хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Задіяно "сірі" станції для передачі смс, будьте уважними

  • 21.01.14, 13:46
Навіть якщо SMS з вашого номера — це не обов'язково SMS з вашого телефону. Поради від Gennadiy Kornev друзі, просте правило інформаційної безпеки: вимикайте передачу мобільних даних та Wi-Fi на своєму смартфоні тоді, коли у них немає потреби. Також це зекономить Вам батарею. За неофіційною інформацією: по всьому периметру Майдану діють сірі базові станції, які незаконно перехоплюють сигнал абонентських пристроїв усіх трьох основних операторів. Діє дуже просто: передатчик телефона налаштований так, аби підключатись до станції з найкращим сигналом. Сигнал сірих станцій у десятки разів перевищує стандартний. Також попередьте близьких: навіть якщо SMS з вашого номера — це не обов'язково SMS з вашого телефону. Домовтесь про кодові слова у тексті. Бдлск репост.

Мітингувальникам, які перебували у районі вулиці Грушевського в Києві, приходили  на мобільні телефони СМС-повідомлення такого змісту: "Шановний абоненте! Ви зареєстровані як учасник масових заворушень".
фото uapress.info
фото uapress.info

Скріншоти цих повідомлень розміщують користувачі соціальних мереж, повідомляє ТВі.

Водночас мобільний оператор "Київстар" на своїй сторінці у Facebook сьогодні спростував свою причетність до розсилки SMS про, начебто, "реєстрацію учасників масових заворушень".

Представництво компанії заявило, що "Київстар" дотримуються умов конфіденційності інформації про абонентів, їх номери телефонів та місце знаходження. Але компанія заявила, що знає про існування так званих "піратських" базових станцій, які дозволяють розсилати СМС та виконувати дзвінки на мобільні телефони абонентам будь-яких операторів, що знаходяться в певному районі.

Інший мобільний оператор - "МТС Україна" теж заперечив свою причетність до цієї розсилки. У компанії заявили, що розсилку було здійснено з обладнання, яке не належить оператору. Відтак "МТС Україна" шукає можливі шляхи запобігання подібних розсилок в майбутньому, йдеться на сторінці оператора у Facebook.


29

Коментарі

121.01.14, 13:59

вот их всех по телефонам и найдут

    Гість: ego39

    221.01.14, 14:22

    это называется -включать дурака. именно это МТС-КС и сделали в этом случае
    какие нахрен серые станции?
    БС находится В СЕТИ мобильного оператора, сеть отвечает и дает доступ. Сеть чужой базовой станции просто не ответит. Это ж не проводная связь, где подключил два проводка- и звони с номера!..Следовательно- БС принадлежат (идентифицируются) МТС или Киевстаром..или по каким там телефонам рассылка шла-КАК СВОИ! телефоны на Грушевского продолжают работать! другое дело что через БС операторов (белые, серые, буромалиновые) идет рассылка СМС..ну так понятно что не сами операторы это рассылают- оно им на фиг не нужно

      Гість: Pamadka*

      321.01.14, 14:24

      можна написать...любимый, жду тебя сегодня на нашем месте в 10 часов..твоя кукушечкаи все будет понятно..или это тоже считается заворушення?

        421.01.14, 14:31

        http://blog.i.ua/community/3062/1323363/ тут, власне, початок теми

          521.01.14, 16:09

          У спецслужб есть выделеная линия с каждого мобильного оператора для послушки, считывания информации, определения местонахождения абонета и т.д.

            621.01.14, 16:32

            Народ, тепер ви розумієте для чого параноїки Кремля повикупали UMC та Київстар? Манія контролювати всіх і вся у них в крові. "Сольйомся в "дружном"! екстазє!"???
            Ната, дякую за завжди цікаву інфу. Розсилаю.
            Друзі, телефонуйте, коли якісь дивні СМС від абонентів йдуть!

              721.01.14, 16:46Відповідь на 6 від Alter ego*

                821.01.14, 17:11Відповідь на 6 від Alter ego*

                шок!

                  анонім

                  921.01.14, 17:44

                  сволота!!!

                    Гість: Тираъ

                    1021.01.14, 18:46

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна