:40

Принцип простий - вкласти по-менше, взяти побільше.

    226.07.11, 20:48Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

    Принцип простий - вкласти по-менше, взяти побільше.Це ще м"яко сказано. Так не проти будь-який бізнесмен заробляти. Тут же поєднання не просто економіки, а поглинання чи знищення не лише бізнесу конкурентів, а й підрив економічної та відповідно політичної незалежності України.

      326.07.11, 21:07Відповідь на 2 від Росомон

      Так було задумано з самого початку.

        426.07.11, 21:14

        честно зарабатывать ...они уже не могут....продукт плановой экономики

          526.07.11, 22:43

          Еще вопрос, на мой взгляд, являются ли неудачи российских инвесторов, перечисленные вами, действительно неудачами. Не исключено. что именно такие задачи и были поставлены. По крайней мере в части случаев.
          Статья суперовая.

            626.07.11, 23:07Відповідь на 5 від eto*ia

            Еще вопрос, на мой взгляд, являются ли неудачи российских инвесторов, перечисленные вами, действительно неудачами. Не исключено. что именно такие задачи и были поставлены. По крайней мере в части случаев.Так про це і йде мова. Адже ще з 1990-их в Україні були випадки придбання підприємств, а іноді й цілої мережі провідних у своїй галузі, з метою саме *завалення конкурентів*. Так знищували виробництво цементу в Україні за прямого сприяння нині одного віце-прем"єра-*реформатора*. Алюміній та нафтопереробні заводи теж підпали під цю схему. Тож нічого дивного немає в таких невтішних результатах *господарювання стратегічними інвесторами*.

              726.07.11, 23:59Відповідь на 6 від Росомон

              100%