хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Коли слід святкувати Різдво.


Всеправославний Собор в Константинополі 1923 року під проводом Вселенського патріарха підтвердив, що православні християни згідно із точнішим Григоріанським календарем, який наближений до астрономічного, мають відзначати Різдво Христове 25 грудня. Церкви католицькі і протестантські, а також більшість православних, включно із Константинопольською Церквою, відзначають Різдво Христове саме 25 грудня. Йдеться про Антиохійську, Олександрійську, Кіпрську, Болгарську, Румунську, Елладську і низку інших православних Церков.
Чимало українців вже святкують Різдво Христове 25 грудня. Адже багато з нас мають друзів і знайомих у Європі та США, спілкуються з іноземцями, в тому числі і через інтернет, тому є необхідність святкувати Різдво разом з усім світом.
  Біля двох мільярдів християн у всьому світу святкують Різдво саме 25 грудня.  Католики, протестанти, які складають більшість у США та значну частину у Європі, а також православні Вселенського патріархату в Туреччині та Греції, в США та Канаді, в Румунії, Болгарії, також греко-католики (українці) Канади, Бразилії, Аргентини святкують Різдво 25 грудня.
      В СРСР перейшли на Григоріанський календар у 1918 році, але продовжували святкувати Різдво 25 грудня до 1930 року. Цей вихідний день був офіційним святом.  Починаючи з 1930 року в СРСР святкування Різдва було офіційно скасовано.

Рішення святкувати Різдво 7 січня було введене пізніше після війни диктатором Сталіним.  Країни, що були під впливом Радянського Союзу теж змінили дату Різдва на 7 січня.
Українці, які святкують Різдво 7 січня залишаються у російській парадигмі, у компанії з агресором, а також Сербією та Грузією.Задум більшовиків- комуністів був у тому, щоб поступово замінити християнські традиції власною атеїстичною ідеологією і відгородитися від Європи "залізною завісою".
 День 1 січня 1947 року для радянських громадян став новорічним святом і вихідним. А на додачу, різдвяна зірка на ялинках стала п’ятикутною, подарунки дітям почав роздавати не Святий Миколай (тобто Санта Клаус), а самозванець без роду і племені – Дід Мороз.
     При святкуванні Різдва 7 січня, святкові настрої віруючих були перенесені з Різдва Христового на цілком атеїстичний Новий рік, на який, якраз, припадав пост. 
      Українцям необхідно розділити радість Різдва Христового з двома мільярдами християн по всьому світу – це особливе відчуття єдності.
Перенесення уваги зі світського свята на релігійне міняє всю атмосферу передсвяткових очікувань і наші душі пронизує все більше світла від Христової зірки, а не кремлівської.
80% православних церков відзначає народження Христа саме 25 грудня, і лише 20% продовжують триматися за російські догми.
 Наведу такий цікавий факт, що у 2101 році Різдво за Юліанським календарем буде відзначатися вже 8 січня, а не 7 січня. За кожні 128 років набігає один день. Тож календар від Юлія Цезаря, яким Європа користувалася до XVI століття, довів свою недосконалість і був довшим за астрономічний на 11 хвилин.
Папа Римський Григорій ХIII у жовтні 1582 року запровадив новий календар, названий на його честь григоріанським. Згідно з ним, після 4 жовтня одразу настало 15, тобто була усунена різниця в десять днів. Цей календар не був оригінальним, він лише виправляв, тобто уточнював старий календар і наблизив календарний рік до астрономічного року.
У 431 році на Вселенському Ефеському Соборі було прийняте рішення про святкування Різдва Христового напередодні початку Нового року, саме 25 грудня. Це був наступний день після зимового сонцестояння, коли світло перемагає темряву, коли збільшується день та зменшується ніч. Після корекції розбіжності календаря з астрономічним, дата Різдва 25 грудня, знову відповідала початку нового циклу -- збільшення дня і зменшення ночі після зимового сонцестояння. Перенесення Різдва з 25 грудня на 7 січня – це свавілля комуністичної влади СРСР.
   Християни України, святкуємо Різдво Христове разом із усім світом.

2

Коментарі