хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Ми втрачаємо місцеве самоврядування

Доцент ЛНУ Ігор Гурняк: «Ми втрачаємо місцеве самоврядування абсолютно і повністю»

Чого чекати від змін до Конституції? 

Дійсно, є позиція судді Конституційного суду України Шишкіна щодо того, що в умовах війни ніякі зміни до Конституції не приймаються. Питання в тому, що сам факт прийняття змін до Конституції в умовах окупації території – це по суті заперечення присутності іноземних військ на території України і заперечення факту окупації частини території України. Це не моя позиція. Це позиція судді Конституційного суду, тобто фахової людини. Це позиція дуже великої кількості українських юристів.

Приймати будь-які зміни до Конституції в таких умовах категорично не можна було, тому що ми фактично «відбілили» Путіна в його діяльності на теренах України. Це перше. Друге: подивіться, будь ласка, що нам окрім руйнування адміністративно-територіального устрою несуть у собі ті так звані плановані зміни до Конституції в сенсі місцевого самоврядування, в розрізі місцевого самоврядування. Я вже говорив про те, що замість сіл, селищ, міст, районів як основи адміністративно-територіального устрою у нас з’являються якісь навіть не об’єднані тергромади згідно з перспективним планом, а просто громади. Громада стає територією, згідно зі змінами до Конституції, а село в нас стає «пасілєнієм». По-перше, це термін з російської практики, по-друге – він взагалі не буде сприйнятий українським населенням, тому що особливо жителі західних областей абсолютно ніколи не сприймуть назву свого села як «пасілєніє». Тому що це їм буде нагадувати етапи депортації в 40-50ті роки тут в Західній Україні кудись до Сибіру і т.д., тобто це нонсенс, це абсолютно неповага до української національної свідомості і українського духу.
Там є чітко написано, що функції і фінансування місцевого самоврядування визначаються законом. Тобто в ручному режимі, в залежності від того, які з політичних сил виграли ті чи інші вибори, в нас як функції місцевого самоврядування, так і виділення коштів на ці функції буде мінятися час від часу, і в даному випадку ми просто перевели управління місцевим самоврядуванням в ручний режим зі сторони органів державної влади. Ми втрачаємо автономне місцеве самоврядування абсолютно і повністю.
В змінах до Конституції, які просуваються в сенсі місцевого самоврядування, зникає потреба створення територіальними громадами органів місцевого самоврядування. Якщо було раніше прописано, що територіальні громади управляють безпосередньо або через створені ними органи місцевого самоврядування, в змінах зникає два слова – «створені ними». Це означає, що ми відриваємо повністю, про що говорили професори Батанов, Баймуратов буквально десятки років, що в нас не існує зв’язку між тергромадою і органами місцевого самоврядування, вона що хоче те і робить фактично. Такий орган місцевого самоврядування по суті позбавлений контролю зі сторони тергромади. Ми просто викидаємо цю конституційну норму про створення органів місцевого самоврядування територіальною громадою і відпускаємо їх у вільне плавання, а точніше не у вільне плавання, а в те плавання, яке їм будуть задавати органи державної влади. Ми втрачаємо такими змінами муніципальну владу як окрему гілку влади в Україні.
Спілкувалась Ярина Волошин,
спеціально для Прометея.
1

Коментарі

129.10.16, 12:58

ЯКриворожанка, коли має сплити ваша субмарина?

    229.10.16, 21:09Відповідь на 1 від utenok12

    Вже сплила.
    https://www.youtube.com/watch?v=3tMQwEkn_ag Скайпконференція з Шишкіним

    https://www.youtube.com/watch?v=5eXA17Lsstc з поляками

    https://youtu.be/ore3wpE5PRE з швейцарцем

      329.10.16, 22:44Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

      А який позитив є від цього? Чи є надія, на яку можна опиратися?

        430.10.16, 16:41Відповідь на 3 від utenok12

        Ви чекаєте від мене готового рецепту? його не має. Кожен регіон діє по своєму. Кривий Ріг зараз гуртується проти міськради і Криворіжгазу.

          531.10.16, 00:48Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

          Ви чекаєте від мене готового рецепту? його не має. Кожен регіон діє по своєму. Кривий Ріг зараз гуртується проти міськради і Криворіжгазу.А що там у вас, регіонали заправляють? І областю теж? Потрах кругом порозставляв ригівську банду по заказу з Кремля. В Одесі пропхав у мери Труханова, агента з російським паспортом, з десятком офшорних компаній і цей злодій руйнує Одесу.

            631.10.16, 09:05Відповідь на 5 від utenok12

            Риги попролазили до усіх партій. Діють за старою схемою. Ця схема працює. Так що чекаємо реваншу, якщо народ не роздуплиться. Вікно Овертону вже змістилося. Зараз привчають народ до великих статків можновладців. Вже сприймається як щось саме собою зрозуміле. Навіть не викликає запитань - чому ми клянчимо гроші у МВФ. І де поділось національне багатство, що нам дісталось у спадок від СРСР. Чому замість громадян-власників у нас документи на фізичних осіб (переселенців)?

              731.10.16, 17:32Відповідь на 6 від ЯКриворожанка

              Ви не відповіли на моє запитання. А відповідь на ваші проста -- не було ще проукраїнського президента, а гроші просять, тому що крадуть і руйнують економіку. За століття зліпили з народу тупих рабів. Вам відомо, що у 1920-х
              роках, згідно першого перепису населення СРСР, українців було 84 млн, а росіян 77млн? Але той перепис ординці аналювали, якраз по цій причині. Доки у країні хазяйнує ординська п'ята колона під управлінням ФСБ, руйнація буде продовжуватись.

                81.11.16, 15:38Відповідь на 7 від utenok12

                Конкретизуйте питання.

                  91.11.16, 17:08Відповідь на 8 від ЯКриворожанка

                  Конкретизуйте питання.Яка партія керує у Кривому Розі і в області?

                    101.11.16, 17:35Відповідь на 7 від utenok12

                    Самопоміч.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна