хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Озброєні люди захопили 2 тепловози

На Полтавщині невідомі скоїли розбійний збройний напад на машиністів тепловозів Полтавської філії ВАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ". Як повідомила прес-служба МТЗУ, у п'ятницю о 16 год. під час проведення маневрових робіт на коліях Полтавської та Карлівської дільниць невстановлені особи, погрожуючи зброєю, примусили машиністів залишити свої робочі місця. Нападники захопили два тепловози ТГМ-4, мотивуючи тим, що ці тепловози нібито є власністю ТОВ “Величко” і були придбані на біржових торгах 12 серпня цього року. Зловмисники вивезли тепловози і, щоб унеможливити їх повернення, розібрали декілька метрів колії, а також зняли окремі вузли та агрегати з тепловозів.

Внаслідок скоєних злочинних дій було паралізовано роботу Полтавської філії по обслуговуванню клієнтів щодо подавання та забирання вагонів, порушено єдиний технологічний процес Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці та Полтавської філії, завдано значної моральної шкоди працівникам філії.

Керівництво ВАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” звернулось до прокуратури, органів внутрішніх справ і Служби безпеки України. Один із захоплених тепловозів за постановою Міжрайонної транспортної прокуратури повернуто до Полтавської філії, другий - після відновлення розібраних колій - повернуто 22 жовтня, о 16:30. Товариство підраховує завдані збитки.

Наголошуємо, що засновником та єдиним акціонером ВАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” є держава в особі Міністерства транспорту та зв’язку України, тобто 100% акцій підприємства належать державі та згідно із Законом України “Про управління об’єктами державної власності” (ч. 9, ст. 11) товариство не підлягає приватизації: не можуть вчинятися дії стосовно майна, переданого до статутного фонду, наслідком яких може бути відчуження майна. Тому будь-які дії стосовно розпорядження майном ВАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту”, і зазначених тепловозів зокрема, які входять до статутного фонду, є незаконними.

Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський звернувся до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ з проханням особисто втрутитися у вирішення ситуації з розбою та захоплення рухомого складу відповідно до Кримінально-процесуального кодексу. Адже ці злочинні дії, спрямовані проти інтересів держави та життя і здоров’я працівників Полтавської філії ВАТ “Київ-Дніпровське МППЗТ”, містять в собі не тільки ознаки кримінальних злочинів, передбачених ст.187 та ст. 278 Кримінального Кодексу України, а й рейдерських дій.  

Довідка: ВАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” створене відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 30 жовтня 2001 року №746 шляхом перетворення міждержавного підприємства “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” у відкрите акціонерне товариство. Засновником та єдиним акціонером Товариство є держава в особі Міністерства транспорту та зв’язку. 26 квітня 2006 року наказом Мінтрансзв’язку №396 було проведено реорганізацію відкритих акціонерних товариств-підприємств промислового залізничного транспорту шляхом приєднання до ВАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” та створення на їх базі відокремлених структурних підрозділів (філій). Серед підприємств, що реорганізовувались, було ВАТ  “Полтавське МППЗТ”, створене відповідно до наказу Мінтрансзв’язку від 31 липня 2001 року №503 шляхом перетворення Полтавського міжгалузевого підприємства промислового залізничного транспорту. Відповідно до акту від 17 липня 2006 року, який затверджений Мінтрансзв’язку від 31 липня 2006 року №806, усе майно, права та обов’язки ВАТ  “Полтавське МППЗТ” передано до статутного фонду ВАТ “Київ-Дніпровське МППЗТ”. Актом приймання-передачі майнових прав від 17 липня 2006 року, затвердженим наказом ВАТ “Київ-Дніпровське МППЗТ” від 17 липня 2006 року №291 вищезазначені майно та майнові права закріплені за Полтавською філією.

ІА "Новини Полтавщини".
7

Коментарі

123.10.08, 10:17

потяг захоплено! ми терористи! летим в ізраїль!!

    223.10.08, 10:19Відповідь на 1 від gam-ua

    "смішно"...

      Гість: V-K

      323.10.08, 10:28

      бугага... тільки в ізраїль і баста!

        Гість: RALF007

        423.10.08, 10:40

        дор-ДОМ!

          523.10.08, 11:15Відповідь на 2 від Тарас Токар

          отож, "смішно". бібліотеки шкода, що наші діти бачать. а мо таким чином можна виховати патріотів – людей яких невлаштовуватиме такий перебіг подій і які будуть боротися за свої права як громадяни незалежної україни. понесло...