хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Про що співають президенти

Музика у президентській кампанії США - паралелі з Україною 
Вивезення робочих місць закордон та офшорні кошти республіканця Міта Ромні – нова тема президентської передвиборної кампанії у США. Демократ Барак Обама запустив кілька рекламних роликів, де звинувачує суперника виборчих перегонів у порожніх обіцянках: скоротити безробіття та міжнародний борг країни.

«Я Барак Обама і я підтверджую цей меседж», – каже господар Білого дому у своїй рекламі. А потім без слів надає голі факти економістів про бізнес-діяльність кандидата від Республіканської партії, який, перебуваючи за кермом компанії Bain Capital до 2002 року, скорочував робочі місця в Америці і створював нові у Мексиці, Китаї та Індії.

Ромні та Обама: курс на патріотизм

Іронія – у пісні «Америка Прекрасна», що лунає на задньому плані реклами. Міт Ромні, якому бракує музичного слуху, співає електорату про красу просторих небес Америки, про поля та степи країни, Божу щедрість до США. Резюме вкінці відео: «Ромні – це не вирішення, це сама проблема».


Кандидат від Республіканської партії Міт Ромні, фактично, побудував свою президентську кампанію на цій патріотичній композиції. Часто перед аудиторією згадує слова пісні, перефразовує їх під свої обіцянки. Він відкидає звинувачення Президента Обами, водночас ухиляється від пояснень своєї причетності до скорочення робочих місць у США. Ромні також зволікає із вичерпним коментарем щодо мільйонів, які він, за даними американських медіа, накопичує в офшорах на Бермудах, Кайманських островах та в швейцарських банках.

За даними дослідження економіста Джейсма Генрі, яке наводить BBC, нині багатії світу ховають в офшорних банках щонайменше 21 трильйон доларів. Це сума, що дорівнює бюджетам США та Японії разом. Інші експерти переконують, що ця цифра може сягати 32 трильйонів. І це не враховуючи нерухомості. Лише фінанси.

Між тим, Міт Ромні не пояснює природу свого надбагатства, а робить у відповідь відеоролик про політичного опонента. Після того, як Барак Обама під час зустрічі зі спонсорами Демократичної партії заспівав «Я так в тебе закоханий» (початок пісні «Let’s stay together», Al Green), Ромні заявив, що демократ Обама догоджає лише своїм лобістам та донорам і не дбає про середній клас.

Сам Барак Обама напередодні також співав патріотичної – про власне місто Чикаго. Правда, у чинного Президента США зі слухом все добре, та й компанію йому склали класик американського блюзу Бі Бі Бі Кінг та не менш відомий рок-музикант Мік Джагер із «The Rolling Stones».

Колискова від Януковича

Політична картина США нагадує українські реалії. Та ж музика, ті ж вивезені закордон гроші. Україна, за даними вищезгаданого дослідження, серед лідерів-постачальників коштів в офшорні банки. За роки незалежності багатії вивезли з України 167 мільярдів доларів.

Тим часом, з екранів телевізорів політики грають на фортепіано «Мурку», віртуозять між ногами на скрипці, знімають про себе фільми, а Президент, щоб бути кращим напевне, до співу додав ще й танці.

Та було б нічого, якби заспівав патріотичної, як це роблять його західні колеги. Піснею з російського репертуару Віктор Янукович запевняє: «Любімий город может спать спокойно». А поки країна спить, її «лідер» – у танці. От лише уроків хореографії головному регіоналу також не бракувало б:


Чиновники так загрались у вибори, що забули: політика – це не шоу-бізнес. А гроші створені, щоб ними оперувати. Для керування країною потрібен дипломат, оратор, мислячий лідер та врешті добрий менеджер. А музичні таланти демонструють зовсім на іншій сцені.

Ярина Матвійчук
vidia

5

Коментарі

18.08.12, 00:51

Саме так! Чиновники загрались, тому треба гнати всіх гравців з пляжу!

    Гість: Анна Герман

    28.08.12, 10:04Відповідь на 1 від Східняк

    "В Донецке, в Киеве, во Львове, в поселках всех районов
    Мы доверяем только ей – Партии регионов.
    Кто на порядок наступает, кто строит провокации –
    Они и в этот раз не остановят нас!"
    http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2012/08/07/285174
    Вот что поют наши соловьи.

      Гість: Світанок

      38.08.12, 19:42Відповідь на 1 від Східняк

      У всякому разі Українському владному бандостану до цивілізованої демократії, як від землі до Альфа Центаври. Ця наша владна "еліта" ще навіть недоросла до вигрібної ями.

        48.08.12, 21:41Відповідь на 2 від Гість: Анна Герман

        А що, хіба в колонії, де ВФЯ сидів, ще й пісням навчали? Талантіще!