Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Джералд Малколм Даррелл – вірний друг тварин

Усе своє життя Джералд Малколм Даррел присвятив вивченню природи та боровся за її збереження. Він невтомно працював у царині зоології, щоб зберегти прийдешнім поколінням все те, що дарує людству навколишній світ. Його доля  є чудовим відображенням цих шляхетних поглядів.

Ще з дитинства Джералд Малколм Даррелл мріяв присвятити своє життя вивченню тваринного світу, алевимушений був займатися літературною творчістю. І як не дивно, саме літературна праця згодом прислужилося йому для того, щоб впродовж всього життя боротися за збереження живої природи.

З-під його пера вийшли друком багато книг, присвячених природі та звірям. Зокрема книги “Моя сім’я та інші звірі”,“Переповнений ковчег”,"звірі в моєму мішку" тощо

Окрім літературної діяльності, Джералд Даррелл займався зйомками

фільмів, яких він створив біля сорока. Спершу це були лекції, що супроводжувалися зображенням найцікавіших тварин. Згодом вийшов повнометражний телефільм про зоопарк на острові Джерсі, в якому Даррелл виступав як ведучий. Вдалий дебют став причиною запрошення Даррелла брати участь у зйомках тринадцятисерійного телефільму про живу природу різних куточків нашої планети. Історія створення цієї картина стала приводом для написання книги “Натураліст під прицілом”.

Пам’ятник Д. Дарреллу у Джерсійському зоопарку
Пам’ятник Д. Дарреллу у Джерсійському зоопарку
Зйомки фільму супровождувалися багатьма труднощами. Так, за короткі строки доводилося бувати одночасно в дуже віддалених один від одного куточках світу – на півночі Європи, Шетландських островах, Африці, Північній Америці тощо. Цей фільм демонструвався і в нашій країні, і Даррелл мав тут багато своїх шанувальників.

Крім того, 1984-1985 роках Даррел відвідав Радянський Союз і зміг зняти документальний тринадцатисерійний фільм «Даррелл в Росії» («Durrell in Russia»). Створювався серіал під час двох подорожей знімальної групи в СРСР. Впродовж цих візитів кінематографісти побували у різних районах Радянського Союзу, відвідали кілька найбільших і найвідоміших заповідників, ареал яких сягає від арктичної тундри і до середньоазіатської пустелі. Так, Джеральду Малколму вдалося зняти порятунок диких тварин від повені в Приоксько-Терасному заповіднику, величезні колонії птахів і різних тварин Астраханського заповідника, байкальських нерп і соболів Баргузинського заповідника, Чаткальський заповідник у горах Тянь-Шаню і давнє місто Самарканд, прогулянку на верблюдах Каракумами і Репетекським заповідником, розплідник сайгаків і джейранів поблизу Бухари, поїздку Кавказом в пошуках зубрів, весняний шлюбний ритуал глухарів в Дарвінському заповіднику, стадо вівцебиків у арктичній тундрі на Таймирі, заповідник Асканія-Нова в українському степу та багато іншого. Цей фільм демонструвався першим каналом телебачення СРСР у 1986–1988 роках. Згодом, у 1986 році, про свою подорож у СРСР Даррел написав книгу «Даррелл в Росії». Цікаво, що до сьогодні ця книга офіційно не  перекладена російською.

  Даррел усіма можливими способами намагався пропагувати охорону природиу всьому світі, він знімав багато телепередач про необхідність охорони навколишнього середовища, про збереження зникаючих видів тварин. Ці передачі – це крики відчаю, мольби, прохання, що звернені до всього людства загалом, з метою врятувати гинучих тварин.
Кадр із фільму про острів Джерсі Українською мовою перекладено лише повість «Моя сім’я та інші звірі», яку опубліковано 1989 року в  видавництві «Веселка» та 2010 у видавництві «Навчальна книга – Богдан». Автор перекладу Людмила Гончар. Російською можна прочитатаи майже всі твори Д. М. Даррела, ну, і звичайно, англійською.
Книга видавництва "Навчальна книга- Богдан"
Читать полностью: http://h.ua/story/359589/#ixzz219enQQcr
6

Коментарі

120.07.12, 13:51

    220.07.12, 13:52

    кадр з фільму - це він з тапіром Клавдієм

      320.07.12, 14:11Відповідь на 2 від Philosopher

      кадр з фільму - це він з тапіром Клавдієм

        анонім

        420.07.12, 16:52

        Обалденный автор, с детства люблю - и детям читаю

          анонім

          520.07.12, 16:52Відповідь на 2 від Philosopher

          кадр з фільму - це він з тапіром КлавдіємТак вот как выглядел Клавдий, который жрал бегонии

            620.07.12, 17:12Відповідь на 5 від анонім

            кадр з фільму - це він з тапіром КлавдіємТак вот как выглядел Клавдий, который жрал бегонии

              Гість: Тираъ

              722.07.12, 01:42

                830.01.15, 15:36

                У него было роскошное детство. Одинокая мама с тремя талантливыми детьми. Мелкому Джеральду нанимали индивидуальных учителей, от которых он сбегал в леса, поля, к озерам и никто особо ему этого и не запрещал Когда туманный Альбион им надоел, они продали дом и переехали в Грецию, насколько я помню из "Моей семьи..."
                В общем, минимальный контакт с общественной моралью, отсутствие необходимости в какой-либо "успешности" и природное любопытство создали совершенно оригинального человека