хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

nakss

попередня
наступна

Вкусная мексика в Киеве: "....А дитинча назвали "мескалем"

Я люблю рестораны! Да, именно люблю, не просто посещать , а обращать внимание на каждую мелочь, вкус блюд. Собственно, моя любовь довольно постоянна, уже десять лет я занимаюсь гастрономическими обозрениями. Хочу представить одно из них... О мексиканской кухне в одном из самых старых в Киеве ресторанов мексиканской кухни.  Почему на украинском языке? Потому что на нем ооочень мало пишут гастрономических обзоров, как автор - имею право!

Ресторан «Текіла Хаус» - київський довгожитель з мексиканським акцетом

Ресторан Текила ХаусЯкщо ж ви опинилися у ресторані «Текіла Хаус», відмовлятися від дегустації -  нерозважливо. Адже тут  вам можуть запропонувати більш 20 видів цього напою,  а також цікаві мексиканські страви: жагучий  «Фахітас» з перцем та соусом Салса, соковитий «Карне»  ароматний «Пескадо»  та багато інших страв....

 У світі є небагато місць, що запалюють серця вогнем захоплення, а очі радістю. І одне з таких – Мексика. Доброзичливі жителі, дуже смачна і унікальна кухня, запаморочливі пейзажі, запальна музика, величні кактуси і, звісно, ж текіла….

Ну як відмовити собі в задоволенні доторкнутися до цієї екзотичної, стародавньої культури?

Тим більше, вирушати в далеку подорож для цього зовсім не обов'язково. Досить просто відвідати ресторан мексиканської кухні «Текіла Хаус», який розташувався в самому центрі стародавнього Києва, на Подолі. Сьогодні можна спостерігати цікаву тенденцію своєрідного відродження мексиканської кухні.

Років десять потому у Києві був період відкриття ресторанів з мексиканською кухнею, але чи то гості не були готові чи ще з якихось причин, вони швидко  змінювали гастрономічне направлення, синтезуючи його з іншими кухнями. Тож,  ресторан «Текіла Хаус» можна назвати  київським довгожителем з мексиканським акцентом, який не змінював собі та своїм гостям.

Зустрічають за інтер’єром…Ресторан Текила Хаус

Якщо ви вперше заходите до ресторану, саме внутрішнє оздоблення закладу формує настрій на трапезу, якщо воно припадає до душі, то й страви здаються значно смачнішими, про це пишуть японці, але зараз мова не про них…

Інтер'єр ресторану «Текіла Хаус» витриманий у теплій, піщано-помаранчевій гамі, з якої чудово поєднується обробка з деревини. Зображення гордих кабальєро та прекрасних сеньйорит створюють враження, що ми опинилася у країні корид. Його посилюють мексиканські предмети побуту: сомбреро, мачете, пончо, кухонне знаряддя, яскраві перчики-чилі.

Інтер'єр пожвавлюють зворушливі горщики з кактусами, які нагадують про мексиканські пустелі та випалені сонцем сельви.

Однак, не кактуси стали національним надбанням Мексики!!!! Цієї честі удостоїлася інша рослина, яку місцеві жителі поетично величають Древом чудес, а ботаніки більш прозаїчно - блакитною агавою. Саме із плодів цієї рослини видобувають сік для виробництва національного мексиканського напою текіли.

Ресторан Текила ХаусІсторія текіли та мескаля

Текіла свою історію веде від стародавнього туземного напою октлі, або пульке. Пили його індіанці-ацтеки під час ритуальних свят, аж до того часу, поки до них в гості не завітали іспанці. Оцінивши місцевий рецепт, було вирішено його вдосконалити, піддавши пульке дистиляції для посилення міцності.

Дитинча назвали мескалем!!!!. Саме він потім і став «батьком» більш витонченої та рафінованої текіли.

До речі, мескаль і сьогодні користується популярністю у туземних мешканців. Навіть знавці текіли не завжди можуть з впевненістю сказати чим відрізняється текіла від мескалю.

Хоча, є припущення  текіла виготовляється лише з блакитної агави, а мескаль з різних її видів!!!! А ще текілу піддають подвійній, а то й потрійнії дистиляції, а мескаль удостоюється тільки одинарній. Тому він міцніше текіли, близько 40 градусів.

Від бару до кухніРесторан Текіла Хаус

Якщо ж ви опинилися у ресторані «Текіла Хаус», відмовлятися від дегустації -  нерозважливо. Адже тут  вам можуть запропонувати більш 20 видів цього напою!!!

Ви можете спробувати текілу, змішану з пивом, або ж текілу вприкуску з перчиком «Чилі». Або насолодитися смаком текіли традиційним шляхом: злизати з долоні сіль, залпом випити текілу, а потім закусити її долькою лайма.

До речі, пити гарну текілу потрібно не поспішаючи, потягуючи ковтками з маленьких чарок під назвою сaballito, що означає «маленька конячка».

Кухня ресторана Текила ХаусІ пам'ятайте: текілою можуть називатися лише ті напої, які зроблені тільки з блакитної агави, яка вирощена на плантаціях п'яти штатів Мексики! Інформація про це обов'язково має бути присутня на пляшці. Скуштувавши текілу, можна переходити і до інших напоїв, які пропонує заклад.

Це понад 50 видів коктейлів. Найбільше визнання киян заслужив коктейль «Маргарита», який вважається кращим у місті!

Та Мексика - це не тільки дивовижна текіла. Найбільш яскраво мексиканська натура відобразилась у гострій, повній запаморочливо-пряних ароматів, кухні. Звичайно, вони є в меню ресторану «Текіла Хаус».

Це і екзотичний, жагучий «Фахітас» з перцем, який подається з соусом Салса (з томатами) або Гуакамоле (паста з авокадо), і обпалюючий «Чилі кон кесо» (розплавлений сир з томатами, перцем і спеціями c кукурудзяними чіпсами), і соковитий «Карне» (м'ясо на грилі з різноманітними соусами, грибами та рисом), і ароматний «Пескадо» (риба на грилі під соусами з креветок, мартіні, південних спецій). А ще обов'язково спробуйте дуже популярні серед мексиканців гарячі коржики з різноманітними начинками: бурітос, енчіладас, чимічангас . Їх  чудово готують у ресторані «Текіла Хаус».

 Трапеза стає особливо приємною, коли ввечері по ресторанних залах розливається м'який бархатний звук мексиканських гітар.

Прощаючись (нехай навіть на якийсь час) з теплою атмосферою ресторану «Текіла Хаус», не забудьте придбати барвисте мексиканське сомбреро. Воно ще довго буде нагадувати вам про цей екзотичний куточок де знайшли притулок мексиканські кабальєро, величезні кактуси, пряна кухня та хмільна текіла.

Еще о мексиканской кухне, но уже аутентичной, которая не изменяется под вкус гостей:
Ресторан «Анима»: вкусная Мексика в Киеве (фотогалерея)


1

Коментарі

118.02.13, 18:07

а ну його Українська кухня краща!!! мозги заячі з часником - ну просто клас!!!!

    218.02.13, 20:22Відповідь на 1 від ЛУКАВИЙ

    так зайця шкода - він же свій, а кактуси мексиканські - їж скільки влізе та роби текілу))))

      318.02.13, 20:26Відповідь на 2 від nakss

        анонім

        418.02.13, 21:53

        мєксіканців в єтому ресторанє нєт, там всє мої браття справжні украінці , всє обрєзаніє