хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Українська вишиванка

Українська вишиванка 

У невичерпній спадщині духовної культури нашого народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка –духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук.

«І в дорогу далеку ти мене на зорі проводжала,

І рушник вишиваний на щастя, на долю дала».

Ці рядки відомої пісні на вірші видатного поета Андрія Малишка засвідчують, що на манівцях життя нашою супутницею була, є і завжди залишиться вишивка. Хрестик чи гладь, мереження чи вирізування на лляних, конопляних, бавовняних тканинах споконвіку милують око, радують душу, дають думу, дають працю рукам і думці.

Тому цілком справедливо і заслужено буде сказати, що вишивка є одним з найрозповсюдженіших і найдоступніших видів українського народного мистецтва. Це класичний вид народної творчості, а, отже, живуче кришталево чисте джерело, яке дарує нам багатство здорових творчих сил народу, допомагає осягнути висоти його мистецького хисту.

В українській народній вишивці при єдиних спільних ознаках притаманних всім регіонам України, чітко виступають локальні відмінності, логічно обґрунтовані географічними, історичними та соціальними факторами. Життя народу в певному середовищі, його побут, звичаї, природа, навики праці, критерії розуміння краси спричинились до відмінних принципів в окремих осередках, районах, селах. Тому узори та зображення на українських вишивках можуть бути виконані вручну на різних тканинах, шкірі, та інших матеріалах лляними, бавовняними, шовковими, вовняними нитками, а також бісером, коштовними камінцями тощо.

Вишивка – це орнаментальна скарбниця колективного генія. В ній втілено чудеса народної вигадки, фантазії, геометризований метод зображення краси землі, природи, сонця, людини.

Сучасна народна вишивка розвивається на основі традиційної спадщини минулого і досягнення художньої культури українського народу. Її

розвиток проходив у єдиному русі сучасного народного мистецтва, підпорядковуючись його загальним основам. Відкривши сторінку нашого сайту, Ви потрапите в царство найбільшого українського скарбу, найбільшого надбання та гордості нашого народу, які здобувалися віками.

В нашому магазині Ви зможете вибрати саме ту вишиванку, яка припаде Вам до душі найбільше – чи то буде стримана та проста покутська вишиванка, чи то буде строката багата гуцульська, а чи може символічно багата трипільська.

Вдалого Вам перегляду та покупок!

2

Коментарі