Кожному своє...

  • 30.08.22, 14:43

Війна обов’язково закінчиться. Рано чи пізно… Але – обов’язково. І ті, хто зараз проливає свій піт та кров за власні домівки, за коханих та близьких людей, за українську Націю - повернуться додому. Переможцями. Бо інакше бути просто не може.

Країна їх зустрічатиме як героїв. Та, чому «як»?! Вони справжні ГЕРОЇ, які вказали ворогу «його місце» і відправили під три чорти. Або навіть далі, на безкоштовний святковий концерт Кобзона на честь нищівної поразки, яку «друга армія світу» зазнала від «купки бандерівців на бричках». У пеклі теж буде свято. Бо такої кількості втрачених душ ще ніколи не приймали в свої жаркі обійми пекельні котли. Нічого, місця вистачить усім. Кожен вбивця, мародер та насильник, який приніс Зло на українську землю, отримає за своїми жахливими заслугами.

Воїни України повернуться додому. Їм є куди і до кого повертатися. Адже усі дні та місяці війни, страшні та безкінечно довгі, як саме життя, їх чекали. Чекали та молилися. Ті, за кого лилася кров. Ті, за кого горіла земля під ворожими ногами. Ті, з чиїм ім’ям на вустах наші воїни йшли на смерть.

Україна зустрічатиме своїх Захисників квітами, святковими салютами та сльозами, в яких змішаються радість за тих, хто повернувся, та журба за тими, хто назавжди залишився на страшній війні. Хто вже ніколи не обійме і не пригорне до себе кохану. Не вклониться батькам, які народили Героя. Не візьме на руки доньку чи синочка. Та вони залишать після себе вічну Світлу пам’ять, щиру посмішку на останній світлині та ПЕРЕМОГУ…

Біль рідних – вона назавжди. Як і гордість. За тих, хто віддав життя заради життя інших. Знайомих і незнайомих, рідних, друзів. Тих, кого кохав. Тих, з ким, можливо, сварився. Або навіть не помічав у мирному житті. За всіх українців і їхнє майбутнє, що тепер, після ПЕРЕМОГИ, обов’язково буде щасливим.

Повернуться додому і ті, хто стояв на війні з іншого боку лінії фронту. Язик не повертається називати їх воїнами. Бо «воїн» - то, в першу чергу, - «мужність». А у ворога не було мужності. І не могло бути. Бо як би була мужність – то не було б цієї безпричинної кривавої агресії проти України. Не було б десятків тисяч смертей, зламаних життів та понівечених доль. За наявності мужності у росіян кривавий бункерний диктатор вже давно б не псував повітря своїм смердючим подихом. Було б зовсім інше життя. Був би мир та спокій. В першу чергу – у самій росії.

Росія ще не знає жаху. Справжнього. Того, коли після нищівної поразки у безглуздій війні десятки тисяч вцілілих злочинців зі вщент зруйнованою психікою повернуться до своєї рідні. До тих, хто бажав би їх бачити у вигляді новенької білої «Пріори», а не понівеченим тілом, що втратило залишки розуму. І тоді, після «триумфального» повернення, такі «герої» у хмільному угарі швидко почнуть задавати питання, на які не існує відповіді. Принаймні у їхнього найближчого оточення. «Чому?!!». «За що?!!!».

Навряд чи цитати з путінських методичок вгамують їхню ненависть та лють, яка обов’язково прийде на місце відсутньої мужності. Та «проти «вівці» - усі «молодці». У таких «молодців» не вистачить мужності задавати питання тим, хто розпочав цю війну, зруйнував росію, збезчестив російську націю. Тому вони звинуватять не путіна, а власне оточення, рідних та близьких. І росія здригнеться від п’яної люті «недопереможців». І наслідки «афганського синдрому» у порівнянні з наслідками «українського фіаско» будуть виглядати квіточками на клумбі у дитячому садочку.

Кожному своє. І так обов’язково буде. Кожна сторона отримає те, на що заслуговує. Україна та українці – квіти, салюти, радість зустрічі, сльози втрат та гордість за своїх синів. Росія – люту ненависть зрадженої переможеної нації, спрямовану на самих себе. На тих, хто дозволив одній психічно хворій тварині у людській подобі зґвалтувати та викинути на сміття честь, гордість та людяність всієї російської нації.

suum cuique… 

Джерело

Росії навряд чи вдасться збільшити армію до 2 млн осіб

  • 30.08.22, 14:36

Указ путіна про збільшення чисельності збройних сил росії з 1,9 до 2,04 млн осіб навряд чи вдасться виконати, вважають у Міноборони США.

 

Як розповів представник відомства CNN, росія ніколи не досягала цільових показників чисельності особового складу, і перед вторгненням в Україну їй уже не вистачало 150 тисяч військових.

У Вашингтоні також сумніваються, що добір у рамках указу зробить армію більш боєздатною. Велика кількість добровольців, які вирушають в Україну, мають сумнівну бойову цінність через вік і рівень підготовки, вважає співрозмовник CNN. Він нагадав про такі заходи заповнити нестачу людей, як усунення верхньої вікової межі для добровольців, а також вербування ув'язнених.

Володимир путін 25 серпня, через пів року після початку вторгнення в Україну, своїм указом доручив збільшити штатну чисельність збройних сил росії на 137 000 осіб. Документ набуде чинності 1 січня 2023 року.

З наступного року російська армія налічуватиме 2039758 осіб, з них 1150628 - військовослужбовці. Згідно з попереднім указом, який почав діяти у 2018 році, чисельність армії становила 1 902 758 осіб, у тому числі 1 013 628 військовослужбовців.

У Лондоні сумніваються, що доукомплектування армії допоможе росії успішніше воювати в Україні.

«Залишається незрозумілим, чи росія спробує здійснити це збільшення завдяки набору більшої кількості добровольців-контрактників або через підвищення щорічних цільових показників призову на військову службу. […] Указ навряд чи підвищить бойову міць росії в Україні. Росія втратила десятки тисяч солдатів, нових контрактників набирається дуже мало, а призовники технічно не зобов'язані проходити службу за межами території росії», - йдеться у звіті британської розвідки.

Про те, що російську армію було недоукомплектовано ще перед початком війни, заявив і дослідник CIT Кирило Михайлов. Його оцінка збігається з американськими підрахунками: "Навіть до війни цього мільйона в штаті не було, було 850 тисяч". Проте добровольці без досвіду командування не спроможні поповнити втрати серед офіцерів.

За словами Михайлова, російська влада могла б вирішити це питання мобілізацією. Однак перед вторгненням міністр оборони сергій шойгу запевнив володимира путіна, що виконає всі завдання в Україні тільки силами контрактників. Через цю обіцянку він не наважується ставити питання про загальний призов, писали «Важливі історії».

У CIT вважають, що указ може виявитися формальністю на тлі анексії самопроголошених Донецької та Луганської республік. У їхньому складі діють перший і другий армійський корпуси, які формально не входять до складу збройних сил росії.

«Це може бути спробою узаконити перший і другий корпус, які у разі анексії увійдуть до складу росії, і третій, який зараз формується. Я точно не підраховував, скільки це має вийти людей, але це можуть бути ці 137 тисяч», — вважає Михайлов.

Источник

Российские коллаборанты бегут из Херсона

  • 30.08.22, 14:29

На фоне новостей о наступлении ВСУ, предатель Украины и коллаборант Киррил Стремоусов, назначенный россиянами "заместителем главы" оккупационной администрации Херсонщины, сбежал из Херсона в россию.

 

Об этом сообщил украинский активист Сергей Стерненко.

 

Факт своего бегства предатель скрывает, но благодаря многим неравнодушным гражданам удалось установить, что вчера и сегодня Стремоусов записывал "победные" видеообращения с болезненными фантазиями о том, что "россия в Херсоне навсегда" из гостиницы Marriott в городе Воронеж на проспекте Революции, 38.

"Стремоусов сбежал из Херсона и рассказывает, что россия в Херсоне "навсегда"… из Воронежа", – пишет Стерненко.

На заднем фоне виден и Благовещенский собор Воронежа, и такое же желто-светлое четырехэтажное здание на ул. Революции, 29 (техникум строительных технологий). Позади также есть Воронежское водохранилище.

Предатель еще умудрился попросить не кощунствовать над погибшими коллаборантами и заявил, что "россия будет освобождать Африку, Латинскую Америку и Азию".

 

Напомним, в Голой Пристани или Железном порту был убит бывший народный депутат Украины из фракции "Слуга народа", владелец аграрного бизнеса в Херсонской области и предатель Алексей Ковалев.

Источник

ЗСУ розпочали контрнаступ на Херсонщині. Далі Крим?

  • 30.08.22, 10:27

Українські військові почали наступальні дії на багатьох напрямках у тимчасово захопленій росіянами Херсонській області. Про прорив першої лінії оборони в регіоні заявили в оперативному угрупованні «Каховка».

«109 полк ДНР відійшов зі своїх позицій на Херсонщині, російські десантники, що були їх підтримкою втекли з поля бою», - повідомили в Оперативному угрупованні.

10 липня Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю The Sunday Times повідомив, що президент Володимир Зеленський наказав військовослужбовцям відбити тимчасово окуповані прибережні райони на півдні країни, які мають життєво важливе значення для економіки країни і доручив вищому військовому командуванню розробити відповідні плани з деокупації захоплених територій.

Упродовж кількох місяців українські чиновники натякали, що контрнаступ на півдні неминучий. Херсон буде звільнено до кінця року, наголошував генерал Дмитро Марченко.

Херсон залишається найбільш значущим в політичному плані населеним пунктом. Це єдиний обласний центр,  який вдалося окупавати росії з 24 лютого. Його втрата серйозно підірве спроби росії малювати успіхи в так званій «спецоперації».

Наприкінці липня ракетні установки HIMARS почали знищувати мости до Херсона, щоб ізолювати російські війська на захід від Дніпра. В інформації, наданій британською розвідкою у кінці липня, йшлося, що «контрнаступ України в Херсоні набирає обертів». Атаки на логістичні вузли послабили російську оборону й унеможливили доставляння артилерії до лінії фронту.

Російська пропаганда заперечувала можливість контрнаступу українськими військовими. В якості начебто доказів того, що Україна не має можливості здійснювати контрнаступ на будь-якій ділянці лінії фронту, кремлівські медіа маніпулюють матеріалами західних ЗМІ.

Сьогодні, ЗСУ поставили крапку в питанні бути чи не бути контрнаступу українських військових на Херсонщині. Битва за Херсон стане найважливішою з часів битви за Київ і може вирішити остаточний результат усієї війни в Україні, у тому числі забезпечити подальші кроки з деокупації Криму. 

Джерело

Частину служб штабу ЧФР перенесено з Севастополя

  • 29.08.22, 18:04

Джерела російської «Нової газети» підтвердили, що частина служб штабу чорноморського флоту перенесена із Севастополя до Новоросійська. І це дуже показовий крок. Таке робиться, коли немає можливості забезпечити безпеку штабу чи є впевненість, що територію можна втратити.

 

Евакуація почалася на тлі атак на військові об'єкти в Криму, які відбуваються протягом останнього місяця. Штаб чорноморського флоту, розташований у Севастополі, був атакований безпілотниками 31 липня та 20 серпня. Внаслідок першого нападу постраждали кілька людей.

Напади на авіабази та аеродроми відбулися в Новофедорівці (Саки), Бельбеку та селі Гвардійське. Військові склади були підірвані в Джанкої. У Севастополі, Керчі, Євпаторії, Бахчисараї, Саках та багатьох інших населених пунктах спрацьовувала ППО. Внаслідок вибухів у Новофедорівці одна людина загинула, 14 постраждали. Згідно з супутниковими знімками, було знищено не менше восьми літаків, серед яких три дефіцитні Су-30. Також було пошкоджено 62 багатоквартирні будинки та 20 комерційних об'єктів. Кремль категорично заперечує версію української атаки.

Після атак на аеродроми росія евакуювала з Криму десять винищувачів: з півострова перекинули шість Су-35 та чотири МіГ-31, щоб уникнути подальших втрат літаків, йдеться у секретному звіті НАТО від 22 серпня. За даними блоку, росія виводить винищувачі з Криму та посилює ППО. У НАТО вважають, що росія збільшила кількість тактичних ракет класу «земля-повітря» в Криму, щоб протистояти атакам України, у тому числі за допомогою безпілотників.

За даними НАТО, Бельбек під Севастополем залишається «головним аеродромом росії для підтримки [військ] з повітря на півдні України та над Чорним морем». Там перебувають близько 32 російських льотчиків-винищувачів. В основному там розташовуються літаки Су-27, але також Су-35С та МіГ-31БМ.

Джерело

На Херсонщині у Бериславі згоріла база російських загарбників

  • 29.08.22, 17:57

У Бериславі Херсонської області після прильоту спалахнув машинобудівний завод, на якому розташовувалася база окупантів.

 

Про це повідомляє ФБ-група "Наш Херсон".

 

"Херсонський напрямок сьогодні не перестає радувати", - наголошується в багатьох публікаціях на цю тему.

Джерело

Шойгу усунули від управління військами - британська розвідка

  • 29.08.22, 17:49

Через проблеми російської армії у війні проти України міністра оборони росії сергія шойгу усунули від російського керівництва, а оперативні командири інформують президента путіна про хід війни, повідомляє розвідка Великобританії, спираючись також на дані російських ЗМІ.

"Російські офіцери та солдати, які мають власний досвід війни, ймовірно, регулярно висміюють шойгу за його неефективне керівництво, оскільки прогрес росії у війні зупинився", - зазначають у Міністерстві оборони Британії.

Ймовірно, шойгу довго намагався подолати свою репутацію нестачі військового досвіду, оскільки більшу частину своєї кар'єри він провів у будівельному секторі та Міністерстві надзвичайних ситуацій.


Посилаючись на "недавні повідомлення незалежних російських ЗМІ", союзники пишуть із Лондона, що через проблеми, з якими росія стикається у цій війні, їхній міністр оборони, ймовірно, "усунутий від керівництва".

Розвідка Британії вважає, що про перебіг бойових дій російського диктатора володимира путіна "безпосередньо інформують бойові командири".

Джерело

Смерть, разруха и нищета — вот что принесли нам оккупанты

  • 29.08.22, 10:03

Смерть и разрушения — вот какое “освобождение” принесли оккупанты. Разруха, бесправие под дулом автомата, нищету и упадок. — вот что такое “русский мир”. А их “референдумы” — попытка оторвать украинские территории от Украины и лишить будущего.

Так происходит везде, куда они приходят с войной. Приднестровье, которое при поддержке военного контингента рф оторвали от Молдовы, украинский Крым, Донецкая и Луганская области после 2014-15 гг. Теперь — Херсонская, Запорожская и Харьковская области Украины.
Путин и его шайка нагло врут, что они «освобождают» людей. На деле — лишают жизни, дома, родины, будущего.

Прежде мы спокойно жили и работали на своей земле. Растили детей, помогали родителям, строили будущее. При оккупантах на богатой украинской земле люди живут впроголодь. Аграрии, умеющие работать на земле, не видят смысла выращивать урожай — ведь оккупанты просто отберут то, что создали люди Оккупанты не скрывают, что будут «отжимать» все, что еще живет и работает, промышленные и аграрные предприятия, магазины, заправки и т.п. Владельцы не получат ничего, хорошо, если останутся живы.

Так всегда при российской оккупации. В тех же Донецкой и Луганской областях Украины предприятия, бизнес сначала захватили бандиты, а потом прибрали к рукам россияне или их прихвостни. Именно так происходит с украинским зерном, которое оккупанты крадут и продают за рубеж. Ресурсы, продовольствие и все, чем богат наш край, они будут выкачивать и вывозить в рф, оставляя людей голодать. Подбрасывая жалкие подачки пенсионерам — тем, кто получит паспорт страны-агрессора.

Под властью оккупантов нет работы, нет денег, нет медицины и лекарств, нет перспектив и самой жизни. Людям надо выезжать, чтобы выжить. А это — унижения и проверки на блок-постах, угроза похищения и смерти в лагерях для “фильтрации”. В россии, куда они позволяют ехать — диктатура, проверки силовиков на каждом шагу, ФСБшники, которые следят за каждым.

В такой же мрак оккупанты хотят затащить нас, установить людоедские порядки на захваченных землях. Они уже принесли беззаконие и насилие, похищения, пытки и вымогательство. А теперь хотят оторвать наши земли от Украины, превратить их в очередные нелепые “республики”, обречь на прозябание. Так они делают везде, куда пришли с войной.

Сейчас оккупанты назначают на посты своих прихвостней. Людей без честного имени, ума и совести и даже минимального опыта работа для людей. По такой схеме враг действует всегда. Сначала они с оружием и захватывают чужую землю. Затем — создают липовые «республики» и сажают бандитов и просто предателей «руководить». А следом — ставят своих людей.

Один за одним в руководящие кресла садятся выходцы из рф. Они едут делать карьеры и грабить “колонию.” Оккупационную администрацию Харьковщины возглавил экс-мэр российского Краснодара, который специально для этого уволился. На оккупированные земли косяками едут депутаты российской думы, губернаторы, силовики. Топ-чиновник и приближенный путина Кириенко зачастил на Донбасс — примеряет звание “вице-короля Украины.” Даже мелкие чиновники из рф получают большие деньги за “работу” на оккупированных землях. Оккупанты везут сюда даже учителей и коммунальщиков. которым платят намного больше чем, местным специалистам. Выходцы из рф станут привилегированным классом, а украинцев делают людьми второго сорта.

Наша земля, Украина. для оккупантов — место для грабежа, отжима собственности, заработка, построения карьеры. На людей “освобожденных” территорий им наплевать. А «референдумы», которые хотят провести засланцы из «единой россии» и коллаборанты — способ закабалить нашу землю нашими руками. Привязать к россии и лишить будущего.

Нам не все равно, какой будет наша земля. Будущее для нас и наших детей — быть с Украиной

«Нет!» — «референдумам», который готовят оккупанты.

Источник

Новый фейк российской пропаганды

  • 28.08.22, 16:11

Российские пропагандисты продолжают создавать фейковые новости про Вооруженные Силы Украины. В последнее время российские пропагандистские издания пишут про некий «манифест Азова», в котором идет речь о «противоречии между руководством Украины и ВСУ». В качестве источника указан незаполненный профиль в социальной сети Facebook. Также стоит отметить, что информация по указанному «манифесту» отсутствует на официальных страницах «Азова».


Псевдореферендуми на півдні:ставка на підкуп і чорних технологів

  • 28.08.22, 12:13

Як окупанти планують фейкові референдуми в Херсонській і Запорізькій областях? На окупованих територіях не вщухають розмови про проведення незаконного «референдуму». Окупанти хочуть створити ілюзію бажання доєднатись до рф у захоплених регіонах залякуванням, підкупом і терором. А українці стійко продовжують спротив.

Що відомо про плани ворога і відповідальних за організацію злочину - у випуску Аліси Юрченко.