Бельгія - Англія! Очікування і реальність.

  • 14.07.18, 17:12
Бельгія і Англія - реальність?!
Почнемо зі складів команд. Адже очікування не співпали з реальністю.
Розстановка гравців виявилася передбачуваною. 3-4-3 у Бельгії і 3-5-2 у Англії. Але разом з тим на нас чекали перестановки у складі збірної Англії. На місце травмованого Уокера вийшов Джонс, який ще не виходив на цьому ЧС. У центрі замість очікуваних Янга-Лінгарда-Хендерсона-Александра-Арнольда-Аллі вийшли  Тріп*єр-Лофтус-Чік-Дайер-Делф-Роуз. Єдине спільне, що в складі вийшов гравець з подвійним прізвищем) Про що це говорить? Про час для гравців, які мало грали? Про втому основних виконавців? Адже Англія мала на день менше, ніж Бельгія на відновлення. Можливо і перше і друге одночасно. В атаці знову ж таки Кейн і Стерлінг.
Бельгія вийшла в оптимальному складі. Єдиною заміною виявився Тілеманс, який вийшов замість Фелаїні. Можливо теж річ у втомі.
Що ж до основних подій матчу. Однією з перших своїх атак Бельгія забила. Прийнявши м*яч у центрі поля Лукаку розігнав атаку, пасом через Шадлі, той в свою чергу простріл і пас замкнув не хто інший,як Міньє. Гол вже на 4 хвилині матчу. Ось кого не вистачало Бельгії у грі проти Франції. Після такого початку всі очікували перестрілки між командами. Але після голу Бельгії Англія зменшила оберти і почала грати другим номером, без особливого ризику. Хоча з початку матчу Англія включала високий пресинг.
Хвилині до 30 гра заспокоїлася. Бельгія прогнозовано почала грати першим номером, а Англія чекати свого шансу на контратаках.
На 39 хвилині у одній із атак Бельгії ушкодження отримав Шадлі,якого вимушено замінив Вермален. І навіть можливо, що після цієї заміни розстановка команди змінилася на 4-3-3. 
Гра рівна. Хоча я б віддав перевагу по грі Бельгії. По ударах 7-6. В ствір воріт 2-3 на користь Англії. Але з двох ударів один у Бельгії закінчився голом. Що говорить про ефективність перших.
Другий тайм. 
Одразу заміни у складі Англії. Лінгард і Рашфорд замість відповідно Роуза і Стерлінга, які особливо нічим не запам*яталися. Бельгія без замін.
Англія почала активніше. Англія проводить позиційні атаки, Бельгія на контрвипадах. Перша жовта картка в матчі - Стоунз за зрив атаки на Азарі. 51 хвилина матчу. 
Другий шанс у Кейна і другий шанс у Лукаку. Хто ж таки заб*є? 
Заміни Англії додати руху збірній. Фланги запрацювали активніше. Заміна у складі Бельгії - Лукаку йде, на полі з*являється Мертенс. Англія шукатиме передачами Кейна, а Бельгія гратиме за рахунок швидкого виходу в атаку. 
Цікавий розіграш стандартів у Англії. Спочатку "паровозік", потім гравці розбігаються в різні сторони. Награна комбінація і одразу ж після цього швидка атака Бельгії, буквально за декілька секунд. Але невеличке непорозуміння між Де Брюйне і Мертенсом.
Чудо-спасіння після виходу один-в-один Даєра. Куртуа відіграний, але на лінії ворот команду спасає Алдервейрельд. Можливо один із ключових епізодів матчу. Англія піджимає, але Бельгія готова до такого розвитку подій. Цікава атака Бельгії, але Мертенс не зовсім ввійшов у гру. Магуайр отримав жовту за неспортивну поведінку. Заміна Тілеманса на Дембеле. Контрвипад Бельгії, м*який закид на Міньє, потужний удар і сейв Пікфорда. Все йде до впевнеї перемоги Бельгії і завоюванню нею бронзових медалей. Вперше в своїй історії! Одразу після цих слів - Бельгія забиває. Де Брюйне віддає, Джонс не встигає і Азар на 82 хвилині робить рахунок 2-0. Все. Крапка. Збільшується число гравців Тотенхему. Замість Лофтус-Чіка виходить Аллі.  
Підіб*ємо підсумки. Кейн - кращий бомбардир Чемпіонату світу з 6 голами. Англія - четверта. Бельгія - бронзовий чемпіон світу. Спасибі Англія. Спасибі Бельгія. Спасибі за красивий футбол.    

Прев*ю Бельгія - Англія! Матч за бронзу.

  • 14.07.18, 15:01
Битва за бронзу чи товариський матч із підвищеною відповідальністю?! 
Чого чекати від матчу за бронзу Чемпіонату світу з футболу - 2018? Битву за честь і бронзові медалі? Чи гру напіврезервними складами і час для гри тих гравців, що ще не зіграли?
Ці і багато інших питань виникають сьогодні перед грою Бельгії і Англії. У світі цих подій виникає в пам*яті матч тоді ще групового раунду цього ж Чемпіонату світу між цими командами. Матч не був видовищний і складалося враження, що команди грали максимум на нічию, а перемога не була потрібна ні одній, ні іншій. Чим замам*ятався той матч? Голом-красенем Янузая, який поповнить хід-парад кращих голів ЧС, виходом після тривалого відновлення Компані. І більше нічим. Бельгія прогнозовано виграла і вийшла з групи з першого місця.
Давайте пофантазуємо, що нас чекатиме сьогодні. Почнемо з прогнозу складів команди, де на нас можуть чекати сюрпризи.   Почнемо зі складу Бельгії. Місце в воротах займе незмінний Тібо Куртуа. Чекати на сюрприз у вигляді Міньйоле не приходиться, адже він ще не виходив на цьому ЧС, та й в клубі Юрген Клоп йому перестав довіряти. Що ж до захисту то тут можуть бути перебудови. В матчі проти Англії виходили Боята, Дендокер, Вермален. У матчі проти Франції це місце займали Алдервейрельд, Компані і Вертонген. При чому у матчі проти Англії замість Вермалена вперше і з*явився Компані після тривалої паузи і в матчах плей-офф був беззмінний. Робимо висновок, що місце Компані не підлягає сумніву. На початку чемпіонату добре себе зарекомендував Боята. Тому можливо він з*явиться сьогодні в складі. Хоча навряд чи в основному, хіба що на заміну. Тому захист виглідатиме так Алдервейрельд, Компані, Вертонген(Боята). Півзахист. Місце Де Брюйне не піддається сумніву. Так само, як і Вітцеля. Дискваліфікацію відбув Міньє, який вийде в стартовому складі, замінивши Дембеле,який особливо нічим не запам*ятався у матчі з Францією. Корисним у грі проти Англії буде і Фелаїні. Не виключаю вихід в старті Шадлі.Тоді Де Брюйне переміститься вище і буде грати в нападі з Азаром і Лукаку. Прогнозую склад Бельгії такий, яким вони грали проти Бразилії. На заміну можуть з*явитися Мертенс, Батшуайї, Караско. Хоча не виключено побачити їх і з перших хвилин.
Що ж до складу Англії. Місце в воротах займе незмінний Пікфорд, В обороні зіграють Стоунз, Магуайр сто відсотків, а от хто вийде третім під сумнівом. Уокер отримав невеличке ушкодження, його місце може зайняти Кейхіл, який якраз і грав проти Бельгії на груповому етапі, так само на цю позицію може опуститися Делф, який щоправда виходив проти Швеції замість Аллі. У півзахисті варто очікувати Аллі, Хендерсона, Лінгарда, Янга. Залишається питання хто займе місце отримавшого ушкодження Тріп*є? Тут варто очікувати вихід Александра-Арнольда, який непогано себе проявив в Ліверпулі і виходив на цю позицію у попередній зустрічі цих команд. Також можлива заміна Хендерсона на Дайєра, але в цьому випадку більш вірогідний вихід на заміну, аніж зі стартових хвилин. В нападі зіграє Кейн, а пару йому складе Стерлінг, хоча вболівальники вже давно очікують виходу в старті Рашфорда. Але Саутгейт все  ж довіряє місце в старті першому. На заміну можуть з*явитися Дайер, Делф, Рашфорд і Варді. Рашфорд і Варді більшою мірою.
Що ж до розстановки гравців на полі, то тут варто очікувати 3-4-3 у Бельгії і 3-5-2 у Англії, хоча Бельгія теж може перейти на 3-5-2, якщо Де Брюйне гратиме нижче. Цікавий факт, що у фіналі гратимуть команди із 4 захисниками, так би мовити по "старій" схемі, а модна і сучасна розстановка захисників(3) претендує лише на бронзові медалі. То ж яка схема сучасна це ще те питання?!
Одним із питань гри є чи залишиться Кейн кращим бомбардиром ЧС? Для цього йому потрібно або ж забити самому і довести лік м*ячів до 7 і більше, або ж щоб Лукаку не забив 2 і більше м*яча, в що віриться з "трудом". Тож більш ймовірно, що Кейн вже є володарем Золотої бутси ЧС. А от Лукаку теоретично ще можуть обійти і Мбапе і Грізман. Відповідно у Лукаку - 4, у Мбапе і Грізмана по 3. 
Варто очікувати прагматичного футболу і повторення поєдинку групового етапу чи відкритого і супергольового матчу-феєрії? Питання залишається відкритим.