Рецепти консервування: як варити варення з суниці
- 14.05.14, 14:12
Плоди суниці лісової яскраво- малинові ,
солодкі й ароматні . Ягоди містять 4,5-10 відсотків Сахаров , 0,8-1,6 –
органічних кислот , 0,9-1,2 – азотистих речовин , вітаміну С – 50-80 мг
на 100 г ягідної маси , дубильні речовини , ефірні масла ,
мікроелементи , а також фітонциди.
Суницю застосовують як легкий сечогінний засіб , для поліпшення роботи серця , при захворюваннях порожнини рота і горла.
З ягід суниці лісової можна приготувати варення , компоти , можна її законсервувати .
Суничне ВАРЕННЯ
Ягоди , зібрані в той же день , перебрати , покласти в таз , пересипаючи
пошарово цукром , залишити на 8-10 годин , потім варити до готовності.
Під час варіння чергувати нагрівання з охолодженням : нагріти ягоди до
кипіння , потім зняти з вогню на 15-20 хвилин, знову нагріти до кипіння ,
кип’ятити кілька хвилин – і так кілька разів , до готовності. Суничне варення
легко зацукровується . Щоб уникнути цього до нього незадовго до кінця
варіння додають лимонну кислоту. Остигле варення розкласти в ретельно
вимиті і висушені банки.
На 1 кг ягід: 1,2-1,5 кг цукру , 1-2 г лимонної кислоти.
Коментарі
анонім
114.05.14, 16:10
На 1.5 кг ягід суниці додайте малесенького, дрібно порізаного, (разом з гарно вимитою шкіркою) лимончика.
Все решта по рецепту. А юшечка ж яка смачна! До закатки майже ніколи не "жоживає". У хаті 8 внучат
анонім
214.05.14, 16:11Відповідь на 1 від анонім
НЕ ДОЖИВАЄ. Прошу вибачення.