хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Таємниці Майдану відкриває NY T.

 

Я прочитав цю статтю ще учора, але не постив, тому що вона була англійською. Стаття цікава, так що рекомендую. Ну ось і український переклад: " Розслідування The New York Times : причиною поразки Януковича стала зрада його союзників.
   
Американська газета The New York Times провела розслідування причин поразки і втечі колишнього українського президента Віктора Януковича. Видання опитало найближчих соратників політика, колишніх командирів українських служб безпеки і дійшло висновку, що однією з причин падіння Януковича стало те, що найближче оточення політика кинуло його напризволяще, а верховна Рада прийняла рішення повернути служби безпеки додому.

   "Розслідування The New York Times про останні години влади пана Януковича - ґрунтоване на інтерв'ю з ключовими гравцями, включаючи колишніх командирів "Беркуту" і інших співробітників служб безпеки, ґрунтоване на записах телефонних розмов і інших документах - показує, що президент був не стільки поваленим, скільки кинутим напризволяще своїми союзниками і що західна влада була здивована  ситуацією, що склалася, як ніхто інший, - говориться в статті, опублікованій в американській газеті. - Дезертирство союзників, викликане головним чином страхом, було прискорене захопленням протестуючими величезних запасів зброї на заході країни. Але - при огляді останніх годин - не менш важливо, що сталася паніка в урядових кругах, викликана спробами пана Януковича налагодити мир".

   В якості підстав NYT наводить слова одного з командирів "Беркуту" на ім'я Володимир. Згідно з його словами, після інциденту з розстрілом активістів на Майдані 20 лютого вже стало зрозуміло, що багато представників вищих ешелонів влади просто рятуються втечею, боячись відповідальності. Так, того ж дня Володимир намагався додзвонитися до керівництва українського МВС, щоб отримати які-небудь інструкції, але телефони чиновників вже були вимкнені. "Міністр зник і ніхто не міг відповісти на дзвінки", - признається Володимир. Отримавши від співробітників МВС раду бігти, "як зробили усі", Володимир зв'язався з опозиційним українським депутатом Сергієм Пашинським і попросив дозвіл на те, щоб покинути Київ.

   Один з командирів українського спецпідрозділу "Альфа" Олександр Ходаковський заявив NYT: "Ми почали розуміти, що немає ніякого центрального уряду, що воно повністю розпалося. Ми зрозуміли, що посередництво європейців ні до чого не приведе". Американська газета відмічає, що разом з більшістю українських командирів Ходаковський вважав, що жорстка реакція офіційного Києва на дії протестуючих в листопаді або грудні, можливо, могла очистити Майдан від проєвропейських протестів. Проте, Ходаковський відмітив, що атмосфера в елітних підрозділах тоді сильно помінялася. "Усі розуміли, що уряд не збирається робити які-небудь рішучі дії. Ми зрозуміли, що усі злочини, які ми збиралися вчинити, щоб очистити площу, будуть повішені на нас".

   Давній союзник Януковича політик Інна Богословська, яка порвала контакти з ним після його рішення не підписувати угоду з Європейським союзом, заявила в інтерв'ю NYT, що втеча опального українського лідера була викликана передусім розпорядженням Верховною раді 20 лютого повернути усі українські силові підрозділи в казарми. За словами Богословської, парламент разом з правлячою Партією регіонів відмовився від українського політика. "Це був момент, коли Янукович зрозумів, що навіть парламент не був на його боці", - заявила Богословська, додавши, що у колишнього президента не було ніякого вибору.

   Український політик Михайло Добкін заявив американській газеті, що раптовий від'їзд сил безпеки повністю застав президента і його оточення зненацька. Чиновник розповів, що коли він виглянув з вікна будівлі президентської адміністрації, то був шокований тим, що міліція "залишає свої щити і сідає в автобуси". Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, який був в той момент в Києві, розповів, що впродовж 45 хвилин після ухвалення рішення про повернення силовиків додому українські співробітники МВС пішли "не лише від президентського комплексу, але і від усіх урядових будівель". NYT відмічає, що згодом міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров говорив Сікорському, що Янукович був усунений від влади в результаті озброєного перевороту, на що глава польського МЗС відповів: "Це був не переворот. Уряд припинив роботу".

   Того дня, коли українські протестуючі захопили будівлю президентської адміністрації і резиденцію Януковича, колишній український лідер записав останнє публічне телевізійне звернення перед своїм від'їздом в Росію, пише американське видання".

англ оригінал: http://nyti.ms/1BDM141
7

Коментарі

Гість: Туго_Входит

19.01.15, 00:43

# они нам обещали

    29.01.15, 01:00

    А що тут таемного?

      39.01.15, 01:47Відповідь на 2 від HOT_TABych

      А що тут таемного?Тогда с переворотом не складывается....

        49.01.15, 03:27

        Цікаво, дякую.
        Але про Поросюка вони не згадали, а це також подіяло, і неслабо, впевнений у цьому.

          Гість: kronr

          59.01.15, 06:56

          Щось я тут не бачу ніяких таємниць.

          "The New York Times : причиною поразки Януковича стала зрада його союзників."

          Зрада у політиків це коли з інших умов переходять на ще кращі,а вони потікали бо злякались,вони знали що їх люди будуть вбивати,якось так !

            69.01.15, 09:07Відповідь на 5 від Гість: kronr