Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

98 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Скільки протримається Гройсман у ролі прем'єра?

  • 25.03.16, 17:01
Володимир ГройсманОтже, концепція політичного "коаліційного уряду" перемогла концепцію технічного "уряду технократів". Змінилася коаліція (тепер без "Самопомочі"), зміниться прем'єр-міністр (Гройсман замість Яценюка), зміняться деякі міністри, а можливо, й більшість з них...

Лідерство у коаліції перейде до БПП тепер уже й формально. Зрештою, саме так мало бути із самого початку  право формувати коаліційний уряд мав отримати представник найбільшої парламентської фракції. І не за половинчастим результатом голосування у пропорційній частині, а за повним результатом, включаючи мажоритарників...


Юрій Луценко
23 часа назад

Сьогодні за моєю ініціативою відбулася зустріч лідерів БПП, НФ, Самопомочі, Радикальної партії та Батьківщини. Тема - політична криза. Розмови про вихід з неї ганебно затягнулися. Уряд фактично недієздатний. Парламентська коаліція розпалася. Міжнародні партнери вимагають стабільності та відповідальності. 
Я запропонував колегам висловитися по трьом сценаріям. 
1. Збереження паралізованого Уряду означає дострокові вибори. 
Чотири лідери фракцій вважають такий план небезпечним

За великим рахунком, лідер коаліції  це прем'єр-міністр. Однак, у БПП лідер  це ПОП (ред.  Петро Олексійович Порошенко), а не ВБГ (ред.  Володимир Борисович Гройсман). Це майже повністю перекладає політичну відповідальністьза стан справ і на війні, й у економіці на команду Президента. І це добре. Бо з'являється політичний суб'єкт зі справжньою політичною відповідальністю.

А ще, це може нівелювати запрограмовану "медведчуківською конституцією" конфліктність між президентом і прем'єром. Принаймні, так би було, якби партія президента контролювала парламентську більшість. А зараз це неочевидно, позаяк немає впевненості у тому, що президент контролює навіть власну фракцію. Тому може і не нівелювати...

Тож мій прогноз наступний: якщо кандидатура Гройсмана пройде голосування в парламенті, то його уряд на якийсь час відродить довіру суспільства до власної держави і влади. Розпочаті попередниками реформи будуть завершені й розпочаті нові...

Але впевненості в успішності такого уряду і парламенту усе одно немає. Занадто складна ситуація в Україні і довкола неї. Занадто довго тривала підкилимна політична возня з відставкою попередника. Але він протримається не менше року. А далі, можливо, знову доведеться міняти концепцію, тепер вже на справді технічний уряд, або як це у нас тепер називають, уряд технократів. І ще через рік після нього проводити парламентські вибори.

1

Коментарі

125.03.16, 17:12

А что Яйценюк уже ушел?..

    Гість: ольга48

    225.03.16, 17:26

    Ділять шкуру живого ведмедя.)чи кролика?)

      Гість: R_35

      325.03.16, 17:26Відповідь на 1 від Хармс

      А что Яйценюк уже ушел?..Просют-просют и уйдёт или ушёл

        425.03.16, 17:37Відповідь на 3 від Гість: R_35

        А что Яйценюк уже ушел?..Просют-просют и уйдёт или ушёлА хрена вы его так просто возьмете.. Он уже сказал.. что уйдет в отставку в том случае.. если кандидат с его программой ему понравятся.. и новы кабмин удовлетворит..
        Так што рано радуетесь..

          Гість: R_35

          525.03.16, 17:38Відповідь на 4 від Хармс

          А что Яйценюк уже ушел?..Просют-просют и уйдёт или ушёлА хрена вы его так просто возьмете.. Он уже сказал.. что уйдет в отставку в том случае.. если кандидат с его программой ему понравятся.. и новы кабмин удовлетворит..
          Так што рано радуетесь..
          Я не радуюсь, мне от этого дурдома просто смешно.

            625.03.16, 17:40

            "папиредники" обещали "усе будет дамбас". теперь получается "все будет рошен"?

              Гість: Urus_Scheitan

              725.03.16, 18:04

              Вовтузяться-вовтузяться, а ніякого результату. Хтось з них на зауваження, що нічого корисного не зроблено, "видав" шедевральну фразу - "Ну, чому ви говорите "нічого", РУХ, ТАКИ Є, просто, ПОСТУПУ НЕМАЄ".

                Гість: _ _ _ vs____

                825.03.16, 18:26

                новый премьер. новая надежда..
                так и жизнь проходит, в надеждах )

                  925.03.16, 18:51

                  менеджер якому підігрували і тягнули за вуха , ні одного дня не буде прем`єром... хіба що маріонеткою в чужій похабній грі... з завідомо відомими результатами. Ну і напевно потрібно розуміти кому такий державний менджер потрібний.

                    1025.03.16, 18:53Відповідь на 8 від Гість: _ _ _ vs____

                    новый премьер. новая надежда..
                    так и жизнь проходит, в надеждах )
                    а ты конечно знаешь как выбраться из жопы ? )))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна