хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

80 років Анатолію Солов"яненку



25 вересня виповнилося б 80 років Анатолію Солов"яненку.
Він через все життя ніс своє мистецтво людям, ніколи не зраджуючи ні Батьківщині, ні друзям, ні собі.
Він жив доти, доки співав.
Але його голос, його мистецтво - це те, що ніколи не загине.


8

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

127.09.12, 21:28

*appl ause*

    227.09.12, 21:32

    тепер такого не показують...а це наша культура, це золотий фонд нації!

      Гість: славянофилка

      328.09.12, 11:33

      Мне очень жаль огорчать тех, кто восхищается им. В те годы были оперные певцы в Киевском театре лучше него - Василий Яковлевич Третяк, народный артист СССР пел лучше. Но сегодня никто о нём не вспоминает, т.к. он не тёрся по ПРАВИТЕЛЬСТВЕННЫМ КОНЦЕРТАМ, как Соловьяненко. Третяк ПАХАЛ в СПЕКТАКЛЯХ, а Соловьяненко увиливал от них, т.к. это очень тяжело. Гораздо легче петь на СОВЕТСКИХ КОРПОРАТИВАХ, ублажая своим талантом КОМПАРТИЙНУЮ номенклатуру. Вот и сегодня сыночки Соловьяненко труться возле ПР, и славят своего отца где только можно. А Соловьяненко пел НЕГРАМОТНО, заглатывая согласные буквы и ползая по нотам. Это мнение профессиональных певцов, ибо в классическом вокале существуют обязательные стандарты. Голос (т.н. "материал" у него богатый, НО

        Гість: славянофилка

        428.09.12, 11:35

        пользовался он им похуже других оперных певцов, незаслуженно пребывающих сегодня в забвении. В то время, как Соловьяненко всё время пытаются возвысить его нескромные сыновья.

          528.09.12, 19:48

          Він приїздів до Маріуполя. Чудово співав

            629.09.12, 06:31Відповідь на 3 від Гість: славянофилка

            1. хто вам сказав, що Василь Третяк був кращим за Солов"яненка? Це - неправда. Я вам можу продемонструвати запис Третяка, зроблений у 1968 році в партії Торопка в опері "Аскольдова могила" - нічого особливого, тенор як тенор. Він не міг брати такі високі ноти, як Солов"яненко. Окрім того, у Солов"яненка був неперевершений тембр із ледь відчутним "тремоло" в самому верху, що робило його голос унікальним.
            Те, що Солов"яненко знаходив можливості не співати партійні та просовєтьські пісні - лише підіймає Солов"яненка в моїх очах: він і тут зміг відстояти свою гідність і право на мистецтво. Солов"яненко володів довершеною італійскою, що автоматично ставило його на вищий рівень у порівнянні з іншими. До речі, далеко не всі, хто як Солов"яненко стажирувався в Ла Скала, оволоділи італійською.

              729.09.12, 06:41Відповідь на 5 від М_Ірина

              Солов"яненко ніколи не цурався простих людей. завжди пам"ятав про своє шахтарське коріння - він сам був горним інженером, викладав. Його батько пропрацював на "Першотравневій" все життя: від простого прохідника - до заступника головного інженера (до речі, те ж мав дивовижний тенор).
              Солов"яненко дуже любив Україну. Він був першим радянським оперним співаком, якого запросили співати в Метрополітен Опера в Нью-Йорку. Він міг стати дуже заможним - але не міг залишити батьківщину.
              Треба сказати, що він не одразу зміг стати професійним співаком - тільки в 30 років його взяли на професійну сцену - і одразу ж до Київського оперного.
              І ще дуже важлива деталь - Солов"яненко дуже трепетно відносився до української мови.

                829.09.12, 06:49Відповідь на 3 від Гість: славянофилка

                А Соловьяненко пел НЕГРАМОТНО, заглатывая согласные буквы и ползая по нотам. Это мнение профессиональных певцов, ибо в классическом вокале существуют обязательные стандарты.це взагалі смішно. Для вас головний режисер Большого Театру СРСР Борис Покровський - авторитет чи ні? він тричі запрошував Солов"яненка до себе. Вам варто було б знайти слова Покровського, які він казав про Солов"яненка після того, як той проспівав в Большом партію Ленського у середині 80-х.
                Стосовно дітей Солов"яненка - не знаю, я їм не суддя. Але Син Солов"яненка отримав посаду головного режисера Національної Опери ще за часів Ющенка, то ж починайте з нього.

                  919.10.12, 15:41

                  Оце СТАНДАРТ золотого голосу України.