Про співтовариство

Рибалка,способи риболовлі,рецепти привад та насадок, рибні місця,кулінарні рецепти,байки та анегдоти,одним словом все що повязанно з риболовлею!
Вид:
короткий
повний

КЛЮЄ!

Чорні плями на плотві!

  • 03.07.11, 22:51
Постодиплостомоз - поширене инвазионное захворювання риб, що реєструється як у природних водоймах, так і в нерестово-выростных і ставкових господарствах. Воно характеризується ураженням шкіри, м'язів, викривленням хребта. Виявляється появою на тілі риб чорних плям різної величини, звідки захворювання і отримало первинна назва - чорно-плямистої хвороби. Ці плями утворюються в результаті відкладення чорного пігменту в місцях проживання личинок гельмінта. Збудник - метацеркарий дигенетического сисуна Posthodiplostomum cuticola з сем. Diplostomatidaе. Метацеркарии грушоподібної форми, довжиною 0,7 - 1,5 мм і шириною 0,3 - 0,5 мм. Тіло прозоре, розділено на 2 відділу - розширений передній і звужений задній. На передньому кінці розташована ротова присоска, на середині тіла - черевна. У задній частині і середнього відділу знаходиться фиксаторный залізистий апарат, округлий орган Брандеса з маленькими присосками. Метацеркарии локалізуються н шкіри і підшкірної клітковини і укладені в цисти 0,6 - 0,9 мм в діаметрі, оточені скупченням чорного пігменту. Статевозрілі гельмінти розвиваються в кишечнику рыбоядных птахів. Розвиток. Статевозрілі трематоди в кишечнику рыбоядных птахів чапель (сіра, руда та жовта) і квакш - виділяють яйця, які з послідом птахів потрапляють у воду. Яйця овальної форми, розміром 0,х0,09 мм, кришечкою на одному кінці. У воді в яйцях розвиваються личинки - мираиидии, які з часом виходять з них. Терміни розвитку яєць залежать від температурних умов. В весняно-літній час вони розвиваються за 7 - 10 днів, восени за 2 - 3 тижні. Мирацидии впроваджуються в проміжного господаря - черевоногих молюсків сем. Planorbidae (Р. planorbis, Р. carinatus) і розвиваються в них шляхом безстатевого розмноження. Спочатку мирацидий перетворюється в материнську спороцисту, а потім утворюються молоді дочірні покоління редии, з яких утворюються хвостаті церкарии. Вони виходять з тіла молюска і впроваджуються у другого проміжного (додаткового) господаря - у рибу, де незабаром перетворюються в метацеркариев. Терміни розвитку личинок гельмінта залежать від температури води, виду і віку молюсків і тривають до 75 - 95 днів. Заражену метацеркариями рибу поїдають рыбоядные птиці, в кишечнику яких метацеркарии через 3 - 7 діб досягають статевозрілих стадії і починають відкладати яйця і инвазируют водойми. Епізоотичні дані. Хвороба реєструється головним чином у водоймах південно-західних районів країни, де мешкає більше чапель. Зараження риб відбувається переважно в весняно-літній період, що пов'язане з розвитком збудника. До постодиплостомозу сприйнятливі різні види прісноводних риб - більше 60 видів: короп, сазан, лящ, плотва, білий амур, товстолоби, краснопірка, чехоня, вобла, тараня, густера, окунь, білоочка, головень, підуст та ін. Більшість цих видів риб мають промислове значення. Найбільш чутливі до захворювання мальки і цьоголітки цих видів риб. Перші ознаки хвороби - поява на шкірі чорних плям виявляються вже у 10 - 12-денних мальків. При інтенсивному зараженні зазначається їх загибель. Інтенсивність інвазії з віком риб збільшується. В окремих господарствах ураженість риб досягає 85 - 100 % при інтенсивності 150 - 250 і більше чорних плям на тілі. Інвазованих риб можна виявити у водоймах протягом всього року. Джерела інвазії - заражена риба, молюски і чаплі, инвазирующие водойми яйцями гельмінта. Симптоми. У риб у місцях впровадження метацеркариев відзначаються точкові крововиливи, темні пігментовані плями, які потім перетворюються в невеликі чорні горбки, що представляють собою сполучної-тканинну капсулу. Всередині останньої знаходиться метацеркарий і чорний пігмент - гемомеланин, що є продуктом розпаду гемоглобіну крові і пігментних клітин (хроматофоров) шкіри. По мірі зростання мальків чорні плями збільшуються, досягаючи 1 - 1,6 см в діаметрі і часто беруть розлитої характер, горбки вростає в м'язову тканину. Пігмент відкладається навколо капсули з метацеркариями і не тільки із зовнішнього, але і з внутрішньої сторони. Тіло уражених мальків деформується, викривляється хребет, втрачається гнучкість, зростання сповільнюється. Хворі риби піднімаються у верхні шари води, стають слабкими і їх легко виловити. Чорні плями на шкірі утворюються в різних місцях: на плавниках, зябрах, хвості, спині, черевці, боках, рогівки очей, на слизової оболонки ротової порожнини та ін. Кількість таких плям налічується кілька десятків і навіть сотень. Патогенез постодиплостомоза. З моменту впровадження церкариев відбувається травматизація шкірних покривів і м'язової тканини з утворенням сполучної-тканинних капсул навколо які вкоренилися личинок, що призводить до розм'якшення м'язової тканини і шкіри. Порушуються обмінні процеси. При ураженні шкіри і м'язової тканини різко знижується їх еластичність і гнучкість. Іноді спостерігається і некротичний розпад сильно уражених ділянок, що веде до викривлення хребта. Заражена риба худне, знижується її темп росту і розвитку. Змінюється картина крові знижується вміст гемоглобіну і еритроцитів, зростає кількість моноцитів і нейтрофілів. Численні чорні плями на тілі псують товарний вид риби. Діагноз легко поставити по виявленню на тілі риб чорних горбків і плям. Проводять мікроскопію горбків. За допомогою пінцета і скальпеля витягують з шкіри сполучної-тканинну капсулу, розкривають її і мають метацеркария. Останній переглядають під мікроскопом і встановлюють його вигляд. Заходи боротьби та профілактика. Лікування не розроблено. Найважливішим профілактичним заходом є розрив життєвого циклу збудника. Враховуючи, що розвиток гельмінта відбувається за участю молюсків, профілактика захворювання риб можна шляхом знищення або різкого зниження чисельності молюсків у водоймі. У ставкових господарствах застосовують повний спуск води і осушення ставків, містять їх без води в зимовий час, проводять періодичне летование ставків. Проводять агромелиоративные роботи: викошують рослинність, проводять культивацію ложа ставків з подальшим посівом трав. Дезінфікують ставки негашеним вапном, особливо заболочені ділянки ложа, де мешкає найбільше молюсків. Занос молюсків з головних і водопостачальних ставків можна запобігти шляхом пристрою загороджувальних решіток. Зниження чисельності молюсків в ставках може бути досягнуто регулювання водного режиму. При швидкому скидання води молюски залишаються на укосах ставків, після чого їх збирають, а ставок знову заливають водою. Для запобігання зараження риб в выростных ставках їх рекомендується заливають водою за 10 - 12 днів до посадки мальків. Вийшли з молюсків церкарии до моменту посадки мальків риб в більшості своїй гинуть і небезпека зараження знижується або повністю припиняється. За цей час у ставках добре розвивається зоопланктон - кормова база для що вселяються мальків.

Гарні результати в боротьбі з молюсками дає подсадка в выростные і нагульні ставки чорного амура, їжею якого переважно є різні види молюсків. Знижуючи чисельність молюсків; зменшується і захворювання риб. Для боротьби з молюсками застосовують різні хімічні засоби. Ложа ставків обробляють негашеним вапном 25 - 30 ц/га; хлорним вапном - 500 кг/га; сумішшю негашеної і хлорного вапна у вигляді вапняного молока в співвідношенні 3: 1 з розрахунку 28 ц/га; мідним купоросом в концентрації 0,002 г/л; 5,4(1)-дихлорсалициланилидом в розведенні 1: 500 000, 1: 750 000. Ложа ставків обробляють восени після вилову риби або навесні до зариблення ставків. Вилов у водоймах (озерних рибних господарствах) малоцінних видів риб, заражених диплостомозом, призводить до зниження чисельності заражених риб. а отже, рыбоядные птахи мають меншу можливість поїдати заражених риб. Нарешті, розрив життєвого циклу паразита може бути здійснено шляхом зниження чисельності господарів - рыбоядных птахів на водоймі. Це здійснюється шляхом відлякування птахів, недопущення гніздування їх на ставках.

Так что рыбу, пораженную постодиплостомозом, в пищу употреблять можно. С одной оговоркой. Рыба должна быть правильным образом приготовлена (сварена, пожарена, посолена), чтобы исключить возможность сохранения в ней в жизнеспособном состоянии каких-нибудь других паразитических организмов. Ведь многие паразиты, которые могут заражать и человека, не проявляют себя ни черными пятнами, ни какими-то еще заметными признаками Может ли человек заразиться от рыбы? Да, может. Следует ЗНАТЬ, что плохо проваренная или не прожаренная рыба не только вызывает отравление, но и может быть источником заражения человека и домашних животных гельминтами. Еле заметные глазу личинки глистов, находящиеся во внешне здоровой рыбе, попав в организм человека и рыбоядных животных, вызывают тяжелые заболевания - Описторхоз и Дифиллоботриоз.

Риба тушкована

  • 03.07.11, 14:45




Рибу тушкують сирою або попередньо підсмаженою. Для тушкування доцільно використовувати невелику рибу, оскільки в такої риби розм'якшується м'язова і кісткова тканина, а також солону вимочену. У процесі тушкування вимочена риба збагачується різними смаковими речовинами, внаслідок чого поліпшується її смак. Рекомендується також тушкувати морську рибу з різким специфічним запахом і смаком — камбалу, зубатку, тріску, палтус та ін.

Для тушкування використовують цілу рибу або нарізану на порціонні куски, кругляки, а також розібрану на філе з шкірою і кістками

Підготовлену рибу кладуть у сотейник, додають нашатковані моркву, петрушку, цибулю ріпчасту, томатне пюре, оцет, олію, цукор заливають бульйоном і тушкують на слабкому вогні в посуді із закритою кришкою. Для того щоб риба мала особливий аромат і смак, за 10 — 15 хв до закінчення тушкування додають спеції і прянощі з розрахунку на порцію — перець горошком — 0,01 г, лавровий лист — 0,01, гвоздику — 0,01, корицю — 0,01 г. Тривалість тушкування порціонних кусків становить від 45 до 60 хв, малої риби — від 3 до 4 год. Тушковану рибу подають разом з овочами, з якими її тушкували. Втрати маси під час тушкування — 16—18 %.

Риба, тушкована у томаті з овочами

Судак — 239 або тріска — 161, або окунь морський — 174, або зубатка плямиста — 185, або сазан — 249, або кабан-риба — 253, або минтай— 248, або льодяна риба — 260, вода або бульйон — 37, морква — 45, петрушка (корінь) - 8, селера (корінь) — 3, цибуля ріпчаста — 19, томатне пюре — 20, олія — 10, оцет 3 %-й — 5, цукор — 4, гвоздика — 0,01, кориця — 0,01, лавровий лист — 0,01, маса тушкованої риби — 100; маса готової риби з тушкованими овочами і соусом — 200, гарнір — 150. Вихід — 350.

Для тушкування у томатному соусі використовують тріску, окуня, сазана, зубатку, минтая, льодяну рибу, хек сріблястий. Моркву, петрушку, селеру нашаткувати соломкою або тоненькими кружальцями, цибулю — кільцями або півкільцями. Рибу розібрати на філе з шкірою і кістками. У сотейник налити олію, томатне пюре, покласти шар нашаткованих овочів, потім двома шарами рибу, чергуючи з нашаткованими овочами, додати сіль, цукор, оцет, залити бульйоном або водою і тушкувати в посуді із закритою кришкою до готовності. За 5—7 хв до закінчення тушкування додати перець, лавровий лист, гвоздику, корицю. Готовність страви визначають за розм'якшенням кісток риби.

Подавати рибу на тарілці або в баранчику з відварною картоплею, полити соусом з овочами, який утворився в процесі тушкування. На гарнір можна подати картопляне пюре.

Риба, тушкована у сметані

Судак або щука — 188, картопля — 240, масло вершкове — 20, сметана — 100, перець чорний — 0,01. Вихід — 300.

I спосіб.

Підготовлену рибу нарізати на порціонні куски, посолити і підсмажити з частиною вершкового масла. Картоплю нарізати кружальцями і підсмажити. На порціонну сковороду укласти смажену рибу, навколо — картоплю, посипати перцем, залити сметаною і тушкувати до готовності у жаровій шафі.

II спосіб.

Рибу нарізати на порціонні куски, укласти в сотейник, змащений маслом, залити розтопленим маслом, сметаною і тушкувати до готовності.

Подавати тушковану рибу у порціонній сковороді, на малій столовій тарілці, зверху посипати зеленню петрушки.

Риба, тушкована з грибами і томатами

Камбала — 140 або палтус — 145, борошно пшеничне — 6, масло вершкове — 15, цибуля ріпчаста — 12, томати свіжі — 28, гриби свіжі — 60 або сушені — 20, вино біле натуральне — 40, гарнір — 150. Вихід — 325.

Підготовлені порціонні куски камбали або палтуса посолити, запанірувати в борошні, підсмажити, скласти у каструлю з товстим дном, додати пасеровану дрібно нарізану ріпчасту цибулю, нарізані кружальцями томати, свіжі або попередньо зварені сушені гриби, залити бульйоном і тушкувати 20—25 хв. Наприкінці тушкування додати біле натуральне вино.

Перед подаванням у баранчик або на малу столову тарілку покласти картопляне пюре або відварну картоплю, поряд куски тушкованої риби і все залити соусом з овочами, в якому тушкували рибу; страву посипати подрібненою зеленню.

Риба з кисло-солодким соусом

Судак або щука — 140, або короп — 152, або лин — 182, або сом — 140, цибуля ріпчаста — 3, петрушка (корінь) — 2, селера — 2, масло вершкове — 4, борошно пшеничне — 2, томатне пюре — 5, кислота лимонна — 0,05, ізюм — 8, цукор — 1. Вихід — 275 (риба — 75, соус — 50, гарнір— 150).

Підготовлену рибу нарізати на порціонні куски, покласти у сотейник, додати нарізану ріпчасту цибулю, моркву, петрушку, посолити, залити рибним бульйоном, приготовленим з плавників і голови коропа, або водою і тушкувати до готовності. Окремо відварити картоплю.

Приготування соусу. Борошно просіяти, злегка зпасерувати на маслі, розвести бульйоном, у якому тушкували рибу, додати пасероване на маслі томатне пюре, лимонну кислоту, розмішати, проварити і процідити. Потім у соус покласти перебраний і промитий ізюм, довести до кипіння і заправити цукром і вершковим маслом.

Перед подаванням короп і картоплю полити кисло-солодким соусом.

Сазан, короп, тріска (не пластовані кусками) фаршировані

Сазан — 183 або короп — 171, або тріска — 124, хліб пшеничний — 4, молоко або вода — 5, цибуля ріпчаста — 12, маргарин столовий — 3, яйця — 1/10 шт., часник — 0,3, маса напівфабрикату — 125; маса припущеної риби — 100, гарнір — 150, соус — 75. Вих ід — 325.

Випотрошену рибу нарізати на порціонні куски (кругляки). З кожного куска вирізати м'якоть, не пошкоджуючи шкіри, і залишити хребтову кістку. М'якоть риби пропустити крізь м'ясорубку, додати віджатий пшеничний хліб, попередньо замочений у воді або молоці, дрібно нарізану пасеровану цибулю, часник і ще раз пропустити крізь м'ясорубку. У фарш додати розм'якшений маргарин, сирі яйця, сіль, мелений перець і все ретельно перемішати.

Підготовлені куски шкіри наповнити фаршем. У сотейник, змащений жиром, укласти шарами овочі і рибу, залити бульйоном або водою так,щоб риба була покрита на 1/3, закрити кришкою і тушкувати на плиті при слабкому кипінні 45—60 хв.

Подаючи на стіл, на порціонне блюдо або малу тарілку покласти відварну кар топлю, поряд — порціонний кусок риби, прикрасити зеленню, полити соусом

Крученики з судака

Судак—114, масло топлене 10, пшеничний хліб—15, яйця— 1/4 шт , борошно пшеничне — 6, цибуля ріпчаста — 10, томатне пюре — 10, петрушка — 10, морква — 10, перець — 0,02, картопля — 215, масло вершкове — 5. Вихід — 280.

Рибу розібрати на чисте філе, нарізати широкими кусками по 2 шт. на порцію, злегка відбити сікачем. Малі куски риби, що залишилися, посікти ножем або подрібнити на м'ясорубці з додаванням замоченого пшеничного хліба. В масу додати пасеровану дрібно нарізану цибулю, сирі яйця, масло, сіль, перець і добре перемішати.

На підготовлені куски риби покласти фарш, загорнути у вигляді трубочок, запанірувати в борошні і обсмажити на маслі. Потім крученики скласти у сотейник, залити рибним бульйоном, додати злегка зпасерований томат, дрібно нарізані цибулю, моркву, петрушку і тушкувати до готовності.

Подавати крученики з відварною картоплею, полити соусом, який утворився при тушкуванні, посипати зеленню.

New Hunter 6м с/к

Удилище New Hunter 6м с кольцами (2505080)
NEW HUNTER сочетает в себе хорошие качества доступного и качественного удилища: легкое, жесткое. Выполненное из композитного материала. Хороший выбор как для начинающих так и для продвинутых рыболовов. Очень прочное удилище, подходит для крупной рыбы.
Удилища с кольцами для рыбалки на дальний заброс, ставятся безынерционные катушки, либо маленькие проводочные.

Материал — композит
Длина — 6м
Кол-во колен — 6
Дл. в сборе — 116см
Вес — 310гр
Кастинг — 10-30гр
Артикул — 2505080
Информация для заказа
Цена: 320 грн./шт.

Советы бывалых!

1. Собираясь на рыбалку, не стоит копать червей и тем более, покупать в магазине. Всё равно вы их забудете дома. Гораздо лучше потом побегать по берегу и поклянчить наживку у соседей.
2. Прибыв на место, первым делом займитесь прикормкой - съешьте все бутерброды и пирожки, что взяли с собой.
3. Сделайте прикорму для рыбы – размешайте в ведре сухую смесь, зачерпните воды, добавьте, тщательно перемешайте.
4. Выловите мобильник из воды, куда он упал, когда вы набирали воду. Снимите с него аккумулятор и положите всё на солнышко сушиться.
5. Пока прикормка доходит, оборудуйте место так, что б было максимально неудобно. Поставьте стойки для фидера, платформу или стульчик, разложите подсак.
6. Закормите выбранную точку при помощи рогатки.
7. Соберите фидер, поставьте катушку, привяжите кормушку.
8. Оторвите кормушку, проденьте леску через кольца и снова привяжите.
9. Наполните кормушку прикормкой.
10. Отцепите крючок от штанов.
11. Сделайте заброс, убедитесь, что до прикормленного места вы не добрасываете.
12. Привяжите кормушку потяжелее, сделайте заброс максимальной силы.
13. Привяжите новую кормушку и вызовите скорую для рыболова на том берегу. Забросьте.
14. Вспомните, что забыли привязать крючок, привяжите.
15. Отцепите крючок от штанов.
16. Сделайте заброс.
17. Снимите оснастку с дерева.
18. Отцепите крючок от штанов.
19. Сойдите с коробочки для насадки, на которую вы наступили.
20. Соберите то, что осталось.
21. Сделайте заброс.
22. Распутайте захлестнувшуюся за тюльпан плетёнку, привяжите новую кормушку, замените поломанную вершинку.
23. Отцепите крючок от штанов.
24. Увернитесь от летящей с того берега кормушки. Найдите её, она вам ещё пригодится.
25. Отцепите крючок от штанов.
26. Да снимите вы нахрен эти штаны!!!!
27. Аккуратно извлеките из ноги впившийся крючок, обработайте рану йодом.
28. Оденьте штаны.
29. Сойдите с фидера, на который вы наступили, пока одевали штаны.
30. Выкиньте всю прикормку и собирайтесь домой. Здесь больше делать нечего.
31. Вернитесь назад, чтобы убедиться, что оставленного на просушку мобильника и забытых стоек уже нет.
32. По дороге домой подсчитайте убытки.
33. Найдите того, кто посоветовал вам ловить на фидер, и набейте ему морду.
34. Зайдите в магазин и купите рыбы.

Сбирулино (Бомбарда)

Сбирулино (Бомбарда)

История

Сбирулино – один из самых молодых рыболовных стилей, появился он в ХХ веке в солнечной Италии. Первые поклонники сбирулино ловили этой снастью исключительно форель, но потом, осознав возможности этого замечательного изобретения, расширили круг своих интересов. В Россию новая снасть попала лет 10 назад, причем более известна была под названием бомбарда. Кстати, разницы между этими терминами нет – изобретатели-итальянцы употребляют их как полные синонимы. Сегодня сбирулино-бомбарда уже хорошо знакома большинству рыболовов, но до бомбардного бума, который переживает Италия и Германия, нам еще очень далеко.

Применение

В первую очередь название сбирулино относится к специальному тяжелому поплавку. Поплавок-бомбарда позволяет забрасывать почти ничего не весящие приманки на 40-50 метров. По сути снасть сбирулино – это сплав спиннинга и нахлыста: от спиннинга взят принцип заброса с помощью катушки и тяжелой приманки (в данном случае – тяжелого поплавка), а от нахлыста – использование самых легких приманок, в том числе нахлыстовых мушек. На сегодняшний день словом сбирулино называют не только тяжелый поплавок, но и специальные бомбардные удилища.

Ловить на сбирулино можно фактически любую рыбу, ведь при желании на 50 метров можно забросить и шарик из хлебного мякиша. Но в первую очередь бомбардой ловят острожных лососевых рыб – форель и хариуса, а также более привычных рыболову средней полосы голавля и жереха.

Элементы снасти

Сегодня бомбарда полностью оформилась как отдельная снасть. Состоит она из удилища с пропускными кольцами, катушки, лески, тяжелого поплавка-сбирулино, иногда дополнительно грузила, поводка, крючка и приманки. Купить сбирулино можно в любом крупном рыболовном магазине.

Удилище

Бомбардное удилище длиннее спиннингового – от 3 до 4.5 метров, при этом намного мягче и легче его. Тонкая и очень гибкая вершинка помогает мгновенно определять поклевку даже острожной и нерешительной рыбы. Если работать с таким длинным удилищем рыболову неудобно (например, при ловле из-под нависающих ветвей), можно с успехом использовать и обычную спиннинговую «палку».

Катушка

Специализированных катушек для сбирулино не требуется, хорошая безынерционная катушка отлично подойдет для этой изящной снасти.

Леска

Любители сбирулино ловят достаточно осторожную рыбу, поэтому лучше использовать максимально незаметную, прозрачную леску. Легко гнущееся удилище амортизирует почти все рывки рыбы, поэтому серьезных нагрузок леска испытывать не должна. Тем не менее, в местах, где возможна поимка по-настоящему весомых трофеев, стоит позаботиться и о прочности лески. Охотясь на щуку, не стоит забывать о поводке.

Поплавок-бомбарда

Тяжелые поплавки бывают трех основных типов: плавающие, медленно тонущие и быстро тонущие. Применяются они для ловли в разных слоях воды. Например, форель и голавль в основном охотятся поверху, а судак скорее возьмет приманку на глубине.

Грузила

Грузила при ужении на сбирулино используются для дополнительного заглубления приманки, например, при облавливании омута или при проводке у самого дна.

Крючок и приманка

Бомбардой можно ловить как на искусственную приманку, так и на естественную насадку. Для естественных насадок (насекомых и их личинок, теста) чаще всего используются одинарные крючки. Искусственные приманки же могут быть снабжены крючками любого типа. Поклонникам бомбарды доступны практически все приманки из арсенала нахлыстовиков и спиннингистов: вращалки, колебалки, джиг-головки, твистеры, воблеры, попперы, сухие и мокрые мушки, нимфы и стримеры. Это дает рыболову огромные возможности: даже в самое неблагоприятное время он редко уйдет без улова.

Гумор в гумових чоботях!

  • 03.04.11, 17:57

ИЩУ спутницу жизни! Она должна иметь моторную ЛОДКУ, уметь копать ЧЕРВЕЙ и чистить РЫБУ. Фотография ЛОДКИ - обязательна!

                                                          podmig

Способ поймать рыбу: Взять сухарь, войти в воду, снять трусы, заткнуть сухарь в задницу. Когда рыба подплывет и начнет есть сухарь, быстро-быстро надеть трусы и быстро-быстро бежать на берег.

                                                             lol

Рыбалка олимпийский вид спорта! Если бы спортивной рыбалке присвоили статус олимпийского вида спорта, то это был бы единственный вид, который бы присутствовал и в зимних и в летних играх.

                                                                smeh

Встречает лещ ерша. - Как дела пучеглазая колючка? - спрашивает лещ. - Да отлично, только что червей классных наелся. - И где ж тебе так фартануло? - Да за кустами сидит с удочкой, полный лапоть. Вот у него и оторвался. - Ну, спасибо, поплыву, тоже рубану. Уплыл лещ, а ерш ему вслед так тихонько: - Давай, давай, посмотрим, как тебя из лодки три раза выбрасывать будут. ***** Встречаются два друга-рыболова: - Какрыбалка, как дела? - Да вот, не знаю, что жене подарить... Завтра у нее день рождения, а я на рыбалку собрался! - А что думать, ты домой трезвым приди - лучший подарок! - Думаешь? У нее ж ведь не круглая дата! ***** Плывет жаба, видит, карась плещется. То одним боком вывернется, то другим, выпрыгнет, пузыри пустит, вообщем, "колбасит" его по полной программе. Жаба говорит ему: - Карась, ты что тут делаешь? - Как что, рыбаков жду! - Это розыгрыш? Тебе жить надоело? - Да нет, просто мы с крокодилом на охоте: я приманка, а он в камышах спрятался...sila

Увага!!! НЕРЕСТ !!!

  • 27.03.11, 19:39
Н А К А З
15 березня 2011 року м. Львів № 11

Про встановлення
весняно-літньої заборони
на лов риби, інших водних живих ресурсів
у рибогосподарських водних об'єктах
Львівської області у 2011 році

Керуючись Постановою КМУ від 28.09.96р. № 1192 „Про затвердження тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства, п.п.8.1,8.2,8.3 „Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України", затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.99р. № 33, зареєстрованим в Мін'юсті 25 травня 1999р. за №326/3619, п.п. 4.4, 4.14.3, 5.3 „Правил любительського і спортивного рибальства", затверджених наказом Держкомрибгоспу від 15.02.99р. № 19, зареєстрованих в Мін'юсті 28 квітня 1999р. за №269/3562, на підставі рекомендацій наукових установ, з метою охорони відтворення водних живих ресурсів,


Н А К А З У Ю:

1. Оголосити квітень, травень, червень цього року місяцями охорони нерестуючої риби.



2. На території Львівської області в цей період заборонити будь-яке рибальство, добування водних живих ресурсів у такі терміни:
- в басейні р. Дністер з 1 квітня по 10 червня;
- в басейнах рік Західний Буг, Прип'ять, Вісла з 1 квітня по 20 травня;
-у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня по 10 червня;
- в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 30 червня;



3. Як виняток, дозволити любительське рибальство:
3.1 р. Дністер – на лівому березі в межах міста Самбір.
3.2 р. Дністер – від місця колишньої поромної переправи біля с. Млиниська до мосту у м. Журавно (Жидачівській район).
3.3 р. Стрий – на лівому березі в межах м. Стрий.
3.4 р. Опір – в межах м. Сколе.
3.5 р. Західний Буг – з обох берегів від межі с. Стриганка до межі с. Городок, від межі м. Червонограда до межі с. Конотопи, від с. Ульвівок до межі с.Пісочне (Сокальський район).
3.6 Водосховище „Добротвір" - на лівому березі за течією р. Західний Буг від 500 метрової зони скидного каналу до 500 метрової зони греблі Добротвірської ТЕС.
3.7 Водосховище „Завадівське" - вздовж бетонної дамби.
3.8 Водосховище „Оселя" - вздовж бетонної дамби.
3.9 Водосховище „Терновиця" – вздовж бетонної дамби та по 200 м по обидві сторони.
3.10 Водосховище „Прилбичі" - вздовж бетонної дамби та по 100 м з обох сторін.
3.11 Водосховище «Віжомля» - вздовж берегової зони від с. Віжомля.
3.12 Водосховище „Гамаліївка" - по береговій лінії від с. Запитів, за винятком незабетонованого берега з боку впадіння р. Яричівка і зони гідротехнічних споруд ТЕЦ-2.



4. У водоймах, що закріплені за районними, міськими колективами обласної ради УТМР, ЛОТМіР „Лісівник", ТВМіР Західного регіону України, ТМіР «Крижень» дозволити любительське рибальство на спеціально відведених поза нерестових ділянках, які погоджені з Львівдержрибоохороною.



5. У всіх інших водоймах не перелічених в даному наказі – будь – яке рибальство заборонено.



6. Вилов риби в нерестовий період дозволити всім громадянам однією вудкою з одним гачком та спінінгом і тільки з берега у спеціально відведених ділянках згідно пунктів 3,4 цього наказу.



7. Протягом нерестового періоду заборонити проводити у рибогосподарських водних об'єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, а також заборонити пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів та у випадку надзвичайної потреби.



8. Інспекторському складу, іхтіологічній групі довести до відома обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій та оповістити через засоби масової інформації населення, зацікавлені установи, підприємства та організації про встановлення термінів весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних живих ресурсів та проведення трьох місячника з їх охорони.



9. Заступнику начальника Львівдержрибоохорони (Корбяк М.А.) забезпечити контроль за організацією та проведенням заходів з охорони відтворення водних живих ресурсів у весняно-літній період.



10. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Відкриття сезону відкритої води!!!

  • 25.03.11, 10:01
Завтра їду на рибалку!!!ura dance car beer2 tost crazy