Профіль

Slava13

Slava13

Україна, Любомль

Рейтинг в розділі:

ОБЕРЕЖНО!!!! фізкультура....

На фоні кількох летальних випадків з учнями на уроках фізичної культури Міністерство освіти України знизило деякі нормативи з цього предмету, а деякі взагалі відмінило. Мотивуючи це тим , що через ці нормативи учні страждають синдромом хронічної втоми та іншими хворобами. І як наслідок – летальні випадки на уроках фізичної культури в навчальних закладах. Зменшились нормативи з бігу, стрибків. Взагалі зникли нормативи з метання гранати, стрибок через спортивного коня. Виникає запитання про доцільність такого уроку як фізкультура взагалі. І чомусь зовсім не береться до уваги те, що дитина проводить у школі більшу частину дня в сидячому положенні. Що окрім уроків фізкультури у навчальних закладах є ще уроки математики, фізики, географії, історії, інформатики, біології, хімії, іноземної мови та інші. І нерідко керівники навчальних закладів жертвують уроками фізичної культури на користь інших предметів. Середня тривалість уроку в навчальному закладі 45 хвилин. На день буває від 4-ьох до 7-8-ми уроків, залежно від віку дитини. Якщо сюди ж додати різноманітні факультативи, які  педагоги (а інколи і батьки) змушують відвідувати дітей, то картина постає вкрай невтішна. Дитина щодня,  крім вихідних, з 8 - 8.30 і до 12.00-15.00 (плюс 2-3 години факультативів чи додаткових уроків) знаходиться в навчальному закладі. Увесь чей час дитина проводить у напівзігнутому положенні (парти деже рідко пристосованя до правильного положення тіля під час сидіння). Ще потрібно врахувати , що багато педагогів просто залякують учнів негативними оцінками за невиконання того чи іншого завдання. В симбіозі з батьками багато педагогів просто «пресують» дітей уроками, екзаменами, незалежним оцінюванням. А уроки фізкультури зазвичай бувають один раз на тиждень, рідше два рази.  Виникає логічне запитання :

- невже один чи два уроки фізкультури на тиждень дають більше фізичне та психологічне навантаження ніж пять – вісім уроків з різноманітних предметів щоденно?

Але є і інша сторона медалі. Нерідко самі батьки ідучи на поводу у своїх  дітей («нас там так ганяють», «нога болить», «голова болить» і таке інше) виробляють їм звільнення від фізкультури . Ці довідки з медичних закладів підписуються лікарями, які беруть на себе відповідальність за неправдиву інформацію. Звичайно не всі довідки «липові». Просто лікарям потрібно більш відповідально ставитись до таких прохань. Тому що зазвичай ніякого лікарського обстеження дитина не проходить .

Третя сторона медалі – це самі діти і приклад, який ми їм подаємо. Коли дитина з перших своїх шкільних кроків починає палити, з часом вживати спиртні напої , а інколи і наркотики, то такі речі дуже негативно впливають на дитячий організм. І звичайно , коли дитина випаливши на перерві цигарку чи попивши пива приходить на урок фізкультури то організм збунтується. Починає  зриватися серцевий ритм, утруднюватись дихання, настає загальна слабкість організму. А тут ще бігати змушують. Або присідати. Або підтягуватись на перекладині. Або займатись акробатикою. А діти беруть приклад з нас . З батьків. Чому мені не можна палити коли мій батько палить? Чому не можна пити пиво ( ром-колу, бренді-колу та іншу трутизну – саме так колись називали спиртне наші предки) коли моя мама(сестра, брат) це робить?

Тепер , коли ввелася дванадцятирічна система освіти уроки фізичної культури (і спорт взагалі) стають дуже актуальними. Бо, коли дитина приходить додому після уроків, то сідає виконувати домашнє завдання, оті телевізор , компютер або компютерний клуб. Це зазвичай основне дозвілля більшості школярів. Можливо дійсно існуючі нормативи є застарілими. Але , що заважає їх вдосконалити , осучаснити. Набагато легше і простіше відмінити або заборонити . Моя думка – фізкультура в школі потрібна (і не один урок на тиждень!). Інакше можна виховати «дуже розумне», але фізично слабке майбутнє покоління, яке не зможе захистити ані своїх інтересів, ані інтересів нашої держави.

Пропоную долучитися до обговорення даної теми усіх кому вона не байдужа.

Шукаю дитячий вірш на Новий рік

  • 26.12.08, 14:02

Допоможіть знайти віршик на Новий рік. Персонаж Вовк.

P.S. Гугл не знайшов.look

P.P.S. На українській мові.

Який ви націоналіст?

  • 24.12.08, 09:50

Це такий невеличкий "кустарний" тетст.

Згідно його результатів я - поміркований націоналіст. А ви?

Пройти тест: http://aeterna.ru/test.php?link=tests:57640


25%, 2 голоси

75%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Завтра праздник!

  • 12.12.08, 15:11

Завтра, 13 декабря, день святого Андрея Первозванного.

Раньше в канун праздника (вечером 12 декабря) девушки начинали гадать на суженного. Парням же прощались любые выходки ибо это был их день.

Девченки, как вы гадаете на суженного?


40%, 4 голоси

60%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

18 жовтня о 12.00 в Ковелі

  • 16.10.08, 11:09

Цієї суботи 18 жовтня в місті Ковелі Волинської області розпочнеться Фестиваль козацької етнокультури. В програмі фестивалю: майстерклас з бойового гопака, конкурс сорочок-вишиванок, парубоцькі забави, побудова живого ланцюга, конкурс графіті, конкурс дитячого малюнку на асфальті. Протягом дня в кінотеатрі транслюватимуться фільми та мультики про козаків. Біля 16.00 планується приготування кулішу на острові на річці Турія і частування гостей та учасників фестивалю. Ввечері українська дискотека (жива музика).

Запрошуємо всіх бажаючих до міста Ковеля!

P.S.Ковель є залізничним вузлом Волині і до нього легко дістатися.

проза

  • 07.10.08, 16:09

Входной портал громко хлопнул.  Это ворвался командир экспедиции Зевус.

- Буднитай!!! – заорал он на всю лабораторию генетической модификации. – Ты где, паршивец?!!

Интересно, что именно из моих последних изобретений ввергло его в ярость? Ну да конечно он сто милионов миллионов раз строго-настрого запрещал мне появляться в лабораториях мастера Геремесау, но.… Скажите, разве вы никогда не делали то, что вам настойчиво запрещали? Ну, вот и я периодически делал набеги на научный комплекс станции. Ведь тому, кто раньше встает, раньше приходят мысли. Пусть и не всегда дельные.

- А, вот где ты! Почему отмалчиваешься! Не отзываешься? – обнаружил-таки меня Зевус.

- А что я такого сделал? – попробовал я прикинуться дурачком.

- Вот и  мне интересно «что»! На тебя жалуются все сотрудники! Зачем ты пакостишь? – бушевал Зевус. – У меня волос выдернул, Геремесау – поцарапал? Единственные от кого я не услышал еще жалобы это военачальник Марсон и его сын Амирес. И то, наверно потому, что Марсон убил бы тебя за своего малыша!

Я слушал мораль со смиренным видом. Да! С Марсоном и Амиресом прокол вышел. Именно поэтому эксперимент не удался. Жаль….

- Для чего ты все это делал? – спросил под конец Зевус.

- Да хотел создать идеального очта, - махнул я рукой.

- Куда ты дел полученный субстрат? – настороженно спросил Зевус.

- Да где-то в отделе приправ…, а что?

Зевус применил свой поисковик. Его глаза нехорошо сверкнули.

- Ну, что? Ну, подумаешь, побежал будить солнце и не уничтожил! Да его там днем с огнем никто не найдет!

- Уже…. Три дня назад…. Веннера…, - Зевус еле сдерживал рвущуюся наружу ярость.

- Ну, вот! И ничего страшного не случилось, - начал, было, я.

- Кроме того, что она забеременела и отец ребенка Марсон! Учти, если этот ребенок будет неправильно себя вести, вы умрете в один день! – похоже, Зевус дал мне шанс исправить ситуацию.

Ай да Веннера, ай да молодчина! Значит, эксперимент живет!

 

- Чудненько, чудненько! – лопотал надо мной старичок Адамовой расы. – Он приходит в сознание! Феноменально!

От его восхищения меня начинало мутить. Перво-наперво, надо выяснить, где я и почему мной занимается человек, а не кто-нибудь из наших. Во-вторых, отсюда надо уходить. Что-то не вериться мне в добрые намерения этих дикарей. Кроме того, я их никогда особо не жаловал своим вниманием.

Я открыл глаза.

Да…. Они все также прекрасно видели. Незадолго до начала войны меня, как наименее вмешивающегося в политику подвергли адамизации. Потом, не дав прийти в себя, отправили в альма-матер врага младшим подметайлом. Предполагалось, что я раскрою тайные техники противоборствующей стороны.

В чем-то предположения оправдались, в чем-то потерпели поражение. С самого начала, было, ошибкой делать ставку на меня. Но очты всегда были слишком самонадеянны….

- Где я? – выдавил я из себя вопрос на странном наречии человека в белой одежде.

- О! – у старичка глаза от восторга полезли из орбит. – Он говорит на чистейшем иврите! Я таки знал, шо только еврей может выжить при таких обстоятельствах!!!

- Он не еврей! И вы прекрасно это знаете, Гольдберг! – вмешался в радостный монолог старичка мужчина в одежде, которую я сразу определил как военную форму.

Да, плохи дела…. С детства не люблю военных такого типа! Надо отсюда выбираться. Осталось только разобраться откуда именно и какая сейчас эпоха в этой Галактике.

- Где я? – повторил я на наречии военного и применил В4С4Ц, для уверенности что услышу, наконец, ответ на свой вопрос. Я был очень слаб и остро нуждался в информации.

- Военная база «Северная звезда». Координаты _ _   _ _   _ _, _ _   _ _   _ _. Как Вас зовут? – спросил военный.

За всю мою жизнь меня называли по-разному…

- Очт Крискент, фез учипнеза Марсона у евупп Веннера! – официально представился я, ведь для этого солдафона это было лишь бессмысленным набором звуков.

Сомневаюсь, чтобы в эту эпоху кто-нибудь знал язык очтов. Теперь поспать немного и в путь. Кстати, надо не забыть спросить у нупьи Апина, зачем он меня в лед упрятал на столько лет. Неужели Марсон так долго был в бешенстве?

 

Мне легко было выйти с территории базы. В4С4Ц позволяло манипулировать сознанием адамитов, правда, они называют себя людьми.

Что ж, мир открыт, и я хочу узнать его!

Рассчитаю психологический портрет по дате рождения

  • 17.09.08, 10:51

Задумывались ли вы насколько на вас влияет дата вашего рождения?

Еще несколько месяцев назад в дате моего раждения занимала только цифра 13. Сейчас же... Я ознакомилась с интересной теорией. Говорят она берет начало еще в древнем Египте и огранена Пифагором. Я могу по дате рождение многое рассказать о человеке, даже не зная о нем ничего кроме даты рождения. Как говорят люди, которым я рассказываю, 90 % совпадений. Есть желающие?

Вот прекрасная цитата из книги:

В каждого человека Природа заложила уникальные знания о себе! Этого достаточно, чтобы не сравнивать цифры одного таланта с другим. Человек обязан раскрыть себя, чтобы не тормозить другие поколения. Мы часто жалеем талантливых людей, которые рано ушли из жизни (А. Миронов, В. Высоцкий, О. Даль). Вдумайтесь, можете ли вы представить себе Андрея Миронова старым и немощным стариком? Высоцкого, который в пенсионном возрасте начал бы писать мемуары? Абсурд. Как можно представить Виктора Цоя, поющего романсы (когда ему стукнет 60)? Эти люди раскрыли себя полностью, ярко, скоротечно и ушли в новые судьбы, их новые тела уже среди нас, и мы вновь увидим их талант, только в других лицах.

Человеку мешает не самооценка или отсутствие таланта, а вредные привычки: пьянство, лень, наркомания, власть, гордыня… Надо бороться с ними, и тогда не будет проблем с собственной самооценкой.

По желанию овновную характеристику пишу в гостевой, а не в этом блоге.

Р.S. Ответы будут обязательно, только в промежутках между работой )))

Фоторепортаж

  • 02.09.08, 16:23

Ось вже декілька років мій однокласник, він же глава Волинської Федерації Бойового Гопака, на два-три тижні організовує спортивний табір недалеко від одного з сіл. Туди з'їжджаються діти зі всієї області, які займаються цим бойовим мистецтвом. Як хлопчики, так і дівчата. Називається ж всё це "Волинська Січ".

[url=http://radikal.ru/F/s42.radikal.ru/i097/0809/fe/1310b4d10140.jpg.html][img]http://s42.radikal.ru/i097/0809/fe/1310b4d10140t.jpg[/img][/url]

За тиждень до відкриття з'їжджаються вчителі. Вони ставлять великі армійські намети, лагодять кладки, що продірявилися, будують кухню і звозять потрібний інвентар. Потім приїжджають діти. Більшість привозять батьки. У перший день обід їм готує професійний кухар, а потім вони вже самі чергують по кухні. Батьків просять покинути територію табору до вечора. З ними відїзджає і кухар.
Кожен ранок починається із зарядки.

[url=http://radikal.ru/F/s45.radikal.ru/i110/0809/ed/dc8e81911f11.jpg.html][img]http://s45.radikal.ru/i110/0809/ed/dc8e81911f11t.jpg[/img][/url]
За любої погоди вони на зорі виходять в поле на зарядку. Потім пробіжка [url=http://radikal.ru/F/i074.radikal.ru/0809/d8/77ee994655bf.jpg.html][img]http://i074.radikal.ru/0809/d8/77ee994655bft.jpg[/img][/url] і купання [url=http://radikal.ru/F/s53.radikal.ru/i142/0809/be/741d65c6880a.jpg.html][img]http://s53.radikal.ru/i142/0809/be/741d65c6880at.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s54.radikal.ru/i145/0809/69/e9b0617804a0.jpg.html][img]http://s54.radikal.ru/i145/0809/69/e9b0617804a0t.jpg[/img][/url][url=http://radikal.ru/F/s55.radikal.ru/i147/0809/a5/3bf8051dc37d.jpg.html][img]http://s55.radikal.ru/i147/0809/a5/3bf8051dc37dt.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s44.radikal.ru/i106/0809/5d/44ad29246378.jpg.html][img]http://s44.radikal.ru/i106/0809/5d/44ad29246378t.jpg[/img][/url]
Потім тренування [url=http://radikal.ru/F/s48.radikal.ru/i119/0809/e9/6b86ac49b1a6.jpg.html][img]http://s48.radikal.ru/i119/0809/e9/6b86ac49b1a6t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s61.radikal.ru/i171/0809/6d/77a3d826ee0a.jpg.html][img]http://s61.radikal.ru/i171/0809/6d/77a3d826ee0at.jpg[/img][/url]
Потім обід[url=http://radikal.ru/F/s57.radikal.ru/i155/0809/23/6ec07be0dfee.jpg.html][img]http://s57.radikal.ru/i155/0809/23/6ec07be0dfeet.jpg[/img][/url]
і вільний час

[url=http://radikal.ru/F/s49.radikal.ru/i123/0809/1c/b7e248c3dce0.jpg.html][img]http://s49.radikal.ru/i123/0809/1c/b7e248c3dce0t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s51.radikal.ru/i131/0809/79/087d159623cc.jpg.html][img]http://s51.radikal.ru/i131/0809/79/087d159623cct.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s50.radikal.ru/i129/0809/28/c1641d0a787a.jpg.html][img]http://s50.radikal.ru/i129/0809/28/c1641d0a787at.jpg[/img][/url] таким чином карають неслухняних.

Період проведення табору завжди підгадують під 7 липня - Івана Купала і роблять батьківський день.

6 липня напередодні Івана Купала в табір з'їжджаються батьки і друзі. Влаштовуються різні змагання, як за участю дітей, так і з батьками.

[url=http://radikal.ru/F/i027.radikal.ru/0809/d4/ff313fd3b8e9.jpg.html][img]http://i027.radikal.ru/0809/d4/ff313fd3b8e9t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s53.radikal.ru/i139/0809/5f/5985abc499ea.jpg.html][img]http://s53.radikal.ru/i139/0809/5f/5985abc499eat.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s61.radikal.ru/i173/0809/6f/cb566ecd6dd6.jpg.html][img]http://s61.radikal.ru/i173/0809/6f/cb566ecd6dd6t.jpg[/img][/url]
влаштовують показовий виступ

[url=http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i163/0809/52/8bf4d0dc41a2.jpg.html][img]http://s59.radikal.ru/i163/0809/52/8bf4d0dc41a2t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/i081.radikal.ru/0809/43/b99aeb7ec014.jpg.html][img]http://i081.radikal.ru/0809/43/b99aeb7ec014t.jpg[/img][/url]
Грають в інтелектуально-пошукові ігри, розучують пісні, вигадують їх самих, балуються

[url=http://radikal.ru/F/s44.radikal.ru/i105/0809/2b/9d27cc64afd8.jpg.html][img]http://s44.radikal.ru/i105/0809/2b/9d27cc64afd8t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s53.radikal.ru/i141/0809/0b/5a072647bf97.jpg.html][img]http://s53.radikal.ru/i141/0809/0b/5a072647bf97t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s41.radikal.ru/i091/0809/a2/78b5b7deebb4.jpg.html][img]http://s41.radikal.ru/i091/0809/a2/78b5b7deebb4t.jpg[/img][/url]

Готуються до свята. Обов'язковою стравою на святі виступає козацький куліш. Дівчата плетуть вінки з польових трав і квітів, парубки роблять Купала (зрубують невелике дерево) і Морену(пугало набите соломою). Потім дівчата прикрашають Купала стрічками і квітами.

[url=http://radikal.ru/F/s58.radikal.ru/i161/0809/bd/4354ac458ca7.jpg.html][img]http://s58.radikal.ru/i161/0809/bd/4354ac458ca7t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/i065.radikal.ru/0809/ec/4f9380b8a2d1.jpg.html][img]http://i065.radikal.ru/0809/ec/4f9380b8a2d1t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s41.radikal.ru/i093/0809/2c/5c038d25f6fc.jpg.html][img]http://s41.radikal.ru/i093/0809/2c/5c038d25f6fct.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s43.radikal.ru/i099/0809/ad/8fe625e066d1.jpg.html][img]http://s43.radikal.ru/i099/0809/ad/8fe625e066d1t.jpg[/img][/url]
І ось вже вночі, парубки розводять величезне вогнище, дівчата водять хороводи довкола Купала. Потім парубки крадуть і топлять Купала, дівчата пускають на воду вінки. Хороводи вже водяться довкола кострища. Загадуються бажання, адже ця ніч чарівна! Сміливці-хлопці потайки втікають з компанії діставати вінки з води. Дівчата викупляють вінки у них поцілунками. Настає пора стрибати через вогнище.

[url=http://radikal.ru/F/s56.radikal.ru/i151/0809/31/872216666840.jpg.html][img]http://s56.radikal.ru/i151/0809/31/872216666840t.jpg[/img][/url]
і любуватися салютом

[url=http://radikal.ru/F/s44.radikal.ru/i106/0809/93/7ab2bd37eb69.jpg.html][img]http://s44.radikal.ru/i106/0809/93/7ab2bd37eb69t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/i051.radikal.ru/0809/09/cef14bc118c6.jpg.html][img]http://i051.radikal.ru/0809/09/cef14bc118c6t.jpg[/img][/url]

А рано-утром, після сніданку батьки роз'їжджаються.

[url=http://radikal.ru/F/s56.radikal.ru/i151/0809/4c/11e25180576c.jpg.html][img]http://s56.radikal.ru/i151/0809/4c/11e25180576ct.jpg[/img][/url]

Напис над виходом свідчить "Ласкаво просимо в пекло".
І ось тут то починається Залік нормативу! За будь-яких погодних умов, на землі і без яких-небудь підстилок!

[url=http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i111/0809/dc/fea2723a6f7e.jpg.html][img]http://s46.radikal.ru/i111/0809/dc/fea2723a6f7et.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i112/0809/d7/2bd6f4a4652d.jpg.html][img]http://s46.radikal.ru/i112/0809/d7/2bd6f4a4652dt.jpg[/img][/url]
тільки старшина чи учитель можуть одягти дощовик

[url=http://radikal.ru/F/s50.radikal.ru/i127/0809/4a/abe9c73bdf71.jpg.html][img]http://s50.radikal.ru/i127/0809/4a/abe9c73bdf71t.jpg[/img][/url]

І ось, дивлячись з року в рік в ці щасливі обличчя

[url=http://radikal.ru/F/s45.radikal.ru/i110/0809/64/c973ac6a1e26.jpg.html][img]http://s45.radikal.ru/i110/0809/64/c973ac6a1e26t.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s43.radikal.ru/i102/0809/bc/2680a975425a.jpg.html][img]http://s43.radikal.ru/i102/0809/bc/2680a975425at.jpg[/img][/url] [url=http://radikal.ru/F/s56.radikal.ru/i152/0809/1e/3e74be870864.jpg.html][img]http://s56.radikal.ru/i152/0809/1e/3e74be870864t.jpg[/img][/url]
серце проситься в табір

[url=http://radikal.ru/F/s47.radikal.ru/i116/0809/4e/e4669ca95ea1.jpg.html][img]http://s47.radikal.ru/i116/0809/4e/e4669ca95ea1t.jpg[/img][/url]
 Але наразі доводиться задовільнятися лише фото та відео....

Цікавий погляд

  • 12.08.08, 12:26
http://zhurnal.lib.ru/l/lazyrat/r_vs_g.shtml

86%, 6 голосів

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Помогите найти человека!!! (Пожалуйста в ТОП)

  • 12.08.08, 09:21


Человек, украл документы и кредитки, но прокололся у банкомата. Снял деньги. Но камера засняла личность. Милиция похоже уже спустила дело "по тормозам".