хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

gsm_repeater

попередня
наступна

Репітери GSM - Ретранслятори - Підсилювачі зв'язку

 
Репітер - повторювач і підсилювач сигналів стільникового зв'язку, призначений для локального розширення її зони покриття. Являє собою складне активне радіоелектронний пристрій, що функціонують в комплекті з антенами і радіочастотними кабелями. 


Репітери GSM самостійно застосовуються користувачами мережі та їх застосування не вимагає участі або погоджень операторів стільникового зв'язку. 

Використання GSM репітера доцільно в двох випадках: для отримання стабільного зв'язку в місцях зі слабким прийомом (наприклад у сільській місцевості) та для розповсюдження покриття стільникового зв'язку на приміщення або території екрановані від стільникового зв'язку рельєфом місцевості або будівельними конструкціями.

У першому випадку ефект досягається в основному завдяки високому розташуванню донорной антени та її спрямованості, а в другому випадку вирішальну роль відіграє розташування сервісної антени в прямої видимості стільникових телефонів абонентів. 

Застосування репітерів є основним способом забезпечення стільникового зв'язку наприклад: в приміщенні нежитлового фонду на так званому цокольному поверсі, що часто орендують під офіс або нижній рівень торговельного центру, . Як правило, репітери діляться на однодіапазонні, наприклад: GSM-900, дводіапазонні, наприклад: GSM-900 та GSM-1800,  або  GSM-1800 / CDMA. та навіть трьхдіапазонні які можуть крім GSM підсилювати ще й 2100МГц 

Додатковою особливістю застосування репітерів є зниження рівня випромінювання абонентських телефонних апаратів, що зменшує їх негативний вплив на здоров'я, підвищує тривалість роботи без підзарядки і знижує наводки на інші радіоелектронні системи; остання обставина є основною причиною застосування репітерів GSM в пасажирських літаках.

Принцип роботи Репітера
 
Репітер є двонаправленим підсилювачем, що зв'язує донорну (зовнішню) антену з сервісною (внутрішньою) антеною, одночасно з посиленням проводиться корекція форми сигналу. При цьому донорна антена приймає сигнали базової станції, репітер передає їх в посиленому вигляді на сервісну антену, сервісна антена передає на телефонний апарат абонента; та у зворотньому напрямку: сигнал апарату абонента приймається сервісною антеною, передається на GSM репитер та до донорної антени яка направляє сигнал до базової станції оператора. 

Для правильного функціонування репитера необхідно наявність професійної електромагнітної розв'язки між донорною і сервісніми (їх може буди декілька) антенами, для того що б не виник ефект самозбудження, коли сигнал від сервісної антени вловлюється донорной антеною, посилюється і знову подається на сервісну, циркулюючи таким чином по колу. Ефект аналогічний свисту в колонках при їх близькому розташуванні до мікрофона і призводить до глушіння сигналів стільникового зв'язку для всіх поруч розташованих абонентів. Розв'язка між антенами забезпечується шляхом рознесення їх на значну відстань, між будівельними конструкціями, та екрануванням методом застосуванням спрямованих антен під кутом незаважаючого випромінювання радіохвиль.

 Крім репитерів деяке поширення набули більш досконалі пристрої - Ретранслятори GSM, в них прийом і передача на антенах виробляються на різних частотних каналах, що виключає можливість виникнення самозбудження. Більшість сучасних репитерів сигналу GSM незважаючи на свою простоту і надійність оснащені системою захисту від самозбудження. Деякі прості моделі повідомляють індикацією про необхідність розносу антен, інші - блокують роботу пристрою на тимчасові проміжки і включаються автоматично через задані інтервали.

Придбати Репітер GSM на сайті: afu.com.ua або за телефоном: (067)784-10-80
0

Коментарі