Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Перспективы....?

  • 28.07.11, 10:00
Олег Жуковський застрелив двох чоловіків
Миколаєвець Олег Жуковський з дружиною Оленою. Чоловік не хотів віддавати частину підприємства, яку купив для власного бізнесу
фото з архіву родини Жуковських
1/2 1/2 Миколаєвець Олег Жуковський з дружиною Оленою. Чоловік не хотів віддавати частину підприємства, яку купив для власного бізнесу

Із 19 липня Ленінський райсуд Миколаєва розглядає справу підприємця Олега Жуковського, 46 років. Він застрелив двох чоловіків, які намагалися захопити його підприємство.

— Я проти вбивства. Але не уявляю, як Олега довели, — каже 45-річний Дмитро Маслов, товариш Жуковського. — Він спокійна, врівноважена людина.

Олег Жуковський — колишній офіцер військ протиповітряної оборони. Служив у російському Сибіру. В Україні з 1990-х. 2002 року викупив частину заводу "Нектар". Відремонтував, заснував підприємство "Гідромаш" продавав будівельні матеріали.

18 липня 2007-го на територію заводу "Нектар" прийшов ліквідатор, юрист і місцевий бізнесмен Георгій Абшилава. Наказали Жуковському забиратися.

— Абшилава слів не вибирав, — каже Олена Жуковська, 46 років. — Сказав, що це його земля. Мій чоловік показав всі документи, котрі засвідчували, що землю купив. Вони показали якісь інші бумажки. Згідно з ними, ліквідатори продали Олегову землю підприємству "Лама-Т", власником якого є брат Абшилави. Навіть після цього Олег був спокійний, не переймався. А це їх бісило. Абшилава каже: краще іди по-хорошому. Мовляв, виселить за будь-яких обставин.

До 2010 року Абшилава викупив майже весь завод "Нектар". Залишилася лише частина Жуковського. Екс-офіцер своє право власності доводив у судах.

— Тоді вони пішли іншим шляхом, — каже Олена. — Із березня минулого року почали діставати нас перевірками. Податкова, прокуратура. Приїжджали по 15 осіб із відеокамерами, автоматами. Тиснули фізично й морально. Нічого протизаконного не знаходили. Зізнавалися Олегові, що на нього поступив заказ зверху, а вони лише виконавці. Абшилава погрожував. Казав, що знає, коли наша дочка повертається додому. Олегу грозив влаштувати автомобільну катастрофу. На директора і бухгалтера "Гідромаша" почали заводити кримінальні справи. Мій чоловік — сильна людина, займався спортом. А тут не витримував. Постійно на нервах, ночами не спав, серце боліло. Пішов у лікарню — там знайшли аритмію.

16 грудня зранку до "Гідромаша" приїхала слідча Вікторія Гупаленко з людьми Абшилави. Сказали, що Жуковський має віддати весь товар іншій фірмі.

— Охоронцеві кричали, що вони чечени і всіх поріжуть, — згадує Олена. — Потім приїхав сам Абшилава з кількома десятками людей. Почали бити працівників, вриватися в приміщення. Олег дзвонив у міліцію, прокуратуру, СБУ. Ніхто не хотів вмішуватися. До ранку сам охороняв офіс.

Уранці 17 грудня охоронці Абшилави не пустили працівників "Гідромаша" на роботу. Коли ті хотіли увірватися, побили. Слідча почала описувати товар, аби передати його фірмі "Петровна", з якою в "Гідромаша" не було жодних стосунків. Близько 17.00 до кабінету Жуковського зайшов Абшилава зі своїми людьми. Вибив вікно. Раптом Олег витягнув рушницю і пролунали постріли. Георгій Абшилава і його водій впали замертво. Інші стали тікати через вікно.

Жуковського арештували. Він визнає провину. Каже, у нормальному стані такого ніколи б не вчинив.

Георгій Абшилава був відомим у Миколаєві бізнесменом. Викупив завод "Нектар", мав тепличний комплекс поблизу Миколаєва, був співвласником компанії "Техноконтракт". Кажуть, усі ці підприємства захопив.

Олегу Жуковському загрожує довічне. Його вчинок активно обговорюють на форумах в інтернеті. На сайті "Мото Київ" мотоциклісти збираються у групу, аби поїхати і підтримати його на суді.

— Жуковський захищав себе, свою родину і майно. Він знищив бандитів, які втратили будь-який страх, — пише блогер Євген Совєтський.

Олена ГОРДІЄВА
15

Коментарі

128.07.11, 10:07

законных - нет...

    228.07.11, 10:11

    законных - нет... Или новый закон - закон джунглей....?

      328.07.11, 10:12

      капец,довели сволочи..

        428.07.11, 10:17

        Рэкет был есть и будет . Формы его меняются . Ничего экстра не произошло .

          528.07.11, 10:18

          За одно под суд нужно отдать и следователей которые шли на поводу у Абшилавы

            628.07.11, 10:19Відповідь на 4 від Куба-Куба

            Рэкет был есть и будет . Формы его меняются . Ничего экстра не произошло .Т.е. это нормально? ....

              728.07.11, 10:19

              жалко только что судить будут как за "человека"..хотя виноватых много,за деньги мать готовы продать

                828.07.11, 10:19Відповідь на 5 від Tas371

                За одно под суд нужно отдать и следователей которые шли на поводу у АбшилавыАга особенно их то и отдашь под суд... Перед судом, нужно еще попытаться их под следствие отдать!

                  928.07.11, 10:20Відповідь на 7 від prosto tak

                  жалко только что судить будут как за "человека"..хотя виноватых много,за деньги мать готовы продатьМда, опять мечтается про суд присяжных, которые будут решать виновен чел или нет... или он реально защищал свое имущество...

                    1028.07.11, 10:23

                    http://ord-ua.com/2011/07/13/delo-zhukovskogo/

                    здесь подробнее описано

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна