хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

22 грудня - Зачаття Пресвятої Богородиці

  • 21.12.13, 09:13

22 грудня - Зачаття Пресвятої Богородиці

непорочне зачаття Пресвятої Богородиці22 грудня ми відзначаємо Торжество Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці.
Це свято широко відзначалося на сході вже у восьмому столітті. У дев'ятому столітті ця традиція прийшла на Захід. 8 грудня 1854 року Папа Пій IX чітко визначив і подав вірним істину про непорочне за Пресвятої Діви Марії як догмат.

11 лютого 1858 відбулося явлення Богородиці, яке підтвердило вірність цього догмату. Діва Марія з'явилася маленькій дівчинці Бернадетті Субіру в Люрді. На питання дівчинки хто вона, Богородиця відповіла «Immaculata conceptio». На латині це означає «Непорочне зачаття». Це було настільки дивно і складно, що неграмотна дівчинка просто не могла придумати таке. Вона по пам'яті передала почуте священикові.

Непорочне зачаття означає, що Пресвята Богородиця була з самого моменту зачаття позбавлена від первородного гріха. Вона була зачата звичайним чином своїми батьками Іоакимом та Анною. Але свята Анна прийняла Марію у своє лоно, збережену від усякого гріха. Таким чином Господь готував пришестя у світ Ісуса Христа, зачатого в найчистішому лоні Своєї Пресвятої Матері.

Не варто плутати Непорочне зачаття Марії з зачаттям Ісуса. Пресвята Богородиця зачала Ісуса Христа від Духа Святого, зберігши своє дівоцтво. У Неї не було звичайної подружньої близькості.

Невинність Марії є для нас прообразом нашого звільнення від гріха. Прообразом нашої мети - повної святості в Ісусі Христі. У Хрещенні Бог починає наше освячення. І Він хоче зробити це освячення до кінця. І ми будемо непорочні, і ми будемо без гріхів, і ми будемо подібні до Марії.

Марія є для нас одночасно і прикладом. Прикладом прямування за Христом і прикладом перепоручення свого життя в руки Бога. Прикладом того, як ми повинні сказати Богові своє «Так», своє «так буде мені по слову Твоєму».
6

Коментарі

анонім

121.12.13, 09:50

    222.12.13, 16:43