хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Поки Київ говорить Вашингтону про покращення, Сенат готує санкці


Україна і США, прапори

У Сенаті зареєстровано вже дві резолюції про візові обмеження проти українських чиновників

Справа Тимошенко і заяви Заходу про вибіркове правосуддя в Україні негативно впливають на міжнародну політику Києва, сказав заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров, виступаючи у Фонді Карнегі у Вашингтоні.

Водночас американські експерти прогнозують, що запровадження санкцій проти українських чиновників з боку США є "цілком реальним", і наводять як приклад Росію з її "списком Магнітського".


"Не секрет, що тут, у США, ті, з ким я зустрічався, негативно оцінюють справу Тимошенко. Негативна чи позитивна реакція – але Україна має рухатися вперед", - сказав пан Олефіров.Цього тижня українські урядовці відвідали Вашингтон для переговорів про стратегічне партнерство між Україною і США.

Він також висловив сподівання, що США підтримають Україну, коли вона очолить ОБСЄ у 2013 році.

За словами урядовця, Україна виконала багато для того, щоб відповідати стандартам ЄС на законодавчому рівні, зокрема ухвалила новий Кримінальний процесуальний кодекс.

За його словами, Україна має досягнення у відносинах з кожним зі своїх стратегічних партнерів.

"На рівні ЄС – це важливий крок до безвізового режиму з Європейським Союзом, з НАТО – участь у нових операціях, з Росією – робота над демаркацією кордонів, з США – виконання угоди про відмовлення від високозбагаченого урану", - сказав заступник міністра закордонних справ.

"Не секрет, що тут, у США, ті, з ким я зустрічався, негативно оцінюють справу Тимошенко"

Андрій Олефіров, заступник міністра закордонних справ України

Андрій Олефіров ще раз підтвердив європейські устремління Києва і співпрацю із запропонованим Росією Митним союзом лише у форматі "3+1".

Минулого місяця президент України Віктор Янукович сказав, що Україна Клацнути"не говорить "ні"інтеграції в Митний союз, ЄврАзЕС та Єдиний економічний простір.

У Вашингтоні пан Олефіров також повідомив, що найближчим часом Україна проведе ще два тендери на видобуток сланцевого газу на своїй території.

У травні Київ уже уклав такі угоди з Shell і Chevron.

Українські реформи обговорював у столиці США і перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, який у вівторок зустрівся з директором МВФ Крістін Лагард.

Після перемовин стало відомо, що місія МВФ відвідає Україну у вересні, щоб оцінити бюджетну політику країни на 2013 рік.

На початку липня МВФ заявляв, що поки що не має наміру відновлювати програму співпраці з Україною – "стенд-бай" – і чекає, поки Київ виконає взяті раніше зобов’язання, зокрема підвищить тарифи на газ для населення.

Санкції можуть бути після виборів

Незважаючи на реформи, про які твердять українські урядовці, на офіційному і неофіційному рівнях у США справа Тимошенко постійно лунає як головна перепона для позитивного сприйняття досягнень української влади.

За словами експерта Національного університету оборони США Білла Саммера, Україна досі стоїть перед серйозною проблемою пошуку балансу між Росією і Заходом, між демократичним розвитком і поступом до авторитаризму.

Як пише у своїй останній статті про Україну Фонд Карнегі, поки набуття Україною асоційованого членства в ЄС відклалося, Росія поновила тиск на Київ щодо вступу до Митного союзу.  Багато американських неурядових організацій, включно з Freedom House, сходяться на думці, що за президентства Віктора Януковича Україна набула авторитарних рис, хоча активність громадянського суспільства за цей час не зменшилась.  Проводячи паралелі зі "списком Магнітського" з іменами російських чиновників, яким загрожують обмеження з боку США, експерт Інституту Гадсона у Вашингтоні Річард Вайтс каже, що багато хто не вірив, що Сенат може активізуватися щодо цього "чорного списку". Однак "машина запущена", каже експерт, і крок за кроком Сенат наближається до ухвалення цього документа.

Так званий "акт Магнітського" має на меті заборонити в'їзд до США деяким російським посадовцям, причетним до загибелі юриста Сергія Магнітського в Росії.

"Запровадження санкцій щодо України також не слід вважати чимось неможливим, це цілком реально. США, до речі, люблять санкції, сенатори щодо цього дуже активні. Скільки їх уже ухвалено щодо країн Африки, Близького Сходу і так далі", - cказав пан Вайтс ВВС .

За словами експерта, США уважно стежитимуть за парламентськими перегонами в Україні, і продовження чи призупинення "історії з можливістю санкцій" слід очікувати вже після осінніх парламентських виборів.

Якщо виграє Ромні…

У США вже обговорюють, якою буде міжнародна політика, якщо на президентських виборах у листопаді переможе кандидат від Республіканської партії Мітт Ромні.

За словами експерта Університету Джона Гопкінса у Вашингтоні Дона Дженсена, пан Ромні позиціонує себе, перш за все, як менеджер американської економіки, вдалий бізнесмен, не акцентуючи увагу на міжнародних питаннях.

"Однак беручи до уваги останні коментарі Ромні щодо Росії, можна припустити, що в подальшому він не ігноруватиме питання захисту демократії на пострадянських теренах", - сказав пан Дженсен в інтерв'ю ВВС Україна.

У вівторок, під час свого закордонного турне, Мітт Ромні сказав, що надії відносно поступу Росії в напрямку вільного і відкритого суспільства не виправдалися.

Виступаючи у Варшавському університеті, він наголосив, що в деяких частинах світу бажання бути вільним ще й нині зазнає жорстких утисків, навівши як приклад керівництво Білорусі, Сирії та Венесуели.

bbc

7

Коментарі

12.08.12, 23:55

Це ще Остап Бендер наголошував: Захід нам допоможе!

    23.08.12, 12:03

    Швидше б. А то сотий раз виголошують незадоволення. Ця борзота розуміє тільки силу.