Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Мрії збуваються?

  • 30.12.07, 20:12
Дивлюсь фільм «Идеальная жена». Досить примітивний сюжет – чоловік невдоволений тим, що його дружина і на роботі зірок з неба не хватає, і вдома їсти немає чого, і у ліжку в неї постійно болить голова. І от напередодні дня всіх закоханих стається чудо і замість однієї дружини отримує три – бізнес-вумен, домогосподарку плюс «ліжковий» варіант. А далі все як співав Нікулін: «Сколько жен – столько бед, ах спаси Аллах!!!». Фактично весь фільм є не дуже вдалою ілюстрацією до бородатого анекдоту:
- Я собі хочу завести красиву, розумну і добру дружину…
- Ну, і як ти збираєшся давати раду всім трьом одночасно?

Але фільм в черговий раз повернув мене до думки, яка напередодні Нового Року має особливе значення – про загадування бажань. Адже головний герой фільму, хоч і зрозумів в результаті, що йому потрібне зовсім інше отримав саме те, чого бажав. Хотів ділову дружину – отримав. Але така дружина думає лише про роботу, часто зустрічається з успішними чоловіками, набуває звичку командувати і у своєму кар’єрному зростанні може обійти і його самого. Хотів домогосподарку? Отримав. Але ще вона дивиться всі серіали підряд, постійно слідкує, щоб чоловік мив руки перед їжею, ходив лише у чистому, а коли той повертається з роботи, то «сідає поряд і щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече, щебече… скотина…» ((с) анекдот), причому на тему тих же серіалів і в кого з сусідів що трапилось.

Тобто мрії-то збуваються, але що з ними далі робити? Збулась мрія про високооплачувану роботу – отримав у додаток постійне нервове перенапруження, недосипання і відсутність часу на особисте життя. Знайшов свою другу половинку? Ми всі не ідеальні і тепер ти в цьому в черговий раз переконаєшся… Мріяла про гучне весілля з пишною сукнею і величезним букетом троянд? Ну от отримала… а що тепер робити в бувшим нареченим, який тепер, як не крути, твій чоловік??? Коли ми мріємо, то уявляємо «як би було добре, якщо…», але забуваємо домалювати картину до реальності і додати в неї менш приємні, але такі життєві подробиці…

Скажу навіть більше – мрії збуваються значно частіше, ніж це вважається. Просто у більшості випадків ми не розуміємо, що те, що з нами сталось – це і є здійснення наших мрій. Так - нудна (хочу, щоб в мене на роботі було багато вільного часу) мало оплачувана (і щоб на мене не валили всю відповідальність) робота і навіть влада (хочу, щоб ще підвищили стипендію у два рази) це може бути просто зворотній бік наших непродуманих бажань.
А від здійснення деяких мрій ми просто відмовляємось, не зумівши їх упізнати. Відмовився йти знайомитись з дівчиною, яка не вилазить з бібліотек і не дуже приваблива? А вона могла бути красивою і веселою, просто під час сесії змучена постійним недосипом і не нафарбована. Не захотів купувати лотерейний білет? А як раз в ньому і ховався джек-пот.


Прошу зрозуміти мене правильно – я зовсім не хочу сказати, що мріяти не потрібно, швидше рівно навпаки – це просто необхідно (інакше можна просто з’їхати з глузду). Але давайте мріяти і загадувати бажання думаючи.
1

Коментарі