хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Євросуд: кнопкодави порушують права українців!

Євросуд: кнопкодави порушують права українців!Європейський суд з прав людини виніс рішення у справі "Олександр Волков проти України". Насправді значення цього рішення значно ширше, ніж доведення неправомірності дій Верховної Ради щодо звільнення з посади судді Верховного суду України Олександра Волкова. Фактично Євросуд виніс вирок українському парламентаризму та всій правовій державі в цілому.


Так, своїм рішенням Євросуд визнав чотири порушення статті 6 Конвенції з прав людини (Право на справедливий суд), а також порушення статті 8 (право на повагу до приватного та сімейного життя). Він зобов'язав Україну відновити Олександра Волкова на посаді судді Верховного суду України та вирішив, що Україна повинна сплатити Волкову 6 тисяч євро компенсації моральної шкоди та 12 тисяч євро компенсації витрат.

Зокрема, судді встановили, що рішення про відсторонення Волкова було прийняте за відсутності більшості народних депутатів. Тобто депутати продемонстрували навмисне і незаконне врахування кількох голосів, що належали їх відсутнім колегам. А такі дії суперечать статті 84 Конституції України, статті 24 Закону про статус народного депутата від 1992 року, і статті 47 Регламенту Верховної Ради, що вимагають від депутатів особистої участі у засіданнях та голосування. За таких обставин, суд вважає, що голосування з приводу відсторонення Волкова підриває принцип правової визначеності, що є порушенням ст. 6 розділу 1 Конвенції з прав людини.

Відповідно Євросуд вказав на низку проблем в функціонуванні української судової системи, а саме – в розподілі повноважень. На думку суддів, єдиний вихід із даної ситуації – це негайна зміна законодавчої бази. Адже з 16-ти членів Вищої Ради Юстиції, які ухвалювали у 2010 році рішення щодо Волкова, тільки троє були суддями.

Такими висновками суд фактично підтвердив позицію, на якій неодноразово наголошували західні експерти та, зокрема, Європейська комісія за демократію через право (Венеційська комісія): члени ВРЮ, які не є суддями, не можуть діяти неупереджено.

Попри нещодавню заяву урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини про те, що Україна має намір оскаржити зазначене рішення Європейського суду з прав людини, міжнародна спільнота встигла чітко роставити всі крапки над "і" в нині найболючішому для українського суспільства питанні – питанні кнопкодавства. Фактично судді встановили, що голосування у Верховній Раді з порушенням встановленої процедури суперечить європейським нормам. А точніше кажучи, та процедура голосування, яка нині практикується провладною більшістю у стінах Верховної Ради, – є несправедливою та грубо порушує права усіх громадян України.

Рішення Євросуду – це насправді вирок українському парламентаризму.

Саме тому опозиційні фракції переконані – тільки введення кримінальної відповідальності за передачу карток та неособисте голосування зможе побороти таке ганебне явище, як кнопкодавство. Відповідний законопроект опозиція внесла до Верховної Ради та наполягатиме на його включенні до порядку денного на початку другої сесії.

5

Коментарі

Гість: SСHUTZE

110.03.13, 18:00

сИнім все пофіг,не забувайте

    анонім

    211.03.13, 09:12

    Та до дупи бандюкам той євросуд. А найкращий спосіб побороти з кнопкодавство -- розвішати бандюків по ліхтарям, осикам і смерекам.