хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Святий апостол і євангелист Матей (Матфей, Матвій)

  • 29.11.13, 20:24

Святий апостол і євангелист Матей (Матфей, Матвій)

У галилейському місті Капернаумі жив за часів Ісуса Христа багатий чоловік Леві, який збирав податки для римлян, що окупували Ізраїль. На заклик Ісуса Христа “іди за Мною” він негайно покинув усе і пішов за Ним. З тих пір апостол Матей разом з іншими учнями Ісуса Христа перебував з Ним невідлучно. З того часу його стали називати Матей (Матфей, Матвій за іншими джерелами). Апостол Матей був братом апостола Якова Алфеєвого.

Після Вознесіння Ісуса Христа та зіслання Святого Духа Матей декілька років проповідував Христову віру та християнське вчення в Юдеї та сусідніх країнах. Люди, що слухали Матея в Юдеї, просили його написати свої розповіді про Христа. За Божим натхненням він 41 року написав Євангеліє, у якому намагався переконати ізраїльтян, що Ісус Христос – обіцяний Месія. У своєму Євангелії Матей прекрасно описав Благовіщення Пречистої Діви Марії і Різдво Ісуса Христа, відзначаючи велику роль ангела у цих подіях, тому його символом став ангел.

Наступним місцем апостольської праці євангелиста Матея (Матфея, Матвія) стала частина Азії на південь від Каспійського моря.

Де і якою смертю помер апостол Матей, не маємо жодних відомостей. Одні стверджують, що Матвія 60 року після Різдва Христового спалили на вогні в Ефіопії за наказом князя Фульвіана, інші кажуть, що Матвій закінчив своє життя не мученицькою смертю, а помер від старості.

Церква вшановує його як мученика за Христову віру.
1

Коментарі