хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

10 грудня - великомученика Якова Персянина, преподобного Паладія

  • 10.12.13, 20:44

http://vk.com/zarvanycia?z=video167930286_166793650%2F06136cd3515363ac01
10 грудня - великомученика Якова Персянина, преподобного Паладія

[Великомученик Яків Персянин]
Святий великомученик Яків Персянина народився у IV столітті у християнській сім’ї. Дружина його також була християнкою. Дітей своїх подружжя виховували в благочесті, прищеплюючи їм любов до молитви і Священного Писання.

Яків займав високу посаду при дворі перського царя Іздегерда і його наступника Варахрана, і був у великих ласках. Щоб не втратити цю ласку, він ховався з своєю християнською релігією і в часі переслідування християн так поводився, наче б він не був християнином. Коли про це довідалася його мати й жінка, надзвичайно засмутилися нечесною поведінкою Якова. Після смерті короля вони написали йому листа з гіркими докорами.

Докір рідних так засмутив Якова, що він почав каятися в своєму грісі. Після того він перестав бувати на королівському дворі, відрікся тих почестей, що за них він пожертвував був св. віру, і явно осудив себе за свою невірність. Коли про це довідався молодий король, син покійного гонителя християн, то закликав його до себе та став питати, чи він справді християнин? Яків тепер сміло заявив, що він вірить у Христа. Побачивши, що ніяким переконуванням не намовить його до відступства, казав король покраяти його тіло на кусні і так замучити. Відтак йому відрубали голову. Кажуть, що тіло Якова було розкраяне на двадцять вісім куснів. Християни потайки позбирали ті кусні тіла, поскладали до домовини і набожно похоронили. Св. Яків Персіянин прославив Христа мученицькою смертю 421 року.

Преподобний Паладій пустельник, подвизався в Антіохії Сирійській під кінець IV століття.

Побудувавши собі на одній горі невелику хатину, тут він у неустанній молитві і пості вів свій подвиг. За подвиги Бог прославив його даром чудотворення.

Одного разу якийсь купець, що носив при собі багато золота, був убитий, а тіло його, вбивці вночі кинули перед дверима хатини преподобного. Коли розвиднилося, і злочин було виявлено, всі стали звинувачувати преподобного у вбивстві.

Під натиском натовпу, святий помолився і молитвою воскресив мертвого. Вставши, він назвав своїх убивць і довів непричетність святого.

Багато інших чудес здійснив преподобний і мирно відійшов до Бога.

Святитель Яків єпископ, Ростовський чудотворець

Святитель Яків, єпископ Ростовський, прийняв постриг у монастирі, що знаходиться недалеко від Ростова. Довгий час він був ігуменом цього монастиря, а в 1385 році був поставлений єпископом.

У цьому сані Яків прославився як покровитель вдів. Убогих та сиріт. На місці подвигів святого Леонтія Ростовського, святий Яків побудував монастир на честь Зачаття св. Анни.

Преставився мирно у 1392 році, його мощі спочивають у його монастирі.
4

Коментарі