Профіль

Така Одна

Така Одна

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

Оптимізм - найкращі ліки

  • 15.04.08, 02:36
 

“серце радісне добре лікує”, - написав мудрий ізраїльський цар ще 3000 років тому. Лікарі погодяться з цими натхненими  словами. Проте багатьом  людям нелегко нелегко відчувати справжню радість.

Мало кому вдається уникати життєвих клопотів,  які нерідко приносять розчарування  і роблять з нас песимістів. Однак, як показують  недавні дослідження, нам варто попри будь - які труднощі розвивати оптимізм.

Оптимізм –  це “світосприймання, перейняте бадьорістю, життєрадісністю, твердою вірою в краще майбутнє, в успіх”

Як оптимісти ставляться  до  невдачі?  Вони не думають, що вже нічого не можна виправити. І це не означає що ця людина давиться на світ крізь рожеві окуляри. Навпаки вона усвідомлює проблему і глибоко її аналізує. А коли ж зявляється  можливість змінити або принаймні покращити ситуацію.

Чи може оптимізм може вплинути на наше  здоровя і благополуччя? Звичайно. Тридцятирічне вивчення. Яке проводилось в штаті Міннесота ,  і в якому приймали участь  понад 800 пацієнтів, показало, що оптимісти мають краще здоровя  і живуть довше. Вчені  також помітили що оптимісти краще долають стрес і мають меншу схильність до депресій.

Звісно у світі, де проблем стає все більшає, дуже важко зберігати позитивне мислення  і бути  оптимістом.

Хоча оптимістичний  дух не вирішить усіх проблем, але він допоможе вам мати краще здоровя і вести щасливіще життя.