хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Шлях до автокефалії УПЦ.


Вселенський Патріарх Варфоломій: «Нехай не забувається, що Константинополь ніколи не видавав дозволу передавати території України будь-кому».
Через тиждень після візиту на Фанар делегації українського екзархату РПЦ в Україні (УПЦ МП) в супроводі народного депутата В.Новинського, Варфоломій 1 липня, виступаючи у Тронному залі своєї резиденції після поминального богослужіння, значну частину промови присвятив українському питанню. Про це повідомляє Прес-служба Патріархату.

Вселенський Патріарх:
--- І сьогодні на часі врегулювання українського церковного питання, тому що це логічно, і ми бажаємо, як Мати-Церква, відновлення єдності в Україні розділеного церковного тіла - десятків мільйонів вірних, хрещених і просвічених безпосередньою турботою і місіонерською діяльністю Вселенського Престолу. Крім того, в минулому, Константинопольська Церква, діючи в рамках канонів і пастирської опіки, вирішувала важкі і складні церковні питання, завжди керувалась інтересами народу Божого і збереженням Всеправославної єдності. Достатньо згадати нещодавню участь і допомогу Вселенського Патріархату у вирішенні проблем, які були в Церквах Кіпру, Єрусалиму, Албанії тощо. Так Константинопольська Велика і Свята Церква Христова діє в дусі істинної любові, бореться і сьогодні для остаточного вирішення церковних справ в Україні.
В подальшому Вселенський Патріарх нагадав про духовні та канонічні права Вселенського Престолу стосовно України:
--- Нехай не забувається, що Константинополь ніколи не видавав дозволу передавати території України будь-кому, крім права хіротонії (висвячення) Київського митрополита у Москві на умовах його обрання соборно в Києві на місцевому Соборі та при безумовному згадуванні Вселенського Патріарха. Це сказано у Томосі про автокефалію, що Мати-Церква дарувала Польській церкві: Наш Престол не визнав відділення Київської Митрополії і залежних від неї православних Церков Литви та Польщі та їх приєднання до Московської Церкви, що було здійснено проти канонів та не були дотримані права Київського митрополита, який мав титул Екзарха Вселенського Престолу.

Зміст заяви зосереджений на тому, що Константинополь не визнає факту канонічної передачі Київської Митрополії Московському Патріархату - навпаки, Патріархат вважає владу Московської патріархії отриманою в неканонічний спосіб, про що записано в Томосі про автокефалію Церкви в Польщі (1924 р.), уривок з якого спеціально процитовано в промові.
Цією промовою Патріарх ще раз засвідчує рішуче налаштування розв‘язати українське церковне питання. Свого часу Патріарх успішно діяв у розв‘язанні кризових ситуацій в Церквах Албанській, Кіпрській, Єрусалимській. А отже, не відповідають дійсності твердження, ніби Вселенський Патріарх після візиту до нього делегації МП з України згідний «відкласти справу».

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (в миру – Іван Володимирович Зоря). Речник УПЦ КП.


2

Коментарі

13.07.18, 07:08

То коли ж???

    23.07.18, 13:53Відповідь на 1 від Кривовус

    То коли ж???Гадаю, що у цьому місяці.

      33.07.18, 13:59Відповідь на 1 від Кривовус

      Це буде грандіозне свято для всієї України і удар нижче поясу московитським ординцям.

        427.10.18, 09:38

        Не все так просто, на жаль...

          527.10.18, 21:20Відповідь на 4 від Кривовус

          Не все так просто, на жаль...Та не все просто, поки москальська п'ята колона править країною.
          Читайте вище, як москалі в Харкові влаштували заколот, а потім захопили храми.

            628.10.18, 07:20

            Чого ще можна чекати від генетичних злодіів?

              728.10.18, 18:37Відповідь на 6 від Кривовус

              Чого ще можна чекати від генетичних злодіів?Це не просто злодії -- це нащадки Золотої Орди.
              Країна Золота Орда - так називалася нинішня Росія з 1238 року і до кінця XV століття і мова у них була уйгурська (тюркська). З кінця XV століття (цар Іван ІІІ) перейшли на старослов'янську, хоча до слов'ян не відносяться. Якраз з кінця правління Івана ІІІ почали фальшувати історію і красти її в українців.

                828.10.18, 19:44Відповідь на 6 від Кривовус

                А причина фальшування з'явилася у Івана ІІІ після того, як він оженився на племінниці візантійського імператора Софії. Візантійська імперія на той час вже розпалася, але Вані ІІІ захотілося возвеличитися і прославитися на всю Європу. До речі, Ваня ІІІ прямий нащадок Чингісхана. шуллер Ваня ІІІ вирішив зробити себе нащадком візантійського імператора і оголосити Московію Третім Римом. А ще для цього треба було сховати 250 років ординського існування під прапором Золотої Орди. Іншими словами, показати Московію не ординською, а європейською. Всі наступні правителі продовжили каверкати нашу історію. Особливо велику історичну шкоду нанесла Україні Катерина ІІ і навіть остання, червонопуза орда приклала до цього руку.

                  928.10.18, 21:22Відповідь на 8 від utenok12

                  А причина фальшування з'явилася у Івана ІІІ після того, як він оженився на племінниці візантійського імператора Софії. Візантійська імперія на той час вже розпалася, але Вані ІІІ захотілося возвеличитися і прославитися на всю Європу. До речі, Ваня ІІІ прямий нащадок Чингісхана. шуллер Ваня ІІІ вирішив зробити себе нащадком візантійського імператора і оголосити Московію Третім Римом. А ще для цього треба було сховати 250 років ординського існування під прапором Золотої Орди. Іншими словами, показати Московію не ординською, а європейською. Всі наступні правителі продовжили каверкати нашу історію. Особливо велику історичну шкоду нанесла Україні Катерина ІІ і навіть остання, червонопуза орда приклала до цього руку.Знаю. Книга В.Белінського - моя настольна книга.