Біляші Україна.
- 10.06.20, 22:49
Приготування.
Закваска - Розмішати в склянці - третина склянки теплої води, столова ложка сухих дріжджів, столова ложка цукру, столова ложка муки. Залишити на 5 хв. в сторону.
.
Тісто – півлітра молока, третина склянки олії, 1 яйце, мука -замішати ложкою до стану як на млинці. ( А після трьох замішуваннів вийде десь 1 кг. муки).
.
Через 5-8 хв. із залишеної в сторону склянки почне вилазити дріжджовий розчин. Виливаємо в тісто. Перемішуємо.
.
Залишаємо у теплому місці бажано, а влітку просто на кухні.
.
Після того, як тісто підійметься, збиваємо его, додаємо муки ще небагато.
Коли тісто почне вилазити з ємності Другий раз (десь через годину-дві) -
тісто готове. Збиваємо і його - і починаємо ліпити біляші.
.
Фарш – свинина з яловичиною, після перемелювання м'ясорубкою фаршу десь 500 грам щоби вийшло фаршу, додати мілко нарубленої ножем цибулі і трохи кисляку. Сіль. Перець чорний. Перемішати фарш.
.
.
Коли тісто буде готове - (1-2 год.) змочити долоні олією або холодною водою - все одно буде важко - Вибрати шмат тіста, розрівняти на долоні в млинець. Іншою рукою покласти фарш на середину млинця - і почати акуратно підтягуючи нижній край вверх - защіплювати біляш. Акуратно зняти біляш з долоні умовною Защіпкою біляша вниз на петельню.
.
Смажити в петельні на олії, обсягом яка доходить до половини біляшів.
Контролювати смаження, піднімаючи виделкою низ біляша і через 7-10 хв. - перевернути на інший бік.
..
Деталі.
- Цибулю, додану в фарш,- краще не молоти м'ясорубкою, а різати ножем мілко.
- В фарш можна додати трохи нутряного сала.
- Ніякого маргарину, свиного сала, зеленої цибулі, червоного перцю, соди - Немає бути у біляшах.
- Також можна не додавати в фарш яловичину, кисляк, чорний перець, нутряне сало.
.
.
Триматися Основи.
3
Коментарі
Лоївськ
110.06.20, 23:10
Біляші. Гарна страва.
Наших татар. Південних. В Основі - Кримських.
Минулих.
В Криму у 1845-му жило 1 млн. татар. - В 1945-му в Криму вже жило - 0 тис. татар.
росія Усіх - вбила.