Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

«Місіонери» Європарламенту у справі Тимошенко їдуть

До України їдуть «місіонери» Європарламенту у справі Тимошенко



«Це – початковий момент, який може посприяти справедливому і чесному (касаційному) процесові та належному (медичному) доглядові за пані Тимошенко. І, можливо, покращити стосунки між Євросоюзом та Україною, будуючи взаємну довіру», – зазначив Шульц.
 
Однак, як вважають у європейських дипломатичних колах, двом незалежним спостерігачам буде слід не лише подивитися, чи процес йде правильним шляхом, але й переконати українську владу припинити те, що в ЄС вважають політично мотивованими кримінальними переслідуваннями.
 
«Вивести Україну з темної вулиці»
 
З огляду на делікатність завдання, колишній голова Європарламенту Пат Кокс та екс-президент Польщі Александр Квасневський на зустрічі з пресою після розмови у Європарламенті були небагатослівними. Проте давно відомий своїм лобіюванням українських інтересів у Європі, колишній польський лідер на нещодавній міжнародній конференції у Варшаві заявляв, що з одного боку, українське суспільство дуже поділене, з іншого – росіяни намагаються втягнути Україну до своїх євроазійських проектів, і, нарешті, дуже багато кризових явищ є в самій державі. Зокрема, у владнанні останнього наразі й полягає його завдання.
 
Як раніше зауважував Александр Квасневський, «треба вивести Україну з темної вулиці, на якій вона опинилася». До того ж, таке міжнародне спостереження за касаційним розглядом, як висловлює надію спікер Європарламенту Мартін Шульц, має «зробити внесок у відновлення взаємної довіри між Україною та ЄС».
 
Але, і Олександр Квасневський, і його ірландський колега Пат Кокс – насамперед політики, а не юристи. З огляду на це, оглядачі цікавляться, як вони мають намір владнати таку складну справу в нелегкій українській судочинній сфері?
 
«Відомо, що ситуація в Україні – дуже складна, а касаційна процедура – це тільки частина цих складнощів, – каже на це Олександр Квасневський. – Ми на порозі (парламентських) виборів, європейці очікують, що вони будуть вільні та справедливі. Ми маємо багато про що поговорити й на політичному рівні».
 
Нині настав час щось зробити для українсько-європейських відносин, додає колишній польський президент.
 
Свідченням особливого, зокрема, політичного завдання двох впливових європейських місіонерів від Європарламенту є й їхній графік роботи: вони виїдуть в Україну вже тепер, хоча касаційний розгляд у справі Тимошенко відбудеться тільки 26 червня. Вже на 11 червня у них призначена зустріч із Прем’єр-міністром Миколою Азаровим, потім плануються переговори з родиною та захистом екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
 
 Загалом, за оцінками Мартіна Шульца, з огляду на нелегкість та делікатність завдання, місія цих спостерігачів триватиме два-три тижні. Причому, її тривалість буде точніше визначена після зустрічей, запланованих на понеділок.
4

Коментарі

18.06.12, 09:15

Нехай їдуть

    Гість: славянофилка

    28.06.12, 09:32

    Снова европейцы заблуждаются.- НЕ БУДУТ наши выборы "вільними і справедливими". Увы, это ясно, как Божий день...

      38.06.12, 09:59Відповідь на 2 від Гість: славянофилка

      Снова европейцы заблуждаются.- НЕ БУДУТ наши выборы "вільними і справедливими". Увы, это ясно, как Божий день...Та бачила я таких спостерігачів: прийдуть на дільницю, подивлятся як люди отримують бюлетні, як заходять у кабинку... і все "зер гут"! Вибори пройшли демократично і чесно.

        48.06.12, 17:54Відповідь на 3 від Казка

        їхня проблема - виховання і незнання української (російської). Вони НЕ розуміють, як можна брехати, і вірять НАШИМ перекладачам, бо не знають, що вони у нас із ФСБ . Колись був такий випадок (на виборах ще 2004) спостерігач з ПАРЕ говорить німецькою, один перекладає на французьку - далі на англійські і кінцевий - російською. Такий же шлях - зворотньо...Хто знає мови-посередники, почув і побачив "наперстки" (іноземці й про таке не знають, коли розповідаєш, що Гепа (харкіський) сидів у в'язниці за наперстки - втлумачити не вдається. Як наслідок - зіпсований телефон.Але всі усим посміхаються і кивають головами. Такою методикою користувався перед ПАРЕ і Захаров, (який претендував на омбудсмена). Отже, вони їдуть, і там, у себе все звітують, як є. Натомість ми їх звідти вже не чуємо.

          59.06.12, 01:12Відповідь на 2 від Гість: славянофилка

          Снова европейцы заблуждаются.- НЕ БУДУТ наши выборы "вільними і справедливими". Увы, это ясно, как Божий день...остання постанова про те що кожен має право фотографувати свій заповнений бюлетень повнітю підтверджує ваші слова