Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Сценарій змін до Конституції не пройшов

Протягнути свій сценарій змін до Конституції президенту Порошенку на вдалося.
     За словами джерел, на зустрічі з лідерами фракцій у середу, інформуючи про внесення кандидатури Гелетея, глава держави також умовляв проголосувати за направлення його законопроекту до Конституційного суду.
     Але коли мова зайшла про те, хто реально збирається підтримати проект з числа парламентських фракцій, руку підняли лише представники УДАРу.
     Керівник найбільшої на сьогодні фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що їх не влаштовує посилення повноважень президента, яке викладене в проекті Порошенка.
     Зокрема, Тимошенко проти надання президенту права одноосібно звільняти Генпрокурора та голову Державного бюро розслідувань, а також неможливість для уряду або місцевої ради ініціювати відставку представників президента.
     У "Батьківщині" не змогли дізнатися, хто є автором запропонованих Порошенком змін до Конституції. Джерела називають колишнього міністра юстиції Романа Зварича. Сам він підтвердив "Українській правді", що готував законопроект в частині, що стосується лише розподілу повноважень у трикутнику президент - уряд - парламент. 
    
Порошенко любить все робити таємно і без розголосу. А як розцінювати  призначення Ківалова відповідальним за зміни до Конституції ?    
     У підсумку, депутати не пристали на прохання Порошенка направити зміни до Конституції до Конституційного суду - це означало би, що його законопроект мав стати базовим. Верховна Рада проголосувала лише за включення його в порядок денний, що означає – або "Батьківщина" та інші фракції внесуть альтернативний законопроект, або буде створена робоча група для напрацювання компромісного законопроекту. 
     Це все означає втрату Порошенком часу та його цілісної концепції бачення своїх повноважень. Також це може загальмувати проведення дострокових парламентських виборів, адже частина депутатів наполягає, щоб нова Верховна Рада обиралася уже з розумінням нових повноваження – тобто після схвалення змін до Конституції. 
     У цих умовах Порошенку або доведеться міняти тон розмови з Верховною Радою на більш жорсткий, за традицією викликаючи на допомогу правоохоронні органи, або знизити темпи цементування своєї влади. Усні вмовляння тут більше не працюють.
3

Коментарі

15.07.14, 20:38

Поки що перший бій виграно, але рано розслаблятися. Бо хочуть винести цей законопроект на дорозгляд.

    27.07.14, 00:18Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

    Поки що перший бій виграно, але рано розслаблятися. Бо хочуть винести цей законопроект на дорозгляд.Проти чого боролися, на те і напоролися. Як казав Ігор Ільїнський: "Хочется рвать и метать".

      37.07.14, 09:17Відповідь на 2 від utenok12

      А тепер хочуть втілити в дію сценарій знищення майдану, щоб не було спротиву.

        47.07.14, 14:24Відповідь на 3 від ЯКриворожанка

        А тепер хочуть втілити в дію сценарій знищення майдану, щоб не було спротиву.І я вам скажу, що цей план виконується. Олігархат, разом з Порошенком виконують підривну роботу проти патріотів. Деякі сотні на Майдані підмінили
        "засланими козачками". В минулу неділю вони "мочили" Авакова. Порошенко порозставляв своїх, а Аваков не вписується в олігархичне коло друзів.
        Я не здивуюсь, якщо його приберуть.
        Один із доказів розстановки "любих друзів", це призначення Клімкіна - його нема серед підписантів звернення дипломатів (майже сотня) в підтримку
        Євромайдана. Проте, очолює цей список Дещиця.

          57.07.14, 14:52Відповідь на 4 від utenok12

          Аваков це той персонаж, який на руку і Поросенку і депутатам. Від нього більше брехні, чим правди. За ним є чимало корупційних скандалів. Я й сама за те, щоб його змінити. Але питання - на кого? Ті зміни, які зробив Поросенко не на користь. Наприклад, Ярема на посаді генпрокурора - це знущання!

            67.07.14, 17:07Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

            Аваков це той персонаж, який на руку і Поросенку і депутатам. Від нього більше брехні, чим правди. За ним є чимало корупційних скандалів. Я й сама за те, щоб його змінити. Але питання - на кого? Ті зміни, які зробив Поросенко не на користь. Наприклад, Ярема на посаді генпрокурора - це знущання!Про Авакова у мене негативної інформації немає, а вас є. Викладайте її. Не можете, то напишіть в чаті. Якщо і цього не можете, то тоді брехня.
            А чого ж тоді олігархічна банда давно хоче його зняти? В ЗМІ його мокають у гразюку, вішають на нього собак. Може одна з них і до вас добігла?
            Пишіть - будемо розбиратися.

              77.07.14, 17:58Відповідь на 6 від utenok12

              Ловіть в чаті.

                88.07.14, 00:29Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

                Аваков це той персонаж, який на руку і Поросенку і депутатам. Від нього більше брехні, чим правди. За ним є чимало корупційних скандалів. Я й сама за те, щоб його змінити. Але питання - на кого? Ті зміни, які зробив Поросенко не на користь. Наприклад, Ярема на посаді генпрокурора - це знущання!Ярема відноситься до "любих друзів". Скажіть: ви мої нотатки читаєте чи ні?

                  98.07.14, 10:01Відповідь на 8 від utenok12

                  Читаю, але це не означає, що я з ними з усіма погоджуюся. Просто не коментую.

                    108.07.14, 11:35

                    Миколу Бондара знаю особисто. Вірю кожному його слову. Послухайте, що він каже про Авакова.
                    https://www.youtube.com/watch?v=RozBBcg0onw#t=634

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна