хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Знову про кіно

  • 09.10.08, 09:50

Колись я вже друкувала цю статтю, та видалила її. Проте тема статті залишається актуальною  сьогодні.

Найбільше мене дивує те, що в телевізійному ефірі час від часу з*являються фільми, які рекламують на повен голос як українські, переважно, фільми Оксани Байрак. Тільки не подумайте, що я маю щось проти пані Байрак, зовсім ні, мені навіть подобається, що вона щораз знаходить гроші на постановки, і завдяки її потугам наше кіно ще жевріє… Хоча українськими їх не можна назвати, навіть мова їхня не совсєм українська . Зараз я говорю навіть не про мову тих фільмів, хочу звернути увагу на тему тих стрічок… Якісь надумані мелодрами, або багатозначні спекуляції (фільм “Аврора”), якісь пустопорожні багатозначності, відголоски замераканізвоаного російського супермена (зазвичай, Олександра Дьяченка) та якісь соплі-моплі…

Де поділось справжнє українське кіно? Адже попри “Буржуя” А. Матешко та “ Женской интуиции” О. Байрак за часів української незалежності були зняті такі фільми, як “Мамай” О. Саніна, “Молитва за гетьмана Мазепу” Ю. Іллєнка. Де можа побачити ці фільми? Ні в кінотеатрі, ні на телевізійному екрані їх не побачиш. Щоправда, зараз Перший національний телеканал демонструє до 80- річчя студії ім. О. Довженка ретроспективу фільмів цієї студіі.

Я навіть подивилася “Сон” В. Денисенка, “Ярослав Мудрий” Г. Кохана, “Мавку” Ю. Іллєнка. Правда, фільми демонструвалися російською мовою. Не зрозуміло чому, чи щоб общєпонятно било”, чи просто на УТ-1 не було україномовних копій, чи щоб уже вкрай здискредитувати те українське кіно (мовляв, нема у вас-нас ніякого кіна), не знаю, але дуже смішно було дивитися “Мавку” російською…

Ще один аспект розвитку нашого кінематографа - оце вихідними випадково подивилася передачу про кіно на УТ-1, яку веде п. Неретін. Там йшлося про нового героя українського кіно, яким він має бути, на погляд сучасних режисерів… Я також подумала, який же він, той український кіногерой, які ідеї має уособлювати в собі, що показувати, до чого закликати? Я вирішила, що той новий герой має бути, однозначно, не шаблонний вишиванок, забитий горем і налогами селюк або його подруга - дівчина-краса, заплетена у вінок, коса… Адже забувають наші сучасники про те, що культура наша давно вже перейшла із сіл у міста, тому має відображати, спотворену цим містом, особистість, та й село давно вже не шароварне… а скорше, занедбане, скалічене, спите та понівечене…

А що скажете ви, читачі нашого співтовариства, який він - НОВИЙ ГЕРОЙ УКРАЇНСЬКОГО ЕКРАНА, яким би ви хотіли його бачити, на якого його ви б пішли у кінотеатр подивитися???? Га????

5

Коментарі

19.10.08, 10:03

податок (укр) - налог (рос)

..екранУ

Фільми шукай в е-мулі або в торентах. Мо й пощастить...

    29.10.08, 10:28Відповідь на 1 від Warge

    А яким має бути сучасний герой українського кіно, на ваш погляд?

      Гість: братЧортомлик

      39.10.08, 10:45

      хотілося щоб новий герої був позбален пафосу як приклад кіно Братів КОЕНІВ

        49.10.08, 11:04Відповідь на 3 від Гість: братЧортомлик

        я також проти пафосу але що тому герою українському має бути притаманне

          59.10.08, 15:48Відповідь на 4 від TatianaR

          сильний, сучасний та розумний.
          не дає хабара, а дає по морді чиновнику.
          не краде, та не дає красти іншим.
          який не відступається від слова сказаного.

          народився на Сході, навчався на Заході (України), працює в Києві.
          Образу країни, мови, історії – сприймає як особисту і адекватно реагує.
          щось таке….

            69.10.08, 15:55Відповідь на 5 від Plast

            Питання на "засипку" - В житті Ви бачили такого героя? І друге, не менш важливе запитання - хто його, на Вашу думку міг би зіграти?

              79.10.08, 16:13Відповідь на 6 від TatianaR

              Питання на "засипку" - В житті Ви бачили такого героя? І друге, не менш важливе запитання - хто його, на Вашу думку міг би зіграти?1. ТАК!
              2. Сашко Положинський, Андрій Середа. ці точно. а можна і менш публічних знайти

                89.10.08, 16:22Відповідь на 7 від Plast

                Я, на жаль, таких відверто плакатних героїв ніколи не зустрічала... а актори - дуже полярного діапазону... Хоча... цікаві, я погоджуюсь, звичайно... Дякую... А де ж той хлопець працює?... Чим займається? Цікаво...

                  99.10.08, 16:34Відповідь на 8 від TatianaR

                  працює на ТВ, або в рекламі. професія творча. відпочиває активно. ходить в Карпати, творить Україну навколо себе. займається практичною українізацією.
                  будемо писати сценарій?

                    109.10.08, 16:49Відповідь на 9 від Plast

                    не знаю... бо багато людей на телебаченні, надто українському, тих, кого знаю я, не є такими, радше, навпаки... їхня історія не така прямолінійна, вчились вони,звичайно, не на заході, а у Києві (рідше, у Москві)... інших телевузів чи кіновузів у нас немає ( а про написання сценарію я "за", у мене давно на думці - створити щось на сучасному грунті, та я, чесно кажучи, не люблю шаблонності)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна