Рецепт
"Очі цариці"
Інгредієнти
Для світлого тіста:
Яєчні білки - 6 шт.
Цукор - 1,5 склянки.
Крохмаль - 1 стакан.
Оцет - 1 ст.л.
Рослинна олія - 50 мл.
Для темного тіста:
Яєчні жовтки - 6 шт.
Яйця - 2 шт.
Цукор - 6 ст.л.
Борошно - 4 ст.л.
Розпушувач - 1 ч.л.
Какао - 2 ст.л.
Рослинна олія - 50 мл.
Для заварного тіста:
Молоко - 300 мл.
Ванільний пудинг - 1 пакетик.
Цукор ванільний - 1 пакетик.
Вершкове масло - 200 г.
Крім того:
Желе (зеленого кольору) - 2 пакетика.
Печиво (кругле) - 180 м.
Шоколад - 100 м.
Горіхи - для посипання.
Для просочення печива:
Розчинне кави - 1 ч.л.
Вода (окріп) - 100 мл.
Цукор - 1 ч.л.
Спосіб приготування
Крок: 1 Тісто світле: білки збити до жорстких пік, додаючи цукор (1,5
склянки) по трохи продовжуючи збивати. Потім додати крохмаль, оцет (1
ст.л.), рослинне масло і акуратно перемішати.
Крок: 2 Тісто темне: збити яєчні жовтки з цукром. Потім додати борошно,
змішане з розпушувачем, какао і рослинне масло. Перемішати.
Крок: 3 Вилити тісто у форму для випічки, змащену маслом, чергуючи темне
і світле тісто. Обережно перемішати виделкою.
Крок: 4 Випікати в розігрітій духовці при t 180 градусів близько 35
хвилин, остудити, розрізати на 2 частини (2 коржі).
Крок: 5 Зварити заварний крем: У 50 мл. молока розвести ванільний
пудинг. Останнє молоко закип'ятити, додати цукор і в кипляче молоко
потихеньку тонкою цівкою влити пудинг, постійно помішуючи. Потім
остудити. Масло збити до білого, додаючи заварний крем. Всі разом збити.
Крок: 6 Заварити каву 100 мл. окропу, підсолодити, охолодити.
Крок: 7 Розчинити желе в 500 мл. окропу, остудити.
Крок: 8 Тепер зібрати пляцок: корж, змастити кремом, викласти печиво,
змочений у кави, між печива покласти желе, змастити кремом, і знову
корж. Зверху полити розтопленим шоколадом. Посипати подрібненими
горіхами. Охолодити в холодильнику.
Коментарі
Укропка
16.12.14, 21:16
то уборка, то готовка...
а жить то когда?
Гість: Стази
26.12.14, 21:21
я думала - то сосиски между коржами
xMbIPEHOK
36.12.14, 21:44
і як то воно, чиїсь очі їсти?