Смажемо кацапофашистів і далі. Тепер на Харківщині.

  • 30.07.22, 14:16
Український боєць «приговорив» вісім російських танків та БТР в одному бою 

https://www.armyfm.com.ua/5507/img/ua/v-odnomu-z-boiv-protitankist-bugor-znishhiv-8-cilej-pospil.jpg?1659095679

 «З першого пострілу здалося, що не влучив. Лише курява, нічого не видно. Але згодом побачив сильний дим і спалах, боєкомплект вибухнув так, що танку зірвало башту. Адреналін зашкалював,  руки тремтіли, так я себе відчував у той момент».

Так описує першу зустріч із ворогом на полі бою протитанкіст Сергій із позивним «Бугор». Уродженець Полтавщини з перших днів широкомасштабного вторгнення на передовій. Спершу стояв на захисті Києва, потім поїхав знищувати ворогів на Харківщину. Перший танк підбив «Стугною» на відстані 5,5 кілометра. Тоді, перед зустріччю з «Бугром», орки поблизу Вірнопілля прямим наведенням розстрілювали приватні будинки. Далі були й інші бої, з яких український воїн виходив переможцем.

— У нас був цікавий першотравневий бій, запам’ятав його добре. Йшла колона, на відстані 4,8 км із посадки визирнув танк. Першим пострілом потрапив під башту, і його перевернуло догори дриґом. За танком вискочив БТР і зупинився. Орки бігали навколо, намагалися зрозуміти, в чому справа. Мабуть, думали, що танк на міну наскочив. Ми тим часом перезарядилися і я вистрілив у бронетранспортер, але влучив у колеса. Окупанти заскочили на машину й почали втікати. Тоді я вистрілив утретє, і кацапи розкинулись навкруги, як лахміття із секонд-хенду. Колона зупинилася, стала в оборону й почався обстріл наших позицій.

https://armyinform.com.ua/wp-content/uploads/2022/07/sergij1.jpg

Після цього Сергій пройшов навчання і вже знищував ворога за допомогою «Джавелінів».

— Увечері пішли до росіян у тил — біля Лоскутівки на Луганщині. Зручних позицій не було, щоб можна було захопити на приціл. Я побачив КамАЗ із орками, які вантажили боєкомплект. Кращої позиції, як вилізти на дуб, не було. Тож забрався на дерево, побратим подав установку з ракетою, і я з відстані 2 кілометри розтрощив вантажівку, з якої залишився лише міст.

Після цього Сергій під Володимирівкою знищив штабну машину БРДМ та БМП. А потім був бій, у якому українському воїну вдалося зупинити вісім одиниць ворожої техніки.

— Орки намагалися здійснити наступ на позиції 80-ї бригади. Вибити наших і зайти у Верхньокам’янку. Якраз у той день я вийшов на позицію замість побратимів. Тоді мені вдалося знищити вісім цілей поспіль… О сьомій ранку почався рух. Спершу поїхав бронетранспортер, завантажений піхотою. Але через місцевість я його випустив з уваги. Натомість упіймав на приціл і знищив БМП. Ракета зайшла в ніс і винесла все через зад. Вентиляцію таку їм зробив. Нас почали бити артилерією та «Градами», а коли перестали, я знову побачив БТР із піхотою, який раніше від мене утік. От я його й розніс. Хлопці казали, що тіла російських окупантів розліталися так, наче хтось штани розкидає… Потім знову почали нас крити «артою» й вийшли танки. Їх не було видно, лише чути рев двигунів. Але один із них добряче так «перегазував», піднявся дим, і я вирішив вистрілити, орієнтуючись по ньому. Вибух, спалах, зрозумів, що влучив. І тоді вже полізли танки. Я побачив гармату, яка висунулася й наводилася на наші позиції. То й її хлопнув. Тут же поруч виліз третій танк, який встиг сховатися в посадку. Але коли він заїхав у розрив між деревами, не стало і його, як згодом ще двох танків і вантажівки з боєкомплектом.

Відповідаючи на запитання про підготовку агресора, український воїн каже, що не зважає на їхнє уміння чи професіоналізм, а просто нищить ворога.

— Я не знаю, проти якої бригади воюю. І мені, чесно кажучи, байдуже хто вони, що вони… Я просто не хочу бачити цю нечисть на своїй землі. У мене з ними свої рахунки, і поки війна не закінчиться, я зброю з рук не випущу.

Валентин Столярчук

Українські військові "ювелірно випалюють" кацапофашистів

  • 24.07.22, 11:40
https://cdn.footboom.net/img/upload/4/9599a-artyleriia-zsu.jpeg

Волонтери InformNapalm опублікували відео, на якому Збройні Сили України у Харківській області ефектно розгромили російських окупантів разом із технікою.



Смажимо кацапофашистів далі -- тепер вже на АЕС.

  • 22.07.22, 19:01
Українські військові вдарили дронами-камікадзе по позиціях російських окупантів біля Запорізької АЕС.

Українські військові дронами-камікадзе відпрацювали по позиціях російських окупантів біля Запорізької АЕС. Цю інформацію 22 липня підтвердила українська військова розвідка і опублікувала відео.

Дронами-камікадзе вдарили по наметовому містечку та техніці російської армії, зокрема влучили і в авто з зенітними установками та БМ-21 «Град». За наявними даними, у результаті атаки загинули троє росіян, ще 12 травмовані. Наметове містечко знищила пожежа, яку окупанти довго не могли загасити.


Белорусы, пришло время сделать правильный выбор!

  • 20.07.22, 16:02
В 14:15 Управление стратегических коммуникаций Вооруженных сил Украины на своей страничке в социальной сети «Фейсбук» обнародовало срочное видеообращение к военнослужащим Республики Беларусь на русском языке.



ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ!
.

Опускається – зависає – вибухає: відео ураження техніки окупанта

  • 19.07.22, 13:35

Збройні сили України показали роботу німецького самонавідного снаряда SMArt 155 (Suchznder Munition fr die Artillerie 155), який знищує російську бронетехніку.

Відео 19 липня поширюють  військові журналісти, зокрема Андрій Цаплієнко.

“Снаряд SMArt 155 з німецької САУ PzH 2000 знищує бронетехніку окупантів”, – ідеться в підписі.

На відео, знятому з дрона, показано, як снаряд вертикально спускається на ціль, трохи зависає над нею, після чого вражає з вибухом.




Про перші застосування SMArt 155 Збройними силами України 2 липня повідомляв у соцмережі журналіст Юрій Бутусов.


Передісторія

Ідеться про високоточну інтелектуальну зброю.

Снаряд SMArt калібру 155 мм вистрілюється по координатах бронетехніки противника і далі все робить сам.
На певній висоті над ціллю снаряд вибухає і відстрілює два бойові суббоєприпаси на парашутах, які мають власні мікрорадари та інфрачервоні сенсори для пошуку бронетехніки. Після ідентифікації цілі по ній відстрілюється ударний гіперзвуковий елемент, який вражає бойову машину згори.

“Швидкість така, що навіть якщо Росія почне ставити на танки свою систему активного захисту “Арена-М”, їхні характеристики не дозволяють перехопити атаку”, – зазначав Бутусов.

За даними його джерел, при обстрілі 1 липня двома такими снарядами було знищено дві одиниці техніки ЗС РФ. Ймовірно, одна з таких цілей, знищених вибухом, – ЗРГК “Панцир С-1” або танк.

Як передавала “Новинарня“, вранці 2 липня Генштаб ЗСУ поширив відео з підписом: “Один влучний постріл може позбавити противника техніки вартістю майже 15 мільйонів доларів США” та зазначенням, що йдеться про ураження українськими військами російського зенітного ракетно-гарматного комплексу “Панцир-С1”.

Бутусов зазначав, що 2 липня такими ж німецькими снарядами SMArt українські війська накрили колону ЗС Росії, було пошкоджено або знищено до 8 одиниць бойової техніки рашистів.

Довідка

SMArt 155 (нім. Suchznder Munition fr die Artillerie 155) — німецький високоточний 155 мм касетний артилерійський снаряд, спроєктований для стрільби на великі відстані й ураження бронетехніки з верхньої півкулі.

SMArt 155 містить два касетні бойові елементи, які мають кумулятивні бойові частини.

(с)тибрено

В селі Райське біля Нової Каховки, кацапофашистів відправили в П

  • 18.07.22, 13:16
В селі Райське біля міста Нова Каховка, ЗСУ відправили кацапофашистів прямісінько  в Пекло...

Про це вранці в понеділок, 18 липня,повідомляє, депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

“Херсонщина. З самого ранку в Новокаховській громаді чути вибухи. Знову горять і детонують боєприпаси ворога. Салюти для хороших – мертвих росіян, які вже ніколи не прокинуться”, – йдеться в повідомленні.



Хлань підтвердив, що йдеться про селище Райське.

На кадрах, опублікованих у соцмережах, видно клуби густого диму та помітні розльоти яскравих вогняних куль. Це характерно для пожеж на складах з боєприпасами.

Вибухи на території Херсонської області почули близько 05:00 ранку.


Доброго вечора ми з України. Смажемо кацапофашистів і далі!

  • 11.07.22, 19:46
Військовослужбовці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка знищили чотири ворожі самохідні артилерійські установки, які “кошмарили” Миколаївщину.


ЗСУ знову смажать кацапофашистів тепер вже на Луганьщині(відео )

  • 10.07.22, 15:11

24-та окрема механізована бригада ЗСУ імені короля Данила знищила угруповання російської бронетехніки в Луганській області.

Пресслужба військової частини ввечері 9 липня оприлюднила відео, показавши, як артилеристи “королівської” бригади розбивають колону російських окупантів.

“На відео – півтора десятки російських танків та БМП на Луганщині, яких накриває наша арта. Цю колону спочатку зупинили, а в подальшому знищили. Гідна зустріч кожному окупанту гарантована”, – зазначено в дописі на ФБ-сторінці 24 омбр.



Як відомо, 24-та львівська бригада виконує бойові завдання на Луганщині ще з 2021 року.

10 липня голова Луганської ОВА  Сергій Гайдай заявив, що невелика територія Луганщини досі бореться. Населені пункти вже по декілька разів переходили від окупантів під контроль України і навпаки; нараз тривають бої в районі Білогорівки.

добрий ранок, ми з України. Welcome to hell, русіш Ваньюшки

  • 06.07.22, 11:45

Українські воїни показали знищення російських реактивних систем залпового вогню "Ураган".

Джерело: пресслужба Сил спеціальних операцій

Дослівно: "Завдяки злагодженій роботі операторів ССО України та дружнього підрозділу артилеристів було знищено декілька одиниць РСЗВ "Ураган"

Окупанти завезли свої РСЗВ "Урагани" і всю необхідну техніку для їх експлуатації в дуже зручне для себе, як вони думали, місце. І як це вже, на жаль, традиційно готувались обстрілювати позиції сил оборони. І що найжахливіше - гатити по мирному населенню.


Розвідавши розташування пріоритетних цілей техніки противника, оператори ССО України передали декілька "вітань" із дронів і далі корегували вогонь нашої артилерії. Результати – бачите на відео".



 Напрямок та час ефективної роботи українських воїнів не розкриваються.