хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Сьогодні День пам'яті преподобного Даніїла Стовпника

  • 24.12.13, 21:35

Сьогодні День пам'яті преподобного Даніїла Стовпника

Різдвяний піст приписує їсти сьогодні страви із рослинним маслом.

Преподобний Даніїл Стовпник народився в селі Віфара , поблизу міста Самосад в Месопотамії. Мати його Марфа довго була безплідною і в молитвах дала обітницю , якщо народиться дитина , присвятити її Господу. Молитва була почута , і Марфа незабаром народила сина , який до 5 років ріс без імені. Батьки хлопчика хотіли , щоб народжений за вподобанням Бога також від Бога отримав би і ім'я. Вони привели сина у монастир і звернулися до ігумена . Ігумен звелів подати одну з Богослужбових книг , і навмання розгорнувши її , знайшов у ній слова пророка Даніїла. Так отрок отримав ім'я.

Батьки просили , щоб хлопчик залишився в монастирі , але ігумен не прийняв його , так як той був ще дуже малий. У 12 років , нікому не кажучи , отрок пішов з дому в монастир. Батьки зраділи , коли дізналися , де знаходиться син , і прийшли в монастир. Побачивши , що він ще ходить у мирському одязі , вони ублагали ігумена постригти його в Ангельський чин . У недільний день ігумен виконав їх прохання, але заборонив їм часто відвідувати сина. Братія обителі дивувалася подвигам ченця. Одного разу разом з ігуменом монастиря Данило відвідав святого Симеона Стовпника, який передрік юному ченцеві , що і він понесе подвиг столпничества.

Преподобний Даниїл продовжив подвижницьке життя в затворі . Коли у видінні йому було вказано місце нового подвигу , він пішов у Фракійську пустелю разом з двома учнями , де вони побудували стовп , на якому преподобний Даниїл провів 33 роки. До стовпу стікалися люди , нещасні і хворі , і всі отримували від преподобного Данила допомогу та зцілення . Молитов святого подвижника просили візантійські імператори.

З численних пророкувань преподобного найбільш значним було пророцтво про сильну пожежу в Константинополі. Преподобний Даніїл володів ще й даром благодатного слова . Він наставляв багатьох на шлях виправлення життя.

Преподобний преставився у 80 років.
3

Коментарі