хочу сюди!
 

Наташа

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Шантаж та маніпуляція — сучасні інструменти путінського рекету

  • 12.09.22, 08:52

Європа та Америка вже давно перестали вірити в загрозу “ядерного удару” від росії.
Цивілізовані країни дуже добре розуміють, що це лише пусті погрози. Тож путін винайшов новий більш дієвий спосіб маніпуляції, який дозволяє йому тримати у напрузі весь світ — Запорізьку атомну електростанцію.

Офіційний кремль вдало підтримує думку, що станція знаходиться в руках невігласів, які можуть спричинити ядерну катастрофу з необережності. Міфи довкола ЗАЕС ширяться постійно російськими пропагандистами.

Так, наприклад, українцям погрожують дефіцитом електроенергії, через виведення ЗАЕС з української електромережі. Однак, експерти спростовують це, заспокоюючи, що українські електромережі мають достатні потужності щоб забезпечити країну електроенергією за умови відключення ЗАЕС.

Не відповідають дійсності й погрози росіян підірвати енергоблоки ЗАЕС: «Спершу слід зазначити, що будь-які провокації з боку росії щодо вибуху атомних реакторівна Запорізькій АЕС – блеф. Такий самий блеф, як промова Кисельова про «затоплення Британії шляхом завдання удару ракетою «Сармат», — заявляють аналітики.

Заступник голови комітету Верховної Ради України з питань енергетики Олексій Кучеренко
висловив думку, що путін намагається у будь-який спосіб “віджати” в України ЗАЕС, але не має наміру її знищувати.

Для реалізації свого плану він з одного боку намагається влаштовувати провокації з обстрілами Енергодару та самої АЕС, щоб звинуватити в цьому Україну. За цим планом міжнародна спільнота має натиснути на українську сторону, щоб та добровільно передала станцію під контроль росії.

З іншого боку, шляхом провокації виникнення техногенної катастрофи у кремлі хочуть переконати український уряд, щоб вони пішли на умовляння Заходу та самостійно передали «Росатому» контроль над ЗАЕС.

«Очевидно, що йому це не вдасться, оскільки навіть у разі спроб перенаправити електроенергію до Криму, ЗСУ зможуть перебити лінії електропередач нанесенням високоточних ударів по них. Однак окупанти в силах відключити ЗАЕС, тим самим залишивши Україну без потужної електростанції в зимовий період. Це варіант найімовірніший у тому випадку, якщо росія не зможе реалізувати перші два», — розповів Кучеренко.

За його словами, для України це не стане катастрофою. Енергетик переконаний, що в країні достатньо інших станцій, що виробляють електроенергію, крім того, є вугілля та деякі запаси газу. Він упевнений, що в зимовий період у будинках буде знижено подачу тепла, буде введено обмеження щодо використання електрики, проте люди не замерзнуть.

Росія використовувала абсолютно всі свої важелі тиску, які виявилися неефективними — енергетичний шантаж не вдався.

Нагадаємо, російські окупанти захопили найбільшу атомну електростанцію в Європі Запорізьку АЕС ще на початку повномасштабної війни, 4 березня. Працівники станції опинилися у заручниках. На станції перебувають російські військові, а також співробітники Росатому

0

Коментарі