хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Павлоградське повстання 1930

Завжди дивувало питання чому нічого не чути про боротьбу українців центральних та східних областей України з загарбниками, ті їх морили голодом, вивозили, грабували та убивали, невже українці як ягнята мирно йшли під ніж червоним катам, а козацтво, коліївщина, гайдамаччина не могли ж предки водночас згубити гордість козацького духу та стати вівцями, ну не могла тільки Західна Україна особняком боротись проти катів! Але правду вже не приховати червоним катам, вже не писати їм криваву історію, не нацьковувати онуків на прадідів рідних, не вирощувати людоїдів рідного роду, як паросток правда пробивається крізь асфальт комуністичного одурманення та заколисування "всйо карашо братья, нічєго нєбило, ми вам памагалі і паможем єщйо, бєз нас прападйоте".

Павлоградське повстання — повстання селян, що почалося 4 квітня 1930 року. Центрами повстання стали села Богданівка і Тернівка поблизу міста Павлограда.

Повстання групи з 30 селян під керівництвом Архипа Воронкіна, Івана Аксьонова та Івана Шелепова почалося 4 квітня 1930 року з хутору Осадчий, а наступного дня до них приєдналися інші мешканці Осадчого. Озброєні старими гвинтівками, що залишилися з часів Першої світової війни, обрізами, мисливськими рушницями, кілками та вилами, повстанці почали розправу з радянським і партійним активом, уповноваженими з райвиконкому. Просуваючись до Богданівки через довколишні села і хутора Водяне, Путятино, Кохівку, Мар'ївку та Нову Дачу, повстанці швидко поповнювали свої ряди. Прибувши до Богданівки, повстанці вдарили по церковних дзвонах, закликаючи місцеве населення йти на Павлоград, де за домовленістю одного з лідерів повстання їх повинні були підтримати співробітники районного відділу міліції. Озброєні селяни взяти під контроль міст між селами Богданівка і Тернівка та обірвали телефонну лінію, щоб унеможливити контакт місцевих радянських керівників з районною та обласною владою. Інший загін повстанців, розправившись з комуністичними активістами у Богдано-Вербки, направився до Тернівки, де розширив свої ряди. Ще одна група виступила з хутора Сонцево 5 квітня, але розправа, яка почалася з повстанцями у Богданівці, не дала їм можливості з'єднатися з основним загоном. Інформація про повстання надійшла до керівництва округу вранці 5 квітня. Відразу ж на боротьбу з повстанцями був кинутий каральний загін з 35 чекістів-терористів та двох сотень міліціонерів, який діяв під контролем начальника особливого відділу Дніпропетровського окрвідділу ДПУ Галицького Зіновія Мойсейовича, який постійно повідомляв про хід придушення повстання безпосередньо генсеку ЦК КПУ Косіору. Увечері 5 квітня до Богданівки прибув загін окупаційної комуністичної міліції, з яким повстанці вступили в нерівний бій. Боротьба комуністичних терористів з озброєними селянами тривала протягом 5—6 квітня і завершилась поразкою селянського повстання. Причини поразки були очевидними: неорганізованість селянського повстанського руху, стара зброя, незнання тактики і стратегії бойових дій.

Після придушення повстання за участь в ньому до відповідальності було притягнено 210 осіб. Пред'явлене їм обвинувачення було наступним: «Створення контрреволюційної організації, яка ставила за мету повалення радянської влади, розробку і впровадження планів фізичного знищення комуністів і активістів сіл і хуторів, розгром СОЗів, комун та інших колективних господарств, здійснення збройного виступу», а голова ДПУ УРСР Балицький Всеволод Аполлонович доповів Косіору про «розгром банди, яку очолювали колишні білі офіцери й куркулі, які намагалися підняти загальне повстання під гаслом боротьби за незалежність України». 27 повстанців було страчено.

Ми померли ще юними зовсім бо Україну від зайд берегли... Ми не повинні забувати героїчну боротьбу нашого народу проти окупантів  бо не буде майбутнього у нас, зеки нами керуватимуть до скону!

1) За що так не люблять жидів та совєти українці ? 2)  Хто є бандою для українців на українській землі?

Вікіпедія - Павлоградське_повстання_1930

23

Коментарі

112.04.11, 21:14

Українці не даймо зайдам топтати могили предків наших. Ми онуки славної нації !

    Гість: Владзьо

    212.04.11, 22:19Відповідь на 1 від stepan

    даунбаси хочуть, щоб їх топтали... це таке племя

      313.04.11, 09:34Відповідь на 1 від stepan

      Когда-то земля Донбасса была кресьянским краем, который был непокорным советам.
      Однако Сталин в 1932-33 годах уничтожил большинство крестьян в Донецкой области.
      На месте цветущего края подымались шахты, край заселялся угловниками, простиутками, ворами и убийцами.

        413.04.11, 10:51Відповідь на 3 від ДобрыняНикич

        Когда-то земля Донбасса была кресьянским краем, который был непокорным советам.
        Однако Сталин в 1932-33 годах уничтожил большинство крестьян в Донецкой области.
        На месте цветущего края подымались шахты, край заселялся угловниками, простиутками, ворами и убийцами.
        Подтверждаю. И, что примечательно, выходцы с Донбасса до сих пор отличаются босяцким, гопниковским менталлитетом. В той или иной мере он (особый менталитет) присутствует почти у всех детей Донбасса.

          513.04.11, 11:26Відповідь на 2 від Гість: Владзьо

          http://video.i.ua/user/323465/45094/276577/
          Донбаський виборець.

            613.04.11, 11:26Відповідь на 3 від ДобрыняНикич

            комент 5

              713.04.11, 11:26Відповідь на 4 від Отрута

              Комент 5

                Гість: Рус с kija

                813.04.11, 18:30Відповідь на 1 від stepan

                Українці не даймо зайдам топтати могили предків наших. Ми онуки славної нації !У нас не нація Род.

                  913.04.11, 21:48Відповідь на 8 від Гість: Рус с kija

                  Правильно помилився я.

                    1019.04.11, 23:50

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна